در ادامه بررسی ماده 22 لایحه حمایت از خانواده، خانه ملت شاهد تذکرات و اخطارهای مکرر نمایندگان در مورد این ماده که به ثبت ازدواج موقت در صورت باردارشدن زوجه اشاره داشت، بود.

به گزارش خبرآنلاین، گزیده سخنان نمایندگان در این تذکرات به شرح زیر است:

* زهره الهیان نماینده تهران: بر اساس اصول 20، 21 و 10 قانون اساسی مبنی بر ضرورت پاسداری از قداست و جایگاه خانواده و برابری زن و مرد در برخورداری از حمایت قانونی، باید حقوق زنان در تمام جهات رعایت شود. در حالی که در ماده 22 لایحه مذکور این مساله دیده نمی‌شود و ثبت عقد به بعد از بارداری زوجه موکل شده است.
پیشنهاد می‌کنم که عقد به صورت رسمی ثبت نشود، بلکه به صورت محرمانه در دفاتر اسناد رسمی وجود داشته باشد تا در دوران بارداری احتمالی مشکلی به وجود نیامده و آسیب‌پذیری زنان کاهش یابد.

* فاطمه رهبر نماینده تهران: به درخواست نمایندگان برای بررسی بیشتر لایحه حمایت از خانواده توجه کنید و این لایحه را دوباره به کمیسیون قضایی برگردانید.

* حمید رسایی نماینده تهران: برخلاف نظر کسانی که دشمنی اشان با احکام اسلامی مشخص است و حتی امثال برخی از خانم‌ها و افراد تجدید نظر طلب که می‌خواهند این اصول رای نیاورد، باید به این ماده رای داد.

*کریم شهرزاد نماینده اصفهان: اینکه ثبت ازدواج موقت با قید در صورت بارداری مطرح شده است، ایجاد مشکل می‌کند. پزشکان مجلس در جلسه گذشته گفتند که می‌توان از طریق آزمایش این موضوع را تشخیص داد اما