مجازات قانونی دختران خیابان انقلاب چیست؟/ آیا می‌توان آنها را به‌زندان انداخت؟

دختران خیابان انقلاب، پدیده‌ای است که در آن برخی از خانمها در اعتراض به آنچه حجاب اجباری می‌خوانند، در خیابان روسری خود را برداشته و بر سر چوب می‌بندند و مانند پرچم تسلیم، تکان می‌دهند، حالا سئوال اینجاست مجازات قانونی این دختران چیست؟

امید سلیمی بنی: پدیده دختران خیابان انقلاب، پس از ناآرامی های دی ماه، یکی از مسایلی است که هر چند سعی شده از سوی قوه قضاییه به عنوان یک "شوخی کودکان" تلقی شود ولی واقعیت این است که باعث حساسیت بسیاری در افکار عمومی شده، به گونه ای که یکی از اخبار پربازدید رسانه های مختلف مربوط به تصاویر این دختران، بازداشت یا آزادی آنهاست.

سوای مسئله اینکه چرا جامعه روی موضوع دختران خیابان انقلاب اینقدر حساسیت پیدا کرده، بررسی مسایل حقوقی و احیانا مجازاتی که قانون درباره این قبیل شهروندان تعیین کرده، موضوع گزارش حاضر است. آیا کار آنها جرم است؟ اگر جرم است، مجازات قانونی دختران خیابان انقلاب چیست؟

روز چهارشنبه دادستان تهران از بازداشت یک نفر درباره آنچه که به عنوان"دختران خیابان انقلاب"معروف شده خبر داد و با تاکید بر اینکه تجاهر به گناه جرم است، اعلام کرد که دادستانی به وظایف خود در این زمینه عمل خواهد کرد.

عباس جعفری دولت‌آبادی تلویحا درباره صدور قرار وثیقه 500 میلیون تومانی برای این دختر گفته که قرارها متناسب با جرم خواهد بود و دادستان به وظایف خود عمل خواهد کرد.

روز گذشته هم پلیس خبر داد ۲۹ نفر را در ارتباط با کمپین آزادی‌های یواشکی بازداشت کرده است. این خبر به شایبه "سازماندهی و جمعی بودن" جرم کشف حجاب، دامن می زند، ولی باید توجه داشت این جرم، نوعا جرمی فردی است و نمی توان گفت در کشف حجاب، یک نفر آمر یا برنامه ریز بوده و دیگری به عنوان مباشر یا معاون، بخشهای دیگر این جرم مانند برداشتن حجاب یا به چوب کردن روسری را مرتکب شده اند. لذا نوع این جرم و گستردگی وقوع آن و هر گونه ارتباط مستقیم بازداشت شدگان با همدیگر، اثبات کننده این است که به جز "وحدت قصد" که حالا به گفته  مرتکبان، "اعتراض به حجاب اجباری" است، نمی توان باندی بودن عمل کشف حجاب را به این اشخاص نسبت داد.

البته گروهی از مسئولان قضایی مانند محسنی اژه ای معاون اول دستگاه قضا معتقدند فعالیت در آنچه کمپین آزادی یواشکی عنوان می شود مصداق "تعاون بر گناه و ترویج فساد" است، ولی از یک سو باید توجه داشت کمپین مزبور با فراخوان مشخص از سوی برخی اشخاص خارج از کشور همراه بود که در آن، کشف حجاب به خودی خود مطرح نبود، بلکه تصاویری از برهنگی زنان یا پوشیدن لباس به رنگ خاص در روز خاصی از هفته هم ترویج میشد و نوعا، اعتراضات اخیر که ظاهرا بدون خشونت و با برداشتن روسری و بستن آن به سر چوب و تکان دادنش همراه است، شاید ارتباطی با کمپین عنوان شده ندارد.

حالا با توجه به اظهارات دادستان تهران و توجه به این نکته که کشف حجاب، نوعا جرمی فردی است، می تواند بهتر بررسی کرد شرایط جرم و مجازات قانونی دختران خیابان انقلاب چیست؟

آیا ارتکاب هر گناهی، جرم است؟

اولا باید در نظر داشت ارتکاب "گناه" به خودی خود در نظام حقوقی ایران، "جرم" تلقی نمی شود. بلکه سوای بحث اینکه ارتکاب یا ترک افعالی که وجدان عمومی را جریحه دار می کند در برخی تعاریف، "جرم" تلقی می شود، نظام حقوقی ایران به صورت واضح در تعریف جرم گفته است فعل یا ترک فعلی است که در قانون به عنوان جرم تعریف شده و برای آن مجازات تعیین شده است.

مثلا ارتکاب فعل "غیبت کردن" یا "دروغگویی" با وجودی که "گناه" است، جرم نیست مگر آنکه غیبت کردن با افترا، یعنی نسبت دادن جرمی به دیگری همراه باشد یا ارتکاب دروغ گویی از سوی کسی که به عنوان شاهد در حال شهادت دادن است، قابل تعقیب قانونی تلقی شده و طبق اصل "قانونی بودن جرم و مجازات" نمی توان هر گناهی را جرم دانست.

برای کشف حجاب یا بی حجابی در قانون مجازات اسلامی، جرم به صورت خاص تعریف شده و در تبصره ماده 638 قانون مجازات اسلامی (کتاب تعزیرات) آمده است: "زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند به حبس از 10 روز تا دوماه یا از 50 هزار تا پانصد هزار ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد"

همانطور که در متن قانونی فوق مشخص است، عمل دختران خیابان انقلاب، دقیقا منطبق بر این تبصره است، زیرا آنها با کشف حجاب و عریان کردن تمامی موی سر، در معبر و منظر عمومی ظاهر شده و باید طبق این متن قانونی، از 10 روز تا 2 ماه زندان شوند یا 5 هزار تا 50 هزار تومان جریمه بدهند.

از قرائن پیداست چون این دختران بدون هماهنگی با همدیگر و بدون اینکه حتی یکدیگر را بشناسند یا از طریق سازمان دهی آشکار و نهان با همدیگر بر وقوع این جرم (بدحجابی) تبانی کرده باشند، روسری خود را به چوب می زنند و با ایستادن بر بلندی تاسیسات شهری، به این ماده قانونی، اعتراض می کنند، اعتراضی که نه با اهانت کلامی و نه با خشونت فیزیکی مانند آنچه در ناآرامی های دی ماه 96 دیدیم، همراه است، بلکه در عمل، یک دختر، -فارغ از هر انگیزه ای که دارد- روسری اش را برداشته است.

این را نیز باید در نظر داشت با وجودی که عمل دختران خیابان انقلاب جرم است، ولی مشکل بتوان آن را مصداق فساد دانست، زیرا نه تنها آنها از این راه، منتفع نمی شوند و مثلا مانند برخی مشاغل ممنوعه، در پی جلب توجه و احیانا انتفاع اقتصادی نیستند، بلکه به خوبی می دانند از سوی پلیس به دلیل ارتکاب جرم مشهود، بازداشت شده و قطعا مجازات خواهند شد، ولی نکته اینجاست، چه مجازاتی؟

از سوی دیگر، روز چهارشنبه منتظری، دادستان کل کشور هم به اقدام دختران خیابان انقلاب که حجاب خود را نزد عموم برمی‌دارند، اعتراض کرده و گفته:  این اقدام، یک حرکت بچه گانه است  که ناگهان روسری را از سر خودش برمی دارد و برخی افراد هم انگار ماموریت دارند که از او فیلم بگیرند و در فضای مجازی منتشر کنند.

از واژه "انگار" که در کلام دادستان کل کشور است، بگذریم، اما دیروز پلیس اعلام کرد ۲۹ نفر را در ارتباط با کمپین آزادی‌های یواشکی بازداشت کرده است که اگر ارتباط آنها با یکدیگر ثابت شود، می توان عنوان "ترویج باندی و سازماندهی شده جرم بی حجابی" برایش در نظر گرفت و دیگر با موضوع "سوژه شدن پدیده دختران خیابان انقلاب" تفاوت دارد. چه اینکه اولی ممکن است سر در باندهای ترویج فساد و فحشا داشته باشد و این یکی شاید ناشی از تنگناهای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی باشد.

چرا نمی توان دختران خیابان انقلاب را به زندان انداخت؟

سئوال اصلی این است که آیا منطقی و قانونی است دختری که در خیابان، روی بلندی تاسیسات شهری رفته و عملی مانند برداشتن روسری و به چوب زدن و تکان دادن آن را مرتکب شده، طبق متن بالا، به زندان انداخت؟

در اینجا باید علاوه بر سیاست "حبس زدایی" مورد اشاره در قانون مجازات جدید و بخشنامه های متعدد رئیس قوه قضاییه به یک بخش نامه خاص اشاره کرد رئیس وقت این قوه که در آن به قضات تکلیف شده است مجرمانی که باید حبس کمتر از 6 ماه را تحمل کنند، به زندان نیندازند.

در بخشنامه شماره 3294/84/1 مورخ 1384/3/19 رئیس وقت قوه قضائیه به مراجع قضایی سراسر کشور تکلیف شده است: "از آنجایی که مواد 22 و 728 قانون مجازات اسلامی و ماده 3 از قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح مصوب 9 دی‏ ماه 1382 به قضات دادگاه این امکان را داده است تا با ملاحظه خصوصیات جرم و مجرم و دفعات ارتکاب، در موقع صدور حکم از مقررات مربوط به تخفیف، تعلیق و مجازات‌های تکمیلی و تبدیلی استفاده کنند و مجازات حبس تعزیری را به مجازاتی از نوع دیگر که مناسب‏‌تر به حال متهم باشد تبدیل نمایند، از این‏‌رو اقتضا دارد دادگاه‏‌های صادرکننده احکام کیفری، به جای مجازات‌های حبس خصوصا حبس‌های کوتاه مدت کمتر از 6 ماه که امکان اجرای برنامه‏‌های اصلاحی و تربیتی در زندان‌ها وجود ندارد به تعلیق اجرای مجازات این‏‌گونه حبس‏‌ها و یا به جزای نقدی متناسب (به تناسب وضعیت مالی متهم تا به واسطه عجز منجر به حبس وی نشود) و یا مجازات تعزیری و اجتماعی دیگری تبدیل کنند تا از محبوس شدن بی‏‌ثمر افراد، تراکم بیش از حد زندانی در زندان‌ها و مفاسد احتمالی جلوگیری شود."

مهمتر از متن بخشنامه بالا، ماده 65 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 به قضات تکلیف کرده است: "مرتکبان جرائم عمدی که حداکثر مجازات قانونی آنها سه ماه حبس است به جای حبس به مجازات جایگزین حبس محکوم می گردند."

چون قانونگذار مجازات کشف حجاب را حداکثر 2 ماه حبس تعیین کرده است، پس ناگزیر اجرای حداکثر مجازات حبس برای دختران خیابان انقلاب، مشمول ماده 65 قانون مجازات اسلامی شده و قضات اجرای احکام نمی توانند محکوم (در اینجا دختران خیابان انقلاب) را به زندان بیندازند. بلکه باید از مجازات های جایگزین استفاده کنند و از آن جایی که در متن قانون، در خصوص بی حجابان، تکلیف شده می توان آنها را به 5 تا 50 هزار تومان جریمه محکوم کرد، قضات ناچارند در مقام اجرای حکم، حداکثر آنها را به 50 هزار تومان جریمه محکوم کنند که قطعا این تفسیر هم اجرای نص قانون و هم مطابق با اصل "تفسیر قانون به نفع متهم" خواهد بود چون بی گمان، دختری که حجاب برداشته و سر چوب زده، نه با تحمل 2 ماه زندان، به راه راست باز می گردد و نه زیبنده نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است که بدخواهان این کشور و دشمنان خارجی در بوق و کرنا کنند دستگاه قضایی به جای پرداختن به فرار اختلاس گران میلیاردی، دختران را به زندان می اندازد.

