روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:

سریال "فاصله‌ها" نوشته مسعود بهبهانی‌نیا، که در 50 قسمت 35 دقیقه‌ای تهیه شده، چندی است از شبکه سه سیما در حال پخش است. این سریال با بازی، دانیال حکیمی، شاهرخ استخری، مریم کاویانی، روشنک گرامی، رضا توکلی، حمید شریف‌زاده، و... یکی از پر بیننده‌ترین سریال‌های تلویزیون است.

داستان این سریال در خانواده دو برادر و یک خواهر اتفاق می‌افتد. خانواده برادرها در تضاد کامل با یکدیگر هستند، یکی خانواده‌ای کاملاً از هم گسسته و دیگر خانواده‌ای به هم پیوسته و استوار بر مبانی دینی.

خانواده رضا کریمی، خانواده‌ای کاملاً همبسته است که تمام مسائل و مشکلات اعضای خانواده در آن بررسی و حل می‌شود. در مقابل، خانواده محسن یک خانواده از هم گسسته است که فرزند بی اعتنا به نظرات پدر و بدون مشورت با او درس و دانشگاه را رها کرده، برای خود شغلی پیدا می‌کند که منجر به آشنایی با یک دختر و دوستی با او می‌شود.

در این خانواده، رابطه دختر و پسر به صورت مخفیانه صورت می‌گیرد و حتی در دیالوگ‌هایی که دو شخصیت سعید و بیتا در رستوران با هم دارند، موضوع بی اهمیت نشان دادن خانواده از زبان بیتا بیان می‌شود، درحالی که در خانواده رضا، این موضوع برعکس است و دختر خانواده نامه پسری را که از او خواستگاری کرده و قبلا با پدر او نیز گفتگو کرده است در حضور پدر و مادر می‌خواند و از آنها درباره ازدواج نظرخواهی می‌کند.

اگر خوشبینانه نگاه ‌کنیم، به نظر می‌رسد این سریال قصد دارد دو نوع متفاوت ارتباط برقرار کردن با جنس مخالف را نشان دهد که یکی به صورت مخفیانه و به منظور دوستی انجام می‌شود و دیگری به صورت آشکار و با آگاهی خانواده و در قالب خواستگاری، کارگردان هم در نهایت قصد دارد اولی را رد و دومی را تأیید کند. اینکه کدام یک از این دو نوع رابطه درست و کدام غلط، موضوعی است که اگر کارگردان نتواند آن را به خوبی مدیریت کند، در نهایت مخاطب را دچار سردرگمی خواهد کرد که تا اینجا چنین نابهنجاری در آن کاملا مشهود است.

البته نباید فراموش کرد مخاطبی که در هر قسمت شاهد انحطاط اخلاقی شخصیت‌هاست و روابط مخفیانه دختر و پسر را در قالب دعوت به رستوران و دیالوگ‌های احساسی دیده است، دیگر نمی‌تواند در یک قسمت و به صورت سرهم بندی شده نتیجه گیری مورد علاقه نویسنده را بپذیرد.

امیدواریم کارگردان این سریال این نکته را مدنظر داشته باشد که برای نتیجه گیری درست از یک سریال 50 قسمتی نیاز به صرف وقتِ بیشتر از یکی دوقسمت پایانی است.

نکته دیگر در این سریال، سخت‌گیریهایی است که به افراد مذهبی نسبت داده می‌شود. این افراد را در این مجموعه، انسان‌هایی لجوج، سخت‌گیر، بدخلق و دگم می‌بینیم. اصرار محسن به پسرش که تازه تکلیف شده برای اقامه نماز جماعت بدون در نظر گرفتن امکان سرخوردگی او، اصرار بیش از اندازه خواهر محسن برای ازدواج مجدد برادرش، تدکرات پی درپی نیما به سعید در زمینه اعتقادات یا حتی رفتار شخصی او، از جمله مواردی است که گاه بعضی افراد مذهبی را در چشم مخاطب، افرادی بی‌منطق و خودبین معرفی می‌کند.

کد خبر 78026

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 25
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۳:۱۳ - ۱۳۸۹/۰۵/۰۲
    0 0
    با كمي دقت مي‌بينيد كه اين سريال با اين كه مي‌خواهد افراد مذهبي را آدم‌هايي بي‌عيب نشان دهد، اما در عمل آن‌ها را مانند آدم‌هاي خودخواه، فضول، خبرچين، و بازجومسلك به تصوير مي‌كشد. نگاه كنيد به شخصيت محسن، نيما، زهره، و از همه بدتر علي صبوري در اين سريال.
  • بدون نام IR ۰۳:۳۱ - ۱۳۸۹/۰۵/۰۲
    0 0
    1- از شخصیت خواهر محسن به شدت بدم میاد. رازنگهدار نیست، فضوله، تربیت هم حالیش نیست! 2- از لیلا خانم هم بدم میاد چون فرصت طلبه! 3- از آقا رضا هم بدم میاد چون شده "پدر تاک " سریال! 3- سعید به هر حال غیرت برادر بودن رو در برابر وحید داره و حتی در مورد فیلمهای مبتذل بهش تذکر داد! و من این حرفش رو هم قبول دارم که دوستی هر دختر پسری که بد نیست و اینکه حتما به معنی درخواست ازدواج هم نیست!!! بزرگترین اشتباه سعید فقط "انتخاب دوست بد" هست. همین!
  • مجید IR ۰۳:۳۲ - ۱۳۸۹/۰۵/۰۲
    0 0
    بنظرم داره آدرس میده که روابط پسر و دختر یه رابطه عادیه واقعا خوشبحال جوونای امروزی والله زمان ما که میگفتند اگه دست نامحرم رو لمس کنی آتش جهنم در انتظارت هست . اما الان بقول دیالوگ شاهرخ استخری(سعید) امروز زمانه فرق کرده . هرچند حق با اونه الان این نوع حرفا توی جامعه امروزی جواب نمی ده و املگرایی می نامندش چرا که وقتی داخل فروشگاهی میشویم انواع و اقسام شوخی های وقیحانه بین پسر و دخترای مجرد فروشنده انجام میشود بیشتر به باورهام شک میکنم و افسوس جوونی از دست رفته ام رو میخورم ...
  • 110 IR ۰۳:۳۷ - ۱۳۸۹/۰۵/۰۲
    0 0
    كدام يك از برنامه هاي صدا وسيما خوب است (موافق دستورات ائمه اطهار (ع)ومذهب شيعه )است كه اين برنامه دومي آن باشد
  • بدون نام IR ۰۳:۴۸ - ۱۳۸۹/۰۵/۰۲
    0 0
    اتفاقا سريال جالبيه.نشون ميده كه خانواده تنها تكيه گاه،تنها حامي و تنها خير خواه اعضاي اونه. نه دوستاني كه براي منافع خودشون به ظاهر با طرف دوستند اما در باطن ميخوان سود خودشونو ببرند حتي به قيمت نابودي يك خانواده.
  • بدون نام IR ۰۳:۵۸ - ۱۳۸۹/۰۵/۰۲
    0 0
    داستان آن خیلی بد و نخ نما است من که اصلاً از آن خوشم نمی آید چون طرز حرف زدن آنها و حتی اکثر ماجراهای آن را به راحتی می توان حدس زد که چیست ؟
  • بدون نام IR ۰۴:۱۷ - ۱۳۸۹/۰۵/۰۲
    0 0
    بعد میگن چرا فارسی1 نگاه می کنید.این صداوسیما 10سال از جامعه عقبه.همش سعی داره بشبنه به مردم الگوی زندگی بده اونم الگوهای نخ نمای قدیمی
  • بدون نام IR ۰۴:۴۶ - ۱۳۸۹/۰۵/۰۲
    0 0
    نظر شما صحیح است جامعه ما پر شده از این دوستی ها محسن نمی تواند با فرزندش ارتباط برقرار کند چون حقیقت را نمی گوید نمی دانم چرا کارگردانان سیما با این مسئله مشکل دارند و این قدر سریالها را کشدار می کنندهمیشه می خواهند نتیجه گیری را در یک قسمت و داستان را در 49 قسمت نشان دهند بیخود نیست که هیچ بیننده ای درس نمی گیرد
  • alireza IR ۰۴:۴۷ - ۱۳۸۹/۰۵/۰۲
    0 0
    یه فیلم اجتماعی خوب هم که ساخته میشه بهش گیرندید.
  • موسوي فرد IR ۰۴:۵۸ - ۱۳۸۹/۰۵/۰۲
    0 0
    چرا همه حق به افراد بي بند و بار در اين سريال داده شده است و افراد مذهبي كاملا سرخور شده اند.
  • بدون نام IR ۰۵:۰۱ - ۱۳۸۹/۰۵/۰۲
    0 0
    آيا واقعيت غير ازاينهاست؟
  • بدون نام IR ۰۵:۲۸ - ۱۳۸۹/۰۵/۰۲
    0 0
    خیلی ساده از نامی که بر شخصیتها گذاشته شده است یا پوشش مورد استفاده شان شما میتوانید تا آخر سریال را پیش بینی کنید آدم خوبها: رضا، علی صبوری،ریحانه آدم بدها: ساسان، مهران و فرهاد آدمهای بینابین: محسن، مرضیه، سعید، وحید
  • احد IR ۰۵:۴۹ - ۱۳۸۹/۰۵/۰۲
    0 0
    به نظر من دقیقا داره اشاره به زندگی امروزه ما میکنه دو نوع تفکر ,, دو نوع خواسته ,, دو نوع عکس العمل در کل مشکل زیادی نیست که حقیقت رو قبول کنیم و سعی کنیم به بهترین وجه تصمیم بگیریم لطفا کسی دنبال مقصر نگرده سریال بسیار خوب و عالیست یا علی
  • مجید IR ۰۵:۵۶ - ۱۳۸۹/۰۵/۰۲
    0 0
    سریال جالبیه قسمتی ازمشکلات جامعه مارو داره نشون میده وما نبایدازحقیقت فرارکنیم
  • بدون نام IR ۰۶:۰۰ - ۱۳۸۹/۰۵/۰۲
    0 0
    سلام ولي يه جورايي داستان فاصله ها تو اکثر خانواده هاي وجود داره يعني همون اختلاف فوق العاده زياد بين نسل جوان و والدين به نظرم دليل اصليش گونه هاي مختلف جامعه پذيري و تغيير سريع جامعه است که اين مشکلات رو به وجود آورده
  • بدون نام IR ۰۶:۰۹ - ۱۳۸۹/۰۵/۰۲
    0 0
    خیلی کم نگاه میکنن همه فارسی وان میبینن
  • حمید IR ۰۶:۲۰ - ۱۳۸۹/۰۵/۰۲
    0 0
    شما ها بیکارید میشینید این سریال ها رو نگاه میکنید ؟
  • با نام IR ۰۶:۳۳ - ۱۳۸۹/۰۵/۰۲
    0 0
    آقا اینا مم نیست اگه میشه بگید دیالوگارو درست کنند! مثل دیشب میگفت ذر یا زر نزن! یعنی چی؟ بعد بچه هم بیاد این حرفو بزنه شما باشی چیکار میکنید؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • بدون نام IR ۰۷:۲۱ - ۱۳۸۹/۰۵/۰۲
    0 0
    اين سريال مانند همه سريال هاي ايراني كليشه اي ومشخص آخرش چيه ميشه
  • بدون نام IR ۰۸:۵۱ - ۱۳۸۹/۰۵/۰۲
    0 0
    آقای سهیلی در فیلم قبلی خودشون (دلنوازان) دختر فاحشه ای به نام یلدا رو نشون دادن که با مردهای پولدار ازدواج میکرد و بعداز بالا کشیدن پولشون، طلاق میگرفت. بیتا هم در این فیلم همچین کاری رو انجام میده. توی فیلم دلنوازان، آخر فیلم "شاهرخ استخری" و یلدا به هم رسیدند. یعنی به هردوشون حق داده شد. مطمئنا در آخر دلنوازان هم همچین اتفاقی می افته و به خاطر همین، بعضیا میگن فیلمسازان ایرانی میگن اگه ضرر داشتن فیلم از ضایع تموم شدنش بهتره.
  • آرش کمانگیر US ۱۱:۱۶ - ۱۳۸۹/۰۵/۰۲
    0 0
    یک نکته جالب در این سریال : شخصیت فرهاد (حسن جوهر چی) یاد آور میر حسین موسوی است ؛ در جوانی اهل انقلاب و جنگ بوده ، پس از چند سال برگشته ، با کلاه برداران متحد شده و اعضای خانواده اش را به جان هم انداخته. اما محسن ، با بصیرت و سعه صدر این فتنه را از سر خواهد گذراند.
  • سپیده IR ۱۲:۳۶ - ۱۳۸۹/۰۵/۰۲
    0 0
    خیلی سریال لوسیه.به سعید نگاه کنید.مثلا دانشجو از یک خانواده خوب و اهل تهرانه.کارگردان خواسته اونو ساده نشون بده اما به جای ساده ابله نشون داده شده.دلیلش واسه دزدی از لیلا رو ببینید! آخه یکی نیست بگه اون طرف میتونه سهمشو ازون بفروشه و شما نفروشید . چه ربطی به سهم شما تو مغازه داره؟! این جوان دانشجو اصلا فکر نمیکنه! استخری هم خیلی بد بازی میکنه.همش بی حال و یکنواخت با لبو دهن آویزوون
  • بدون نام IR ۱۹:۰۰ - ۱۳۸۹/۰۵/۰۲
    0 0
    سریال می خواهد واقع گرایانه باشد اما ما در واقع گرایی مان هم افراط و تفریط داریم مثل همه ی رفتارهای دیگرمان.
  • حمید حسینی IR ۱۸:۳۶ - ۱۳۸۹/۰۵/۰۵
    0 0
    من نفهمیدم بالاخره این شخصیت مذهبی محسن منطقی است یا غیر منطقی . کارگردان چی میخواد بگه ؟
  • حسن IR ۰۷:۲۶ - ۱۳۸۹/۰۵/۱۲
    0 0
    درسته داستان این فیلم تکراریه ولی واقعا داره توی جامعه اتفاق میفته و خانواده های زیادی درگیر این مسئله هستن