کتاب «زبان قرآن و مسایل آن» در بخش های مختلف واقع گرایی و شناختاری بودن زبان دین، تمایز مبانی و زمینه های فکری اسلام و آیین یهودی – مسیحی را مورد بررسی قرار داده است.

به گزارش خبرآنلاین، کتاب «زبان قرآن و مسایل آن» نوشته دکتر محمدباقر سعدی روشن از سوی انتشارات سمت با همکاری پژوهشگاه حوزه و دانشگاه وارد بازار نشر کشور شده است. این کتاب در 14 فصل مختلف با عناوین، کلیات و مفاهیم زبان، زبان دین و زبان قرآن، زبان دین و دیدگاه های سنتی غرب، پوزیتیوسیم و بی معنایی زبان دین، تحلیل زبانی و کارکردگرایی زبان دینی، نماد گرایی در زبان دینی، واقع گرایی و شناختاری بودن زبان دینی، نمادگرایی در زبان دینی، واقع گرایی و شناختاری بودن زبان دین، تمایز مبانی و زمینه های فکری اسلام و آیین یهودی – مسیحی، زبان قرآن در ساحت مفردات، شیوه زبان قرآن، زبان قرآن و نقش معرفت بخشی و انگیزشی، توجیه معرفت بخشی مفاهیم قرآن، زبان قرآن حیرت آفرین یا فیصله بخش، زبان چند بعدی قرآن، قرآن نزول تاریخی، حضور فراتاریخی (زبان فرا عنصری قرآن) تهیه و تنظیم شده است.

در بخشی از مقدمه این کتاب آمده است: «شیوه زبان دین و تأویل‌پذیری یا یک وجهی بودن زبان این متون، از دیرباز مطرح بوده است، اما معناداری گزاره‌ها و آموزه‌های دینی، کارکرد زبان دین از منظر انگیزشی یا معرفت‌بخشی، حیرت‌زایی یا فیصله‌بخشی زبان دین و تأثیرپذیری یا تأثیر ناپذیری زبان دین از فرهنگ و زبان عصر، از مسائل مهم دوران معاصر است. این سنخ مسائل امروز نیز در تطبیق با قرآن کریم، مطرح و نیازمند تحلیل جدی است. تعیین موضع در مسائل یاد شده مبنای تفسیر و هرمنوتیک خاص قرآن است و تأثیری اساسی در تفسیر قرآن دارد».

عمده کاربرد این کتاب برای طلاب و دانشجویان رشته علوم قرآن و حدیث در مقطع دکتری به عنوان منبع درس است، اما علاقمندان به علوم قرآنی نیز می توانند با بهره گیری از این کتاب با سرچشمه های لایزال علوم قرآنی بیشتر آشنا شوند.

کد خبر 74878

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 16 =