با کاشت دانه‌های هیدروژلی فلورسانت کنترل قند خود درون بدن بیماران مبتلا به دیابت، به طور 24 ساعته قند خون آن‌ها کنترل می‌شود. این دانه‌ها بسته به میزان قند خون، نور فلورسانت منتشر می‌کنند

بهنوش خرم‌روز: افراد مبتلا به دیابت باید به طور منظم میزان قند خون خود را اندازه‌گیری کنند تا مبادا به سطح خطرناکی برسد. اما روش‌های موجود اغلب آن‌قدر ساده نیستند که امکان کنترل تمام وقت را برای آن‌ها فراهم نمایند. فکر می‌کنید ساده‌ترین راه برای این بیماران می‌توانست به چه شکلی باشد؟ خب،‌ اگر خود بدن می‌توانست به موقع میزان قند خونش را اعلام کند خیلی خوب بود، اما اگر به بدن بتوان چیزی اضافه کرد که همین کار را انجام بدهد هم باز نتیجه رضایت‌بخش می‌شد، ‌نه؟

در حقیقت این اتفاق دارد می‌افتد. بر اساس گزارشی که پاپ‌ساینس منتشر کرده، محققین ژاپنی در دانشگاه توکیو سیستم قابل کاشتی را طراحی کرده‌اند که شبیه یک دانه درون بدن فرد کاشته می‌شود. این سیستم خودش به طور دایم میزان قند خون را اندازه می‌گیرد و در مواقع لازم با نور فلورسانت هشدار می‌دهد.

دانشمندان اسم این سیستم را دانه زندگی گذاشته‌اند. البته کلمه دانه را از مخفف عبارت سیستم الکتروزیستی مکانیکی خودکار نانو به دست آورده‌اند که می‌شود Beans و همان معنی دانه را می‌دهد. آن‌ها این دانه‌های هیدروژلی را درون گوش موش‌های آزمایشگاهی کار گذاشتند و چنان که در تصویر می‌بینید، جواب داد.

محققین امیدوارند در این روند بتوانند به سیستم‌هایی برسند که بتواند بدون این که حتی خود بیمار متوجه شود،‌ میزان قند خون آن‌ها را تنظیم نماید.

در حال حاضر تنها مشکلی که در مورد استفاده از دانه زندگی وجود دارد این است که به محض کاشته شدن درون بدن، سیستم ایمنی بدن سعی می‌کند که آن‌ها را بیرون بیاندازد و شروع می‌کند به تولید پروتئین در اطراف آن‌ها به طوری که ممکن است دیگر نور فلورسانت دیده نشود. بنابراین محققین در حال حاضر دارند به دنبال ماده‌ای می‌گردند که بتواند در مقابل چسبندگی پروتئین‌ها مقاوم باشد.

کد خبر 82273

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین