اکنون پس از گذشت سه روز جزئیات تازهای از دیدار سه ساعته و بینتیجه ایاد علاوی، رئیس فهرست العراقیه و نوری مالکی، رئیس فهرست دولت قانون منتشر شده است. دیداری که به فاصله یک روز پس از دیدار ایاد علاوی با مقتدی صدر که در دمشق انجام شد، صورت گرفت. بسیاری ملاقات ایاد علاوی با مقتدی صدر را صاعقهای بر سر نوری مالکی تعبیر کردهاند. مالکی هیچ گاه تصور نمیکرد که روزی این دو دشمن قدیمی با هم دیدار کنند. شاید به همین دلیل هم بود که بر دیدار با علاوی اصرار کرد و این بار بیش از هر دفعه بر استحقاقش برای تصدی مجدد پست نخستوزیری تاکید کرد.
جزئیات این دیدار را هارون محمد، سیاستمدار و روزنامهنگار عراقی در یادداشتی در روزنامه القدس العربی منتشر کرده است. به گفته او در آن دیدار مالکی به علاوی گفته است که به هیچ عنوان از تلاشهایش برای رسیدن به پست نخستوزیری دست بر نمیدارد چرا که آن را حق قانونی خود میداند و کسی نمیتواند مانع او از این کار شود.
مالکی همچنین گفته است که تا آخرین لحظه عمرش در برابر فهرست العراقیه مقاومت میکند و برای نابودی آن تلاش خواهد کرد.
رئیس فهرست دولت قانون سپس علاوی را تهدید کرده و گفته است: «پروندههایی در اختیار دارم که به زودی آنها را افشا خواهم کرد، به خصوص درباره رافع العیساوی که پروندههای قضایی زیادی علیه او موجود است، مگر این که تصمیم بگیرید با من همکاری کنید و کشور را از وضعیت بلا تکلیفی فعلی خارج سازید. در آن صورت شما میتوانید هر کدام از پستها و مناصب وزارتی کشور را در اختیار بگیرید.»
مالکی همچنین خبر داده است که قصد دارد به زودی سازمان جدیدی با عنوان مجلس اتحاد سیاسی (المجلس السیاسی الاتحادی) تاسیس کند که کار آن هماهنگی میان ریاست جمهوری، دولت و مجلس نمایندگان خواهد بود. ایاد علاوی میتواند در صورتی که پست ریاست جمهوری را بپذیرد ریاست این مجموعه را نیز عهدهدار شود به شرطی که بپذیرد که او نخستوزیر بماند.
در طول مدتی که مالکی صحبت میکرد، ایاد علاوی سکوت کرده بود و با تبسم تنها به اظهارات مالکی گوش میداد. سپس با لهجه بغدادیاش به مالکی میگوید: «به خدا معلوم است که میخواهی کودتا کنی. ولی حضرت عالی مثل کسی هستی که گاریای دارد ولی چرخهای گاریش شکسته است.»
تا پایان جلسه فضای مذاکرات دو طرف متشنج بود. در نهایت دو طرف تصمیم میگیرند که در مقابل رسانهها حرفهای همیشگی را بزنند و چیزی از محتویات جلسه نگویند.
پس از آن علاوی با مقتدی صدر در دمشق، عمار حکیم در بغداد و مسعود بارزانی در اربیل تماس میگیرد و آنچه در جلسهاش با مالکی گذشته را به اطلاع آنها میرساند. از واکنش آن سه رهبر سیاسی اطلاعاتی به دست نیامده اما مقتدی صدر پس از آن تصمیم میگیرد که به زودی به اربیل بیاید و با رهبران پیمان کردستان مذاکره کند. انتظار میرود در همین راستا ظرف روزهای آینده رهبران العراقیه، پیمان کردستان، مجلس اعلا، جریان صدر، حزب فضیلت، تعدادی از نمایندگان مستقل و دو تن از نمایندگان ائتلاف وحدت العراق که مجموعا 220 نماینده مجلس میشوند جلسه ویژهای تشکیل دهند و تکلیف مناصب ریاست جمهوری، ریاست مجلس و معاونانش و نامزد نهایی تشکیل دولت را انتخاب کنند. در این نشست نمایندگان ائتلاف دولت قانون حضور نخواهند داشت. همچنین ابراهیم جعفری، احمد چلبی و هادی العامری رئیس سازمان بدر از حضور در این نشست امتناع کردهاند.
نظر شما