اکنون این سئوال پیش می آید که آیا برای جرمی که نهایتا 50 هزار تومان جریمه برای آن در نظر گرفته شده، می توان وثیقه بیش از 50 هزار تومان در نظر گرفت چه برسد به اینکه سئوالات پرسیده شده از دادستان خبر از صدور وثیقه 500 میلیون تومانی برای یکی از دختران خیابان انقلاب می دهد؟ پاسخ باز هم منفی است. قطعا برای جرمی با جریمه 50 هزار تومان، تعیین وثیقه 500 میلیونی، نه تنها با عدالت کیفری مطابقت ندارد، بلکه عملا باعث می شود متهم با عجز از تودیع وثیقه، به بازداشت رفته و احیانا تا 2 ماه، حبس را به عنوان بازداشت به دلیل حبس از تودیع وثیقه، تحمل کند که این هم با مبانی حق بر دادخواهی عادلانه و منصفانه، همسو نیست.

به نظر می رسد قانونی ترین واکنش به پدیده دختران خیابان انقلاب را علی مطهری نشان داده که گفته است: مهم نیست، درباره حجاب نباید سختگیری کرد.

47231

کد خبر 751034

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 111
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۸:۳۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    میخوای جایزه هم بدن بهشون. لیدرشون خانم مسیح رو هم دعوت کنن ایران مدال افتخار بدن بهش. چطوره؟
    • بی نام AT ۰۹:۳۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      مستحق جایزه که هست اما فقط حقشون رو می خوان. شما هم اینقدر دایی جان ناپلئونی فکر نکن به جایی نمی رسی
    • بی نام IR ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      الان کامنت گذاران هدفمند این سایت با این مضمون وارد میشن که چکارش دارین اختلاس که نکرده پوشش هرکس مربوط به خودشه،قضاوت نکنید فکر خودتون باشید،مشکل ما چهارتامو هستش؟؟ و بقیه موارد،لااقل به مدیرانتون بگین توجیهاتتون رو به روز کنن.
    • دانشجو GB ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      بی نام سومی مثلا خواستی نظر متفاوتی بدی بگی خیلی میفهمی، راستی اونی که گفت مگر مشکل ما چهار تا مو هست الان جنبش زنبیله تشکیل داده
    • بی نام DE ۱۰:۱۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      بابا کاریشون نداشته باشن . حالا حجاب توی این کشور منتفی شده من الان که در خیابان راه میرم هرکی هر جور داره رفتار میکنه بعضی خانم ها ساده و بی آلایش بعضی دیگه با گریم و آرایش آنچنانی بعضی ها متوسط ، بعضی شال ها کامل پوشاننده بعضی تا نیمه سر بعضی دقیقا روی شانه. پاها هم همینطور بعضی پوشیده بعضی تا نیم ساق معلوم و بعضی تا مچ معلوم و هرکی هر جور داره میگرده . این دخترها هم معلوم نبوده به چی معترض بودن ؟؟؟؟
    • بی نام A1 ۱۰:۳۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      رسانه چه ها که نمی کنه کلا 29 نفر از جمعیت میلیونی خانم ها اینکار رو کردن چقدر بزرگش می کنید من تنها چیزی که الان برام اهمیت داره گرونیه و اقتصاد هست باورم نمیشه سطح دغدغه تعدادی اون روسریه که الان به عنوان مد داره ازش استفاده میشه دیگه داریم میبینیم که کلا حجاب وجود نداره نمی دونم می خوان چیو اختیاری کنن
    • عرفا A1 ۱۰:۴۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      امان از بی شوهری و بیکاری... دخترای این مملکت را به چه کارای ابلهانه ای کشونده
    • هومن A1 ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      همین خانم مسیح تا حالا از دولت آمریکا 200هزار دلار پول گرفته کسی به فکر ما نیست . . . . یکم فکر کنید لطفا . . . . .
    • بی نام A1 ۱۲:۱۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      جنابعالی هم موهای سرتوبزن ریش بلند بزار وبا لباس بلند وعرق چین بر سر توخیابون ظاهرشو
    • بی نام US ۱۳:۰۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      در آیات قرآن غیر از زنان پیامبر توصیه به حجاب برای مومنین و مومنات هست و در هیچ آیه ای خطاب به مسلمین و مسلمات نیست در عربی مومن و مسلم فرق میکنه شما میتونی مسلمان باشی و مومن نباشی این موضوع حجاب اجباری هم یه فرهنگ عربی برای مالکیت زن توسط مرده.
    • امیرحسین شکیبا IR ۱۳:۳۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      155 7
      انتخاب پوششالبته با الزامات عرفی جامعهحق هر فردی است. دختر و پسر هم ندارد
    • دیوید A1 ۱۴:۳۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      64 9
      عجب ، یه زمونی همین آدمک توی جنگل و کوه دشت و صحرا لخت و پا برهنه مرد و زنش پیر و جوونش از دست شیر و ببر و چک و جونور مثل جامبو جت فرار میکرد الان توی لباس و گوشت و پوست و ناخن و موش دارای سبک و نظر شده عجب..
    • بی نام A1 ۱۵:۰۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      یه روزی ویدئو و ماهواره ممنوع بود حتی می گفتن فیلترشکن ممنوع الان به اون روزها می خندیم عین روز می بینم که به امروزها هم خواهیم خندید و اقلیت یک درصدی از عصبانیت خواهند مرد
  • بی نام IR ۰۸:۳۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    نهنباید مجازات کرد بالخرع من خودم دیدم طرف روسر گزاشته انگانزاشته جوری میبنده فورا بازمیشه اگربه مشکلات اقتصادی همه رادریابید
    • بی نام DE ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      205 3
      چقدر غلط املایی دارید
    • بی نام A1 ۱۰:۴۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      70 2
      خداییش خودت فهمیدی چی نوشتی . ده بار روی هر کلمه اشتباه باید بنویسی تا یاد بگیری
    • بی نام IR ۱۲:۲۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      این عمل فقط کشف حجاب نیست بلکه ترویج فساد هم هست به همین دلیل وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی نیاز دارد
    • رهگذر IR ۰۷:۱۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۶
      0 0
      اتفاقا باید تو و معلمتو مجازات کرد
  • بی نام IR ۰۸:۳۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    علاوه بر اینکه سازماندهی شده است اتفاقا مصداق فساد فی الارض هم هست.
    • بی نام AT ۰۹:۳۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      معلومه اسلام رو نفهمیدی. بیشتر مطالعه کن
    • بی نام AT ۰۹:۴۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      مریم میرزاخانی مصداق فساد فی الارض بود از دید تو؟ عزیزم یه مقدار مطالعه و فکر کن
    • سیدرضا A1 ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      خدا‌به‌داد‌این‌ملت‌برسد‌که‌اگر‌افرادی‌باتفکرات‌امثال‌شما‌قاضی‌ویابرمقدرات‌کشور حاکم‌شوند،مگر‌شما‌دفاعیات‌متهمین‌راشنیده‌ای‌باچه‌دلایلی‌به‌این‌نتیجه‌رسیدی‌که سازماندهی‌شده‌بود‌،اصلا‌معنای‌افساد‌فی‌الارض‌رامی‌دانی‌،‌چگونه‌بعضی‌به‌خود اجازه‌می‌دهند‌برخلاف‌موازین‌صریح‌شرعی‌وقانونی‌این‌چنین‌حکم‌وفتوا‌صادر کنند؟
    • بی نام IR ۰۹:۵۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      413 7
      فساد فی الارض رباخواری است زیرا مردم را بدهکار می کند و نهاد خانواده را ضعیف مردان را به سمت جرم و جنایت و زنان را به سمت خودفروشی می کشاند
    • بی نام A1 ۱۰:۳۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      164 9
      مردی که با دیدن موی خانم ها به فساد بیفته، بدون دیدن موی خانم ها هم به فساد میفته و کلا خیلی سست عنصر و ضغیف هستش. دارم از "موی سر" حرف میزنم. از چیزی که خود آقایون هم روی سرشون دارن. یک کم عزت نفس داشته باشید. یعنی واقعا با دیدن موی خانم ها به گناه میفتید؟
    • بی نام A1 ۱۲:۲۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      109 4
      اصلا میدونی فساد فی الارض چیه؟ مصداقاش چیه؟
    • بی نام IR ۱۲:۳۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      9 152
      بله دقیقا درسته به جرم فساد فی‌الارض باید اعدام شوند چه اینها و چه رباخواران فرقی بین این دو گروه نیست.
    • بی نام A1 ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      111 8
      سفت و سخت ترین طرفداران فقه هم این رو مصداق فساد فی الارض نمی دونن پسر جان ; سعی کن جو خیلی نگیردت
    • بی نام A1 ۱۳:۱۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      89 7
      مصداق فساد فی الارض هم هست تو طرز فکرت
    • امیرحسین شکیبا IR ۱۳:۳۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      94 5
      تاکی می خواهید توهم توطئه داشته باشید، اگه سازماندهی شده پس حتما یک بستر اجتماعی پر رنگی داره و باید به حل اون ها پرداخت و نه به پاک کردن صورت مساله
    • بی نام A1 ۰۶:۳۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۴
      68 6
      ملاعبه با نوجوانان چی فساد فی الارض نیست؟؟؟
    • بی نام A1 ۰۸:۵۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۴
      13 2
      خیلی بده بعضی نه سواد حرف زدن دارن نه شعور ساکت بودن
  • بی نام IR ۰۹:۰۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    هر اجباري در مذهب ناپسند است. مگر ما ميتوانيم مردم را به نماز، روزه، خمس، زكات، حج، امربه معروف، نهي از منكر و .... مجبور كنيم؟
    • بی نام IR ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      اینا که گفتی شخصیه اما شرابخواری و بی حجابی و قمار بازی جنبه عمومی داره از نظر شرع و قانون
    • من من A1 ۱۰:۱۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      119 7
      دقیقا همینجا وایسا بی نام جان در اسلام برای شرابخواری مسلمان... دقت کن مسلمان حد تعیین شده و مجازات داره... البته بازهم میگم مسلمان نه کسی که اعتقاد نداره و مسلمان نیست... اما برای رعایت حجاب حتی حد و مجازاتی در اسلام دیده نشده حتی برای زن مسلمان... چه برسه به مجازات زن غیر مسلمان ... حتی در همین ایران بعد از انقلاب هم حجاب اجباری نبود و مجازاتی نداشت به یکباره چند سال بعد از انقلاب اجباری شده.. و باعث شده الان شما فکر کنی که اجبار حجاب از اول تاریخ اسلام وجود داشته.. در حالی که اصلا در اسلام اجبار حجاب برای مسلمون هم وجود نداشته و نداره چه برسه به اجبار و مجازات غیر مسلمون...
    • بی نام A1 ۱۲:۲۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      پس حکومت اسلامی به چه علت تشکیل شد؟؟؟ نباید به خاطر نارضایتی اقتصادی دین رو بزنید‌......بعدشم چی جور بعضی حاضرن تو این دوره زمونه با این شرایط اخلاقی مادر خواهر وهمسرشون بی حجاب بیاد بیرون
    • بی نام A1 ۰۹:۰۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۴
      14 2
      جمعه ۱۵:۵۹خودت جواب خودتو دادی اگه قرار بود با حجاب اجباری در این سالها چیزی درست بشه بگفته خودت چرا شرایط اخلاقی این دوره زمونه اینجوریه؟ضمنا برادر حکومت اسلامی خالی نیست ،اینجا جمهوری اسلامی ایرانه ،جمهوریش رو سانسور نکنید
    • بی نام A1 ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۴
      12 2
      جناب ۱۵:۵۹جمهوریتشو خوردی چون دست و پاتونو میبنده
    • بی نام A1 ۰۹:۰۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۴
      12 1
      کی گفته حکومت اسلامی تشکیل شد ؟مردم به جمهوری اسلامی رای دادن،عزیزان دقت کنید به این مسئله
    • بی نام IR ۱۲:۳۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۴
      0 3
      خانمها و اقایون چشم و دل پاک اصلا لباس نپوشن چطوره همینطوری بگردن راحت ترن
  • بی نام A1 ۰۹:۰۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    قطعا سازمان سیا و موساد با اتکا عواملش در ایران پشت این گروه شیطان پرستی هست
    • بی نام AT ۰۹:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      پناه ببر به خدا از این تهمتها. خداوند به آدم نعمت تعقل داده برای فکر کردن
    • بی نام A1 ۱۳:۰۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      100 6
      مرسی واقعا از این چشمان مارو بروی حقیقت باز کردی، ای مامور مخفی، ای شیطان شناس، ای نابغه، ای حکیم
    • بی نام AT ۱۳:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      86 9
      اه خسته شدم از این حرفهای بی اساس و تکراری
  • نوید IR ۰۹:۰۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    ای کاش یه روزی برسه که واسه اعتراض کسی رو تو زندان نندازن. ای کاش یه روزی برسه نظر خودمون رو به کسی تحمیل نکنیم. ای کاش یه روزی برسه که برای مسائل شخصی مردم تعیین تکلیف نکنیم.
    • بی نام IR ۰۹:۴۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      بی حجابی شخصی نیست عمومی است چون سلب ازادی دیگران است مگر میتوان چشمها را در خیابان بست چون نگاه به نامحرم حرام است
    • بی نام AT ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      102 8
      قرار نیست چشمها رو ببندی. قراره چشم و دلت پاک باشه. نگاهی حرامه که تو در ذهنت داری نه نگاههای که اکثریت مردم ایران دارند
    • بی نام A1 ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      104 7
      اينكه بزور شما لچك بكنيد سر يكى كه خودش مايل نيست سلب آزادى شخصى شماست چون نميتونيد با ديدن تار موى يك خانم خودتونو كنترل كنيد. بايد يه جايزه نوبل دموكراسى درست كنند ، سفارشى بدن به شماها و همفكراتون عامو
    • قربان A1 ۰۸:۵۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۴
      5 1
      به نظرتون ائمه معصومین چشماشونو میبستن وقتی میرفتن تو خیابون چون اونزمان حجاب اجباری نبود یا به نظرت کشورای دیگه مسلمون ندارن که حجاب ازاده و همه کنار هم زندگی میکنن.اون اقایی هم که گفت ناموستون بی حجاب میره تو خیابون.من مسلمانم و زنمم از مسلمانان واقعی انتخاب کردم که با حجاب ازادم حجابشو بر نمیداره.
    • بهار A1 ۰۹:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۴
      30 5
      بی نام 13:14:51 وقت کردی به خورشید هم بگو نتابه تا یه وقت چشمات آب مروارید نگیره.
  • بی نام AT ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    مردم شریف ایران که رای میدن بخشی اش همین دختران هستند. شرافتشون رو احترام بگذاریم
  • بی نام AT ۰۹:۰۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    چه عجب خبرآنلاین بعد از این همه وقت بیدار شد و به این موضوع پرداخت؟
  • بی نام AT ۰۹:۰۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    کجا روایت داریم که پیامبر یا حضرت علی بی حجابها رو تنبیه کرد؟
    • بی نام IR ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      رایج نبوده
    • بی نام IR ۰۸:۱۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۴
      43 6
      بخاطر اینکه اون زمان حجابی در کار نبوده.
  • بی نام IR ۰۹:۱۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    278 9
    این همه از قانون نوشتی، کجای کشور قانون اجرا میشه که این دومیش باشه؟
  • بی نام A1 ۰۹:۲۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    "زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند به حبس از 10 روز تا دوماه یا از 50 هزار تا پانصد هزار ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد" برای چیزی که در قران مجازات نداره مجازات تعیین شده برای سایرین گناهان توجیه ربا خواری ،غارت بیت المال ، تعرض به کودکان و نوجوانان ،... الیته مهمه که چه کسی گناه رو مرتکب شده باشه برخی در برابر قانون برابر ترند
  • بی نام AT ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    مثل اینه که به مردها بگن همه باید عبا تن کنید
  • بی نام IR ۰۹:۴۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    الان کامنت گذاران هدفمند این سایت با این مضمون وارد میشن که چکارش دارین اختلاس که نکرده پوشش هرکس مربوط به خودشه،قضاوت نکنید فکر خودتون باشید،مشکل ما چهارتامو هستش؟؟ و بقیه موارد،لااقل به مدیرانتون بگین توجیهاتتون رو به روز کنن.
    • دانشجو GB ۱۰:۱۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      چند بار یک نظر رو تکرار میکنی باشه شما خیلی میفهمی شما خیلی باسوادی
    • بی نام A1 ۱۰:۴۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      شما رو کیا ساپورت میکنند که خیلی توی این سایت فعالی......؟
    • بی نام IR ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      78 3
      جامعه ای خوب است که همه عقاید در آن آزاد باشد
    • بی نام A1 ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      76 5
      اختلاس به مردم بیشتر صدمه میزنه یا بیرون بودن چهار تار موی زنان،اون اختلاس گر حق 80 میلیون نفر را خورده
    • حسین US ۱۰:۵۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      76 5
      مثل اینکه تو از دوست اختلاس کننده های کلانی.اتفاقا یکی از سوال هایی که در ذهن همه هست همین است که چرا در برابر کسانی که ثروت ملی مردم را میدزدند و فرار میکنند و مردم را از نظر اقتصادی به خاک سیاه نشانده اند اصلا برخوردی نمیشود اما برای چهار تار موی دختران مردم اینقدر سیاسی کاری میکنند و آسمان و زمین را به هم میبافند.
  • بی نام IR ۰۹:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    198 4
    ارزشی ندارد این کارها جامعه ما یک جامعه ربوی هست و تقریبا همه مردم به این عمل شنیع دست می زنند حالا حجاب باشد و نباشد بزرگان ما باید روز جزا به این سوال اول جواب بدهند چرا مانع رباخواری مردم نشدید
    • بی نام IR ۱۰:۱۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      124 3
      اینها چهار تا دلیل می آورند شما که از اول فقط می گفتید یا روسری یا توسری
  • بی نام SE ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    اقا من موافق حجاب هستم چون موهای زن ها میفته توی غذامون یا اینکه راه حل دوم کچل کنند بیان بیرون
    • بی نام IR ۱۰:۲۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      74 4
      این مشکل خانواده محترم شماست
    • بی نام A1 ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      64 1
      پس موهای خودت رو ندیدی که تو خونه و غذا و همه چی میفته. تازه موی تو کوتاهه و بدتره. سیبیل و ریش و اینا که دیگه هیچی.
    • بی نام A1 ۱۲:۱۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      59 3
      يخ كني، بيمزه
    • بی نام A1 ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۴
      24 2
      شما برای خانم محترمت که کمبود ویتامین داره ولی چیزی به روت نمیاره مواد مغذی و داروهای مفید تهیه کن استفاده کنه بهت قول میدم دیگه اون مساله پیش نمیاد،ضمن تشکرو قدر شناسی از همه خانمها که در حد توان غذا درست میکنن میزارن جلوی ما ،از جمله همسرم و مادر مرحومم
  • بی نام A1 ۱۰:۰۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    فکر نمیکنم این قضیه در کنار مشکلات اقتصادی و مسکن و فساد و ... دغدغه مردم باشه.
    • بی نام A1 ۱۰:۴۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      68 6
      اگر دغدغه ی شما نیست دلیلش اینه که شما آقا هستی و نمیتونی خودت رو جای یک خانم بگذاری. لطفا به جای خانم ها فکر نکن و از زبون اونها نگو چه چیزی دغدغه شونه و چه چیزی نیست. ناراحتی ما هم اینه که مدام بعضی آقایون به جامون فکر میکنن و تصمیم میگیرن. انگار خودمون نمیتونیم تشخیص بدیم چه چیزی رو میحوایم و چه چیزی رو نه... مثل اینه یک خانم بگه با اینهمه مشکل اقتصادی، دیگه دغدغه ی پسرها رفتن به سربازی و دو سال عقب افتادن از زندگی نیست... در ضمن من هم مثل شما شدیدا به مشکلات اقتصادی و بیکاری اعتراض دارم. اما حجاب اجباری رو هم نمیتونم درک کنم.
    • بی نام A1 ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      74 7
      آزادی برای ما از شکم مهمتراست اگه تنها مشکل شما شکمه دلیل نمیشه تنها مشکل دیگران هم شکم باشه.بر‌کارکن
  • بی نام A1 ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    52 82
    مطهری زمان احمدی نژاد همیشه در مورد بد حجابی در جامعه اعتراض می کرد حالا میگه نباید سختگیری کرد؟
    • بی نام IR ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      42 2
      چه علاقه ای دارید که آدمی را از با وجدانی به بی وجدانی بکشانید
    • محسن A1 ۱۲:۴۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      41 3
      شما مثل اینکه فقط خط اول حرفای مطهری رو خوندین. خدا وکیلی حداقل تا دو خط بخونید بعد اظهار فضل کنید. اگه حوصله نداری من بهت بگم که متاسفانه مطهری هنوز نگاهش به حجاب همون نگاه محافظه کارانه زمان احمدی نژاده. تو حرفاش هم همینو گفته ولی با کنایه.
  • بی نام DE ۱۰:۱۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    4 71
    مشکل ما حالا حجاب نیست . خدایی هرکی داره هر جور میگرده. چه مجرد چه متاهل بعضی خیلی ساده و بدون آرایش بعضی با آرایش غلیظ و گریم بعضی شال کامل پوشیده بعضی تا نیمه سر بعضی روی شانه . دیگه ساق پا هم همینطور حالا توی این گرسنگی و وضعیت بد اقتصادی و بیکاری بایست بیام ببینیم اینا چی میگن. بابا حجاب اینجا اون چیزی که می بینیم همچی اجباری نیست. بگذارید دولت مشکل بیکاری ما بدبخت ها را حل کند. خسته شدیم از بس مسولان دارن وقت تلف میکنن سر این چیزا.
  • بی نام A1 ۱۰:۲۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    40 13
    راستش خونواده ما مذهبی نیستن. ولی برام هم مهم نیست این قضایا. خیلی از همین خانومها که از حق و حقوق حرف میزنن، وقتی پای ازدواج و خیلی از مسائل دیگه میرسه به حقوق طرف مقابل احترام نمیذارن و علاوه بر امتیازهای ازدواج اسلامی، یک سری خواسته های عجیب و غریب دیگه هم دارن. بالاخره یا اینوری باشن یا اونوری. اگه میخوان مثل خیلی از کشورهای دیگه با آزادی زندگی کنن یا به قول خودشون کسی کاری به گذشته و آینده شون نداشته باشه، مهریه میلیونی و میلیاردی دیگه چی میگه این وسط.
  • پژمان A1 ۱۰:۲۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    63 2
    در قوه قضاییه قوانینی هست که به تشخیص قاضی اعمال میشه مثل تشویش اذهان عمومی یا ترویج غربگرایی .... با این قوانین فقط نعوذ بالله خدا رو نمیشه بازداشت کرد
  • بی نام A1 ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    2 60
    برای بهتر درک کردن حجاب کتاب حجاب شرعی در دوران پیامبر را مطالعه کنید.
  • بی نام A1 ۱۰:۳۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    مسیح علی نژاد بیرون گود نشسته و برای دختران ایرانی تعیین تکلیف میکنه... ای کاش دختران مون فریب چنین آدم هایی رو نمی خوردن و برای تحقق خواسته هاشون راه های بهتری انتخاب می کردن.
    • ایلیا GB ۱۰:۵۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      80 5
      مگر مردم یا دختران عقل و شعور ندارند که فریب کسی رو بخورند، شماها هنوز تو توهم گیر کردید که دیگران دارند بقیه رو فریب میدهند . شما بیا کمک کم و راه های بهتری نشان بده که فریب نخورند
    • آیس A1 ۱۲:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      46 1
      مثلا چه راهی؟؟؟
    • بی نام A1 ۰۹:۲۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۴
      20 2
      با دختران داخل گود هم که اینجوری برخورد میکنید
  • کاربر IR ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    5 71
    وضــــــعیت حـــــــجــــاب مردم در زمان حکـــــــومت پیامبر و امیرالمومنین این چنین نبود و این طور زنان به خودنمایی نمی پرداختند و اگر خبط و خطایی بود، همه وظیفه خود می دانستند که تذکر لسانی بدهند و نسبت به منکرات حساس بودند، اما الان جامعه ما این طور نیست و حساسیتی نسبت به منکر وجود ندارد......... زمـــــــانی هم یک عده از زنان رعایت حجاب و حیا را نداشتند که امیرالمومنین به مردان آن ها تشر می زند و آن ها را توبیخ می کرد. مردم آن زمان، مثل الان نبودند. مردم ملزم به رعایت احکام عبادی و اعتقادی بودند و توصیه و رهنمود و برخورد امام برایشان کافی بود. جایی هم اگر لازم بود، امام توبیخ می کردند .
  • سجاد GB ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    60 2
    میتوان هر کاری کرد و هر مجازاتی در نظر گرفت ولی این کار اشتباه هست. نمی شود به زور فکر و اندیشه کسی را تغییر داد. نمی شود با زور و زندان مردم را مقید به اسلام و حجاب کرد و این کار باعث دورتر شدن آنها از اسلام می شود. اگر حجاب آزاد شود ارزش واقعی آن بیشتر مشخص میشود...
  • طاهره A1 ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    73 1
    شایسته ترین اعمال هم با اجبار تبدیل میشه به منفورترین
  • بی نام US ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    77 4
    آنقدر بگیر و ببند راه انداختید که مردم را از دین و مذهب دور کردید.در کشورهای عربی که حجاب اجباری نیست خانم هایی که محجبه اند حداقل به آن اعتقاد دارند اما اینجا بسیاری زنان از ترس روسری بر سر میکنند. دین زورکی و از روی ترس که دین نیست.
  • بی نام US ۱۱:۱۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    58 7
    هر چه بیشتر چشم ها و گوش هایتان را ببندید اوضاع از این هم بدتر میشود.
  • بی نام A1 ۱۱:۱۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    53 3
    پافشاری روی مسایل نحوه پوشش زنان که توجیه شرعی هم ندارد و در صدر اسلام هم الزامی نبوده و برای کشورمان در افکار عمومی هزینه سازی میکند. باور کنید آزاد باشد برای نظام بهتر است و یک سوژه نخ نما را از بوقچی های ضدانقلاب گرفته ایم.
    • جعفر A1 ۱۰:۳۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۵
      0 1
      مگه تو صدر اسلام جراحی زیبایی و بوتاکس و مهریه میلیاردی و شروط ضمن عقد بود؟
  • حسین DE ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    4 79
    اعدام
  • عادل A1 ۱۱:۴۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    67 6
    الان 29 تاشون رو گرفتید قبول..تصور کن با این حجم محبوبیت صدا و سیمای میلی و نشریات رسمی داخل کشور...وضع چنان خواهد شد که در یک لحظه 29000 تاشون کشف حجاب کنند بعد کدوم رو میخواهید دستگیر کنید؟
  • بی نام IR ۱۱:۵۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    18 4
    کاربربینام که گفتی غلط املایی داری شماابخشید انجانسیتین یاادمین هستی یاادم معمولی انگاری دیگران خوبند
  • بی نام A1 ۱۲:۵۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    4 62
    بابا دست ورداریداین همه بی حجاب هست کسی کاریشون نداره اون خانم هم میخواد بگه من هستم الانه همه یککاری میکنن که فقط به قول خودشون لاک بگیرن وگرنه خداییش چندتا ازبدتر این هم درطول روزازکنارمون رد میشن کی بهشون گیر میده بجای اینکارا دست به هم بدیم یک کاری برا گرد خاک ماخوزستانیا کنید که باید بلاجبار سرتا پامونو ازدست این خاک بپوشونیم
    • بی نام A1 ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۴
      7 1
      بهتون گفتن این حرفو بگید نه،ولی خیلی تابلو یه حرف رو تکرار میکنید
  • بی نام IR ۱۳:۰۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    5 61
    جامعه ما نیاز به آرامش داره برای پیشرفت. هرج و مرج به هر شکلش در شرایط کنونی اصلا هیچ کمکی نمیکنه. الان همه موافق هستن که دیوانه ای در آمریکا شبانه روز نقشه دشمنی با ملت ما، تاکید میکنم ملت ما، رو داره میکشه. یک روز داعش رو میفرسته داخل کشور، یک روز عربستان رو تهییج میکنه، یک روز از اغتشاشات حمایت میکنه، یک روز موشک علم میکنه و جلسه شورای امنیت تدارک میبینه، یک روز حجاب رو پیش میکشه. خلاصه باید حواسمون به این آدم نامتعادل و البته هنرپیشه باشه. مطمئنا خیرخواه ما نیست. ما نگرانی های اقتصادی مهمتری داریم که باید دست در دست هم دهیم تا حل شود. اما متاسفانه فقط درگیر مسائل حاشیه ای هستیم.
  • بی نام A1 ۱۳:۲۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    6 94
    انقلاب به این راحتی بدست نیامده که 4 تا دختر برای حجابش طرح وبرنامه بدهند، حالا کسانی که نمی پسندند منفی بدهند تا دلشون خنک بشه اگه بشه ...که نمیشه
    • بی نام A1 ۰۸:۴۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۴
      12 4
      اولا که همین مردم انقلاب کردن پس میزان رای ملت است در ثانی 4تا که که گفتی تعداد شماست
  • بی نام A1 ۱۳:۳۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    57 0
    دلار را کنترل کنین این با خودمون
  • بی نام A1 ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    48 1
    شما دلار را کنترل کن این با مردم
  • بی نام AT ۱۳:۵۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    70 4
    گناه که نکرده اند. برای چی باید مجازات شوند؟
    • بی نام A1 ۰۸:۴۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۴
      2 1
      رفراندوم رو گذاشتن واسه همین وقتا،مردیشید بسم ا..
  • بی نام A1 ۱۴:۴۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    73 6
    اولا حجاب اجباری در هیچ جای دین مبین نیامده است. دوم اینکه در غرب همه نوع پوشش و حتی برهنگی کامل هم مجاز است.آیا در خیابانها و مجامع عمومی در غرب همه برهنه هستند؟ قطعا پاسخ آن خیر است. چون در جوامع غربی هم مکانیسم خود کنترلی وجود دارد که اجازه نمیدهد پوشش افراد جز در موارد بسیار معدود از حدود عرف جامعه شان خارج شود. این مکانیسم میتواند در حد نگاه سرزنش آمیز افراد باشد. در غرب هر کسی بسته به نیاز و موقعیت خود پوشش را انتخاب میکند و افراط و تفریط بسیار کمتر است. لباس مهمانی با لباس رسمی و لباس ورزش و سفر و تفریح و لباس کار و ... تفاوت دارد. حجاب اجباری در حال تبدیل شدن به یک معضل اجتماعی و عاملی برای نارضایتی و اعتراض است. بیهوده بر مردم هزینه تحمیل نکنید و برای نظام هم مخالف نتراشید.
  • حسین IR ۱۵:۵۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    14 78
    والا ما که حجابی در خیابانها نمیبینیم ، والا اگر این یه تیکه پارچه ای که روی سرشونه نباشه مدشون خراب میشه و الا حجابی در کار نیست فقط به خاطر اینکه رنگبندی ست بشه میندازن . بیشتر اوقاتم که سر میخوره میاد پایین بعد از نیم ساعت یادشون میفته درست کنند... حجاب اجباری ندیدیم ... گذشته از اینا ما کمبود بودجه ی 95 رو فراموش نمیکنیم بچسبیم به چیزهای مسخره ای مثل همین مسئله ... مسئولین دولت فعلی باید پاسخگو باشند...
  • بی نام US ۱۷:۴۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    77 4
    دیکته کردن حجاب اجباری از بالا درست نیست همانطوریکه دیکته کردن بی حجابی اجباری از بالا مثل فرانسه غلط است ... ... البته باید بین عدم پوشش مو توسط زنان با فسق و فجور و بی بندو باری و بی حجابی به معنای غربی باید تفاوت قائل شد..راستی چرا در ایران چرا اقلیتهای مذهبی و مهمانان خارجی باید حجاب را رعایت کنند در سایر کشورهای اسلامی هم همینطور است؟
  • بی نام A1 ۰۶:۴۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۴
    66 5
    یه رفراندوم در مورد حجاب بزارن
  • بی نام A1 ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۴
    7 0
    یه موردش رو امروز ساعت نه تو میرداماد دیدم آدم باشخصیتی بود داشت راه خودشو میرفت اتفاقا مردم هم خیلی عادی از کنارش رد میشدن بدون توجه خاصی،ظاهرا منقلب شدن از خصوصیات بارز بعضیاس که انگشت شمارن.
  • ناشناس IR ۰۹:۰۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۴
    2 29
    حجاب یک حریمه اونایی که حریمی برای خود قایل نیستند چطور می شه بهشان اطمینان کرد. برید ببینین طلاق ها و فساد ها تو کدوم خانواده ها بیشتره. البته اگه براتون مهمه
  • بی نام IR ۱۲:۵۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۴
    1 11
    پیشنهاد میکنم تو چندتا از جزیره های ایران اعلام کنند هر گونه پوشش ازاد است بعد بذلرن همن چشم و دل پاکها تشریف ببرن اونجا یک مدتی زندگی کنند ببینم چقدر میتونن چشم و دل پاک باشن
  • بی نام A1 ۱۳:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۴
    18 5
    من خودم با حجابم اما با حجاب اجباری مخالفم

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین