به گزارش خبرآنلاین، کتاب آیتالله سیدمحمدهادی میلانی به روایت اسناد نوشته رحیم روحبخش اللهآباد ازسوی انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شد. این کتاب زندگی و مبارزات این مرجع شیعه را بازگو می کند.
در بخشی از این کتاب می خوانیم: «مرجعیت شیعه به دلیل ویژگیهای خاص خود در طول تاریخ به ویژه تاریخ معاصر ایران نقش تعیینکنندهای در تحولات سیاسی و اجتماعی داشته و دارد. حرکتهای ضداستعماری و ضداستبدادی یک قرن اخیر، گواه روشنی از این نقش و پایگاه است. در نهضت اسلامی هم نقش مرجعیت شیعه، نقشی سرنوشتساز و مهم بود. نهضت اسلامیدر سال 1341 در مقابل سیاستهای ضدمذهبی و ضدملی حکومت پهلوی با همگامی و تشریک مساعی مراجع عظام تقلید آغاز و رفتهرفته در میان ایشان، حضرت امام بهعنوان سکاندار نهضت مطرح شد. آیتاللهالعظمیسیدمحمدهادی میلانی از جمله مراجع عظام تقلید بودهاند که ضمن حمایت و پشتیبانی صریح و محکم از حضرت امام و مبارزات وی، هدایت جریان نهضت را در خراسان و مناطق مختلف بر عهده داشت. حمایتهای بیدریغ آیتالله میلانی از منویات امام و مبارزان مسلمان وی را بعد از تبعید حضرت امام به کانون توجه مبارزان تبدیل کرد. بهویژه آنکه در لحظههای حساس نهضت چون: اعدام انقلابی حسنعلی منصور و کودتای ناموفق سرلشگر قرنی نام آیتالله میلانی در میان افتاده بود.
آیتالله سیدمحمدهادی میلانی در شامگاه هفتم محرم سال 1313 هجری قمری در نجف در خانواده ای اهل علم و معنویت کودکی پا به عرصة هستی نهاد که او را «محمد هادی» نامیدند. اجداد او همه از سادات حسینی شهر مدینه منوره و از فرزندان امام علی بن الحسین ـ علیه السلام ـ بودند که به جهت شرافت علمی و معنوی از بزرگان مدینه به شمار می رفتند محلة قدیمی «بنی هاشم» محل سکونت این خاندان بود و همواره بزرگانی از قبیله های عرب و دانشوران اسلامی بدآنجا رفت و آمد داشته اند.
وی هشت سال در علوم حدیث با آیت الله شیخ علی قمی مباحثه و مذاکره داشت و نسخه کتاب وسایل الشیعة خود را با نسخه ای که به خط شیخ حر عاملی بود، مقابله کرده است. در طول مرجعیت آیت الله میلانی به ویژه در سالهای اقامتش در مشهد مقدس شخصیتهای بزرگ از کشورهای مختلف اسلامی به دیدار ایشان شتافته اند شخصیت جهانی این فقیه بزرگ موجب گردیده بود که علمای شیعه و بزرگان اهل تسنن نیز برای گفتگو و مشاوره در مسائل مهم مذهبی رهسپار ایران شده و از نزدیک از نظرات ایشان آگاهی یابند.
اخلاص و ارادت آیت الله میلانی به امام خمینی بر کسی پوشیده نبود چنان چه در نامه اش خطاب به امام خمینی در دوران تبعید امام در ترکیه می گوید: «خوشا به سعادت آن سرزمین که حضرت عالی در آن تشریف دارید» اما در کنار این آن چه بیشتر جالب توجه است ایشان اخلاص و ارادتش با انگیزه و جهت دار بوده و به جهت مصالح مسلمین از ایشان همواره پشتیبانی کرده است.
وی جمعه هفدهم مرداد سال 1354 هجری شمسی چشم از جهان فرو بست و پیکرش در روز شنبه هیجده مرداد پس از تشییع و با حضور شخصیتهای بزرگ علمی و مذهبی (داخل و خارج) کشور در جوار مرقد مطهر امام علی بن موسی الرضا علیه السلام به خاک سپرده شد.
نظر شما