دقایقی به ساعت 10 پنجشنبه شب مانده بود که دو انفجار پیاپی خیابان آزادی زاهدان را لرزاند.

به گزارش خبرآنلاین، انفجار اول در محل ورودی مسجد جامع زاهدان و انفجار دوم نیز هنگام خدمت رسانی بـه مجروحـان در خیابـان آزادی جنب مسجد جامع شهر زاهدان اتفاق افتاد. ماجرا از این قرار بود که فردی با پوشش زنانه قصد ورود به مسجد جامع که در ان مراسمی به مناسبت میلاد امام حسین و حضرت ابالفضل و دعای کمیل برپا بود، برساند که از ورود وی جلوگیری می‎شود. به گفته علی عبدالهی معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور به دلیل حساسیت مراسم گیت بازرسی در ورودی مجلس به کار گرفته شده بود که فرد تروریست در صدد فرار از بازرسی بوده تا خود را به داخل مسجد برساند ولی زمانی که برادران مسئول از ورود وی به مسجد جلوگیری می‌کنند این فرد تروریست بمب را منفجر می‌کند و سه چهار نفر به شهادت می‎رسند.

در حالیکه مردم مشغول کمک‎رسانی به مجروحان این حادثه بودند، انفجاد انتحاری مهیب‎تری در خیابان آزادی زاهدان که منتهی به مسجد جامع بوده است، رخ می‎دهد که هویت عامل این اقدام تروریستی نیز تا کنون فاش نشده است. البته وبلاگ منتسب به گروهک تروریستی ریگی که مسئولیت این انفجارها را بر عهده گرفته است، در یکی از اخبار خود این دو نفر را به نام‎های محمد و عبدالباسط ریگی معرفی کرده است. گروهکی که پس از اعدام سرکرده شرورش با تعیین رئیس جدید و این اقدام تروریستی اخیر نشان داد که از اقدامات غیرانسانی و تروریستی خود دست نکشیده است.

اگرچه دو انفجار مذکور، نخستین انفجار از نوع خود در سال جاری به شمار می‎رود اما استان سیستان و بلوچستان ششمین بار است که از بروز این فجایع تروریستی طی پنج سال گذشته عزادار می‎شود. نخستین بار دی‎ماه سال 84 بود که با حمله به پاسگاه مرزی سراوان، 9 مرزبان به گروگان گرفته شدند. اقدامی که گروهک تروریستی ریگی به واسطه پذیرش مسئولیت آن اعلام موجودیت کرد. این گروهک اسفندماه همان سال در منطقه تاسوکی با یک حمله تروریستی، 22 نفر را به شهادت رساندند. بهمن ماه سال 85، با انفجار یکی از اتوبوس های فرماندهان سپاه در بلوار ثارالله زاهدان دست کم 13 نفر دیگر به شهادت رسیدند. خرداد ماه سال 87 یکبار دیگر پاسگاه مرزی سراوان مورد حمله قرار گرفت و 16 مرزبان به گروگان گرفته شدند. دی ماه همان سال عملیات انتحاری دیگری در سراوان رخ داد که چهار کشته برجای گذاشت. خردادماه سال گذشته در حالی که کشور برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری یازدهم خود را آماده می‎کرد چهارمین اقدام تروریستی در مسجد علی‎بن‎ابی‏طالب(ع) زاهدان رخ داد که 25 کشته و 120 زخمی برجای گذاشت. پنجمین اقدام تروریستی از این دست نیز مربوط به آخرین روزهای مهرماه سال گذشته بود که سردار نورعلی شوشتری فرمانده سپاه شرق در آن به شهادت رسید.

ششمین عملیات تروریستی گروهک ریگی در زاهدان تا زمان تنظیم گزارش 27 نفر کشته و 270 نفر زخمی بر جای گذاشته که در بیمارستانهای خاتم، علی ابن ابیطالب، بوعلی، نبی اکرم و تأمین اجتماعی این شهر به سر می‏برند. از میان کشته شدگان که تماما از اهالی بومی زاهدان بودند، تا کنون 24 نفر از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران شناسایی شده‎اند و هویت سه نفر دیگر هنوز مشخص نشده است. وضع جسمانی قریب به 11 نفر از مجروحین هم وخیم اعلام شده است. گفتنی است استانداری سیستان و بلوچستان در پی عملیات تروریستی مسجدجامع زاهدان و شهادت، سه روز عزای عمومی در این استان اعلام کرد. البته مردم زاهدان از ساعات اولیه صبح روز جمعه مقابل مسجد جامع تجمع کرده‌ و به عزاداری پرداختند.

با انفجار اخیر سردار احمد رادان جانشین فرمانده نیروی انتظامی کشور به زاهدان سفر کرد. در همین حال سردار علیرضا جاهد فرمانده سپاه سیستان و بلوچستان از بررسی ابعاد این حادثه خبر داد. البته سردار فضلی جانشین سازمان بیسج مستضعفین معتقد است که از این به بعد بسیجیان باید نقش بیشتری را در برقراری امنیت برابر با فرآیندی که مسئولین تعیین کرده‌اند بر عهده بگیرند تا دیگر شاهد اتفاق‌های تروریستی مثل مسجد جامع زاهدان نباشیم.

ردپای جندالله و حمایت‎های امریکا
نخستین بار نمایندگان زاهدان بودند که با گمانه‎زنی‎هایشان بمب‎گذاری اخیر در زاهدان را به گروهک ریگی منتسب کردند. شهریاری، فروزش و پشنگ در حالی از این موضوع پرده برداشتند که ساعتی بعد گروهک ریگی مسئولیت این جنایت را پذیرفت. به گزارش فارس، شبکه بی‌بی‌سی عربی، به نقل از پایگاه اینترنتی این گروهک تروریستی نوشت: جندالله این حمله را پاسخی به اعدام عبدالمالک ریگی سرکرده این گروهک در ماه گذشته عنوان کرده است. علی عبداللهی معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور نیز این خبر را تایید کرد و در عین حال گفت: البته طبق اطلاعاتی که از آن‌ها می‌دهند با نوع عمل‌های آنان متفاوت است که باید بررسی شود.

رامین مهمان‌پرست سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه این اقدامات با پشتیبانی و حمایت سرویس‌هایی از کشورهای خاص دنبال می‌شود که وحدت و امنیت داخلی ایران را مغایر با منافع خود در منطقه می‌دانند، گفت: با به کارگیری همه ظرفیت‌های سیاسی، امنیتی و حقوقی نسبت به پیگیری این حادثه تروریستی اقدام لازم به عمل خواهد آمد.

یدالله جوانی مسئول اداره سیاسی پاسداران انقلاب اسلامی نیز با اشاره به دستگیری و اعدام عبدالمالک ریگی گفت: اعترافات عبدالمالک ریگی ثابت می‌کند که در حادثه تروریستی شب گذشته زاهدان امریکا، صهیونیست‌ها و برخی از کشورهای اروپایی دخالت مستقیم دارند چرا که ریگی در اعترافات خود به خواسته آمریکا مبنی بر بمب‌گذاری در مناطق ایران اشاره کرده بود.

درحالیکه حمایت‎های آمریکا از عملیات تروریستی گروهک ریگی از سوی رئیس سابق این گروهک افشا شده است که وزیر امور خارجه این کشور و جان برینان "معاون رئیس جمهور آمریکا در امور امنیت داخلی و مبارزه به تروریسم حمله تروریستی به مسجد جامع زاهدان را محکوم کرده‎اند. اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز با محکوم کردن این حملات آن را "بزدلانه " توصیف کرد. از دیگر واکنش‎های برون مرزی می‎توان به بیانیه احزاب مذهبی پاکستان در نماز جمعه در سراسر این کشور اشاره کرد که حمله انتحاری مسجد جامع زاهدان را بشدت محکوم کردند.

تلاش برای تفرقه بین شیعه و سنی
از آنجا که زاهدان شهری با قومیت‏های مختلف است، این نگرانی وجود دارد که هر حادثه تروریستی در این شهر با هدف ایجاد تفرقه میان شیعیان و اهل تسنن باشد. تمامی خطیبان نماز جمعه سراسر کشور روز جمعه در خطبه‏های خود به این موضوع اشاره کرده و خواستار هوشیاری مردم شدند.

پیمان فروزش و حسینعلی شهریاری نمایندگان زاهدان نیز این اقدام تروریستی را با هدف ایجاد تفرقه بین قومیت‌ها و مذاهب شکل گرفته و ایجاد ناامنی در مناطق مرزی عنوان کردند و گفتند: قطعا این حملات در تحکیم وحدت میان شیعه و سنی تاثیر خواهد داشت و هر کس که بگوید تاثیر ندارد شعار داده و دروغ گفته است.

تلویزیون العالم با اشاره به انفجارهای تروریستی دیشب زاهدان آن را بر مبنای افکار وهابی و هدف طراحان این حملات را ایجاد تفرقه میان شیعیان و اهل سنت این استان دانست.

گفتنی است که روحانیون اهل سنت با انتشار بیانیه‎ای جنایات زاهدان را محکوم کردند. مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی امام جمعه اهل سنت زاهدان نیز در پی جنایت بمب‌گذاری مسجد جامع زاهدان ابراز همدری جامعه اهل سنت زاهدان و استان را طی بیانیه‌ای بیان کرد.

اعلام استعفای سه نماینده زاهدان
سه نماینده مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در اعتراض به بی‎توجهی نسبت به مشکلات امنیتی در مرکز این استان تهدید به استعفا کردند. به گزارش خبرآنلاین، در حالیکه حسینعلی شهریاری نامه استعفای خود را به رئیس مجلس تقدیم کرده است، پیمان فروزش و عباسعلی نورا دیگر نمایندگان زاهدان نیز اعلام کردند که در صورت تداوم بی‏توجهی به این موضوع استعفا خواهند داد. البته  شهریاری پیش از این نیز پس از حوادث تاسوکی و دارزین هم اعلام کرده بود که در صورت عدم تامین امنیت در این استان از نمایندگی مجلس استعفا خواهد داد. او در متن استعفای خود خطاب به علی لاریجانی نوشت: بنده در راستای پیگیری تامین امنیت حوزه انتخابیه‎ام و احقاق حقوق شهروندی موکلانم که خواسته‎های فراوان و به حقی دارند، استعفای خود را در تاریخ 25 تیرماه 89 تقدیم می دارم. امیدوارم مسئولان چاره‎ای بیندیشند که از این پس شاهد پرپر شدن عزیزانمان در این استان نباشیم. او اواخر سال گذشته نیز کتبا طی نامه‌ای به مسؤلان یادآوری کرده بود که باید مراقبت‌های امنیتی را در استان سیستان و بلوچستان گسترش دهند.

پیمان فروزش دیگر نماینده‌ زاهدان نیز تامین امنیت استان از سوی مسوولان امنیتی ـ انتظامی و برخورد جدی با عاملان این عملیات را خواستار شد. عباسعلی نورا  نماینده زابل در مجلس نیز که رسیدگی فوری و جدی مسوولان به این امر را خواستار بود، از قصدش برای استعفا از نمایندگی مجلس خبر داد و افزود: البته بنده قبل از استعفا با رییس مجلس درباره این موضوع مشورت خواهم کرد. به این ترتیب او و فروزش در صف نمایندگانی از سیستان و بلوچستان به سر می‎برند که احتمال دارد استعفا دهند.

کد خبر 75872

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین