به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از وب دا ، دکتر عبدالمجید فدایی در همایش سالروز جهانی ايمني و بهداشت حرفه اي در جمع کارشناسان بهداشت حرفه اي و مسئولين ايمني و کميته هاي حفاظت فني و بهداشت کار افزود : طبق آمار سرو صدا و افت شنوايي ،گرد و غبار و مشکلات تنفسي و روي و مشکلات اسكلتي و عضلاني و كمردرد شايع ترين عوامل تهديد كننده سلامت كارگران در اين استان بشمار مي رود.
وی با اشاره به انتخاب شعار "بهبود وضعیت ایمنی و بهداشت کار نوجوان و مقابله با کار کودکان" برای سالروز جهاني ايمني و بهداشت حرفه اي گفت: در راستاي تحقق اين شعار بايد برنامه ريزي هاي لازم صورت گيرد.
وی یکی از نشانه های توسعه یافتگي هر کشوري را نيروي انساني و مولد آن کشور دانست و افزود: با پذيرش اين حقيقت بدون شک برنامه ريزي ها و اقدامات در راستاي تامين نيرويي سالم و کارآمد انجام خواهد شد.
وی توانمندسازی کارگران و برنامه ریزی برای تامين محيطي ايمن براي کارگران و توجه به موضوع خود مراقبتي براي ارتقاء سلامت کارگران و آشنايي کارگران با روش هاي صحيح کار و استفاده از وسايل و تجهيزات ايمني را براي پيشگيري از بروز بيماري هاي شغلي و سوانح و حوادث در محيط هاي كاري ضروري دانست.
وی خاطر نشان کرد: توانمندسازی باید در ابعاد مختلف سلامتی یعني بعد جسمي، رواني، اجتماعي و معنوي مورد توجه قرار بگيرد.
دکتر فدایی جلب همکاری خود کارگران و نظارت دقیق را لازمه اجرای برنامه هاي سلامت محور دانست و اظهار داشت: هم اکنون در محيط هاي کار ساختار لازم براي رعايت ايمني و بهداشت حرفه اي تعريف شده است.
وی گفت: باید مسئولین و کارفرمایان بدانند در هر شرایطي نيروي انساني مهمتر از تجهيزات و منابع مالي است و ارتقاء سلامت بايستي در صنايع و کارخانجات اتفاق بيفتد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در ادامه نسبت به شیوع بیماری هاي غير واگير همچون سکته هاي قلبي و مغزي، فشار خون بالا، ديابت و بيماري هاي قلبي و عروقي در کنار عوامل زيان آور و حوادث و سوانح شغلي سلامت کارگران را به شدت تهديد مي كند.
دکتر فدایی افراد در سنین رشد جسمی و روانی را آسيب پذير ترين قشر کارگري برشمرد و افزود: معمولاً جوانان و کودکان در محيط هاي شغلي سخت و پر خطر بکار گيري مي شوند و حداقل حقوق و دستمزد به آنها پرداخت مي شود لذا شعار جهاني ، با تاكيد بر پيشگيري از كار كودكان و اشتغال آنان در مشاغل غير قانوني انتخاب شده است.
وی در ادامه به لزوم دقت و کنترل بیشتر بازرسین و برنامه ریزی هاي جامع و دقيق تر در اين زمينه ، مشارکت بيشتر بخش هاي دولتي و خصوصي براي تامين سلامت شاغلين در هر صنعت و توجه به ساختار معاينات بدو استخدام تاکيد کرد.
دکتر فدایی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری به حمایت از توليد و کالاي ايراني اظهار اميدواري کرد: با توجه هرچه بيشتر به سلامت محيط کار شاهد افزايش كمي و كيفي توليدات داخلي در كنار تامين سلامت كارگران باشيم.
گفتنی است، همایش روز جهانی ایمنی و بهداشت کار با حضور مسئولين و کارشناسان دانشگاه علوم پزشکي و نمايندگاني از اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعي و بازرسين شاغل در بخش هاي خصوصي و دولتي در سالن اجتماعات مجتمع رحمتيه دانشگاه علوم پزشکي شهركرد برگزار شد.
46
نظر شما