رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در پیامهایی به اعضای کمیتهی کاری چهار جانبه اظهار داشت: ادامه شهرک سازیهای اسراییل به منزله توقف مذاکرات مستقیم است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نوشتهی روزنامه عربستانی عکاظ، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در پیامهایی به باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، دیمیتری مدودف، رئیس جمهور روسیه، بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل و کاترین آشتون، مسئول سیاست خارجهی اتحادیه اروپا (اعضای کمیته چهار جانبه) اعلام کرد: باید به اصول تعیین شده در قطعنامههای شورای امنیت، مجمع عمومی سازمان ملل، طرح نقشهی راه، کنفرانس مادرید و دستور کار مذاکرات مستقیم درباره مسائل وضعیت نهایی پایبند بود.
صائب عریقات، مذاکره کننده ارشد فلسطینیها این پیامها را تقدیم کنسولگر آمریکا، نماینده روسیه، در تشکیلات خودگردان فلسطین، رابرت سری، نمایندهی دبیر کل سازمان ملل و نمایندهی اتحادیه اروپا در تشکیلات خودگردان فلسطین کرد.
عریقات در گفتوگو با رادیو ارتش رژیم صهیونیستی، مذاکرات مستقیم را امتحانی برای اسراییل توصیف کرد.
وی افزود: اسراییلیها اگر خواهان اثبات تمایلشان در صلح هستند میتوانند خود را امتحان کنند.
عریقات ادامه داد: بنیامین نتانیاهو اگر خود را شریک صلح فلسطینیها میداند باید راهحل صلح را انتخاب کند.
مذاکره کنندهی ارشد فلسطینیها به روزنامه مصری الشروق نیز گفت: به رغم امیدواری بینالمللی نسبت به موفقیت مذاکرات مستقیم نوعی بدبینی میان فلسطینیها نسبت به این امر وجود دارد.
عریقات تصریح کرد: فلسطینیها موافق ازسرگیری مذاکرات هستند آن هم بر اساس آن چه که در بیانیه کمیتهی کاری چهار جانبه آمده است.
عریقات همچنین در واکنش به شروط نتانیاهو در جلسه کابینه این رژیم اظهار داشت: تشکیلات خودگردان فلسطین در صورتی که شهرک سازیها در کرانه باختری و بیتالمقدس شرقی از سرگرفته شود از مذاکرات مستقیم عقب نشینی خواهد کرد.
همچنین اسامه حمدان، مسئول روابط بینالمللی در جنبش حماس اظهار داشت: آغاز مذاکرات در راستای حفظ آبروی دولت آمریکا است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر عملا برنامهی امنیتی آمریکا با هماهنگی تشکیلات خودگردان فلسطین اجرا میشود.
حمدان تصریح کرد: آمریکا در عین حال در برابر شهرک سازیها، ساخت دیوار حایل و یهودی سازی بیتالمقدس نیز سکوت کرده است.
این عضو حماس ادامه داد: این مذاکرات نتیجهای نخواهد داشت. چون هیچ برنامهی صلحی نمیتواند مبتنی بر اصل اشتباه باشد.
حمدان تصریح کرد: علت شکست این مذاکرات دو دلیل است نخست تلاش آمریکا برای اعمال فشار بر حماس و متمرکز شدن بر منزوی ساختن آن است اما 11 گروه دیگر فلسطینی نیز با این مذاکرات مخالفت کردند. دلیل دیگر آن این است که واشنگتن موضعگیری منفی در قبال حماس و روابط منطقهایاش دارد و میخواهد از نقش تاثیر گذار حماس بر مساله فلسطین بکاهد. از این رو آنها میگویند ما هیچ نقشی در این مذاکرات نداریم.
نظر شما