غلامرضا تاجگردون با اشاره به پیشنهاد خود در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس برای مسکوت ماندن لایحه مقابله با تامین مالی تروریسم اظهار کرد: طبق آییننامه داخلی مجلس در صورتی که لایحه ای بخواهد مسکوت بماند دولت باید موافق مسکوت ماندن باشد بر همین اساس بدون موافقت دولت امکان طرح پیشنهاد مسکوت ماندن وجود نداشت، لذا دولت با این پیشنهاد موافقت کرد.
وی افزود: مشخص نبود که این لایحه تصویب شود یا نه و فرآیند شورای نگهبان نیز شفاف نبود. اما آنچه شفاف بود این بود که ما در مذاکرات با اروپا هستیم و لازم بود وقفه ای ایجاد شود. بسیاری از تندروها به مسکوت ماندن این لایحه رای ندادند، این کار مشورتی هر دو جریان در ۱۰ تا ۲۰ دقیقه بود. در واقع یا برای این لایحه رأی گیری می شد و این لایحه رای نمی آورد یا این لایحه رای میاورد و احتمالا در شورای نگهبان و فرآیندهای بعدی متوقف میشد، اما یک روش دیگر این بود که آن را برای دو ماه متوقف کنیم تا آقایان در مذاکرات از این ابزار استفاده کنند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: اگر غربی ها بخواهند ما را تحریم کنند کاری به این لایحه ندارند، بنابراین کاری که انجام شد یک اقدام معقول و منطقی بود که تقریبا بین همه گروه ها و نیروهای جریانات سیاسی مجلس هم در مورد آن اتفاق نظر وجود داشت.
تاجگردون در پایان با تاکید بر اینکه لیست ۵۰ نفره نمایندگان متقاضی مسکوت ماندن لایحه مقابله با تامین مالی تروریسم از تمامی جریانات سیاسی مجلس بوده است، گفت: هدف اصلی ما این بود که نه میخواستیم دولت در مذاکرات دستش خالی باشد و نه میخواستیم ما شروع کننده بههم زدن بازی و توافقات باشیم. این مصوبه در واقع هم نوعی آرامش به جامعه میدهد و هم یک حرکت متناسب با رفتار اروپاییان است.
با مسکوت گذاشتن CFT به کشورهای خارجی بهانه دادیم
ایلنا نوشت:
بهروز بنیادی با اشاره به حواشی ایجاد شده در جریان نشست علنی روز گذشته و پخش طومار در صحن علنی مجلس توسط برخی منتقدان تصویب لایحه CFT اظهار داشت: متاسفانه در این رابطه آنچنان که باید شفافسازی نشد و همین مسئله منجر به آن شد که سوالاتی برای برخی نمایندگان ایجاد شود و در نتیجه نیز اتفاقات روز گذشته رخ داد.
وی با بیان اینکه بهطور کلی در بحث شفافسازی در امور مختلف با مشکلاتی روبرو هستیم، این عدم شفافسازی را هم در قبال مردم و هم در قبال نمایندگان مردم و دیگر مسئولان مورد نقد قرار داد و گفت: متاسفانه در این مدت وزارت اقتصاد، شورایعالی امنیت ملی و وزارت خارجه نتوانستند آنچنان که باید و شاید موضوع را برای نمایندگان تفهیم کنند و در نتیجه شاهد این اختلاف دیدگاه شدید بودیم.
اهم اظهارات عضو فراکسیون امید به شرح زیر است:
* برخی مباحث مطرح شده درمورد لایحه الحاق دولت ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم یا همان CFT چندان منطبق بر واقعیت نبوده است، در مقاطعی عنوان شد که لایحه CFT ارتباطی به FATF نداشته درحالی که اتفاقاً این لایحه و سه لایحه دیگر از مصادیق اصلی این گروه ویژه اقدام مالی است.
* بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و شورایعالی امنیت ملی چندی پیش در یک جلسه غیرعلنی به نمایندگان گزارش دادند که و به درستی تاکید شد که تصویب این لوایح مورد تایید شورایعالی امنیت ملی هم قرار دارد اما در عین حال تاکید شد لایحه مقابله با تامین مالی تروریسم ارتباطی به FATF ندارد که این مسئله درست نبود؛ بنابراین نیاز است جلسه غیرعلنی دیگری برگزار شود تا موضوع بیش از این واکاوی شود.
*متاسفانه جلسات غیرعلنی در مجلس، صرفاً به اظهارنظر چندنفر اختصاص مییابد و از آنجا که بسیاری از نمایندگان فرصت نمیکنند سوالاتشان را مطرح کنند، در نتیجه انباشت این سوالات باعث بدفهمی درباره اصل موضوع میشود.درمجموع این اتفاق باعث شد ما زمان را از دست بدهیم و بهانههایی به کشورهای خارجی و دشمنان بدهیم. درحالی که آنها مترصد سوءاستفاده از این فرصتها هستند؛ بنابراین مجموعه حاکمیت باید زودتر دراین رابطه به تصمیم نهایی برسد.
* مجلس مکانی مقدس است که همه نگاهها هم از جانب مردم خودمان و هم نگاه جامعه جهانی به آن است و این رفتارها برازنده مجلس نیست؛ بهخصوص مجلسی که در جمهوری اسلامی کار میکند، باید محل تبال افکار باشد و بیشتر باید به بررسیها و اظهارنظرهای تخصصی اختصاص یابد. این اقدامات موجسواری و نوعی اقدامات پوپولیستی و سوءاستفاده از احساسات مردم است و ما در هیچجای دنیا چنین مسائلی را نمیبینیم. ازطرفی همانطور که رییسجمهوری نیز چندی پیش تاکید کردند، ممکن است درباره برخی مسائل به نتیجه نرسیم و در این صورت میتوانیم به رای مردم رجوع کنیم و از این ظرفیتی که در قانون اساسی درنظرگرفته شده برای حل مشکلات استفاده کنیم.
* وقتی واقعاً افرادی اجازه نمیدهند تصمیمگیری درمسیر خود انجام شود، میتوانیم از ظرفیتهایی همچون رجوع به رای مردم که در قانون اساسی وجود دارد، استفاده کنیم اما بحث اصلی، عدم تبیین و شفافسازی مسائل پشت پرده برای نمایندگان است و طبیعتاً وقتی چنین اتفاقی نمیافتد ممکن است شاهد چنین بازخوردهایی نیز باشیم. به هر حال وقتی مسائلی درحضور شورایعالی امنیت ملی و با حضور نماینده رهبری و دیگر نهادها مورد بحث قرار میگیرد، این اقدامات چندان محلی از اعراب ندارد.
* اروپاییها و همچنین روسیه و چین بهعنوان دیگر طرفین برجام باید تضامین لازم را به ما بدهند و بعد از آن میتوانیم وارد تصمیمگیری شویم. چراکه پیش از این معمولا چنین بود که ما خواسته آنها را انجام میدادیم اما در ادامه متضرر میشدیم و شکی نیست که حتی کشورهای اروپایی، روسیه و چین هم نتوانستند در بزنگاهها مطالبات ما را برآورده کنند.
* نکته بسیار حائز اهمیت دیگر این است که ما نباید صرفاً بر اروپا تاکید کنیم؛ بلکه باید ببینیم روسیه و چین برای ما چه میکنند و بعضاً فکر میکنیم روسیه و چین دایه دلسوزتر از مادر هستند. درحالی که این دو کشور نیز کار خاصی برای ما انجام نداده و اگر اقدامی کردند، صرفاً بهخاطر منافع خودشان بوده است. متاسفانه در سیاست خارجی ما این اشکال وجود دارد که تاکید بر ۳ کشور اروپایی است و از نقش بسیار مهم ۲ کشور روسیه و چین غفلت میشود.
تندروها میخواهند بگویند رئیسجمهوری که 24 میلیون رای آورده کارهای نیست/ مقابل ریشه اینگونه رفتارها گیجم
اعتمادآنلاین نوشت:
عبدالرضا هاشمزایی نماینده تهران و عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس با اشاره به حاشیهسازی تندروها در هنگام بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم، گفت: بنده به عنوان کسی که از نسل اول انقلاب در کار اجرایی و سیاسی بودم در رابطه با ریشه اینگونه رفتارها گیج هستم.
او از ضررهای ایجاد شده به دلیل اقدامات تندروها انتقاد کرد و گفت: اخیرا با وجود اینکه در انتخاباتها هم در داخل مجلس و هم در بیرون از مجلس نشان داده شده که کسانیکه دست به این اقدامات دست میزنند در اقلیت هستند، ولی صدای آنها بلندتر از اکثریت است و به نام مردم و نماینده مردم در جاهای مختلف اقدامات تند و برخلاف منافع مرم را انجام میدهند.
این نماینده مجلس گفت: در زمانیکه عربستان به خاطر اعدام شیخ نمر زیر ذرهبین دوربینهای حقوق بشری بود در همان زمان یک گروه تندرو به سفارت عربستان حمله میکند و از سوی کشورهای عربی، اتحاد منطقهای بر علیه منافع ایران ایجاد کردند.
هاشمزایی تاکید کرد: اگر بخواهیم از کنار این اقدامات سطحی بگذرم میگویم که این حرکات تندروانه احساسی و خودسرانه است اما اگر عمیق بخواهم به آن فکر کنم میگویم این اقدامات تحت تاثیر سرویسهای امنیتی بسیاری از کشورها اتفاق افتاده باشد. باید حرکتهای تندروانه از جمله حمله به سفارتها، آتش زدن پرچم در مجلس و... را ارزیابی کنیم که با این اقدامات چه منافعی شامل حال جمهوری اسلامی و مردم شده است. باید دید که منافع ملی کشور در این نوع اقدامات است؟
او ادامه داد: در چین بر روی تابلویی نوشته شده بود که در سال 2030 باید اولین قدرت اقتصادی دنیا شویم. آنها در حال حاضر در رتبه دوم و بعد از امریکایی ها قرار دارند این تابلو یعنی مبارزه با امریکا نه آتش زدن پرچم یک کشور.
این عضو کمیسیون شورها و امور داخلی مجلس با اشاره به برخی اظهارنظر مبنی بر اینکه تندروها به دنبال طرح عدم کفایت رئیسجمهور، هستند، گفت: در حال حاضر مجلس و نهادهای دیگر در وضعیتی نیستند که در این موقعیت و مشکلاتی که داریم عدم کفایت رییسجمهور را مطرح کنند و این موضوع تصور نمیشود اما به نظر میرسد که آنها میخواهند بگویند دولت حتی اگر رای اکثریت را بگیرد و ما نخواهیم موفق نیست.
عضو فراکسیون امید مجلس تاکید کرد: تندروها قطعا این نگرش سطحی را به دلیل مخالفت با دولت دارند. آنها میخواهند بگویند مردم شما رای بدهید یا ندهید خیلی نمیتواند کارساز باشد. آنها میخواهند بگویند رییسجمهوری که 24 میلیون رای آورده در کشور کارهای نیست و این خطرناک است.
214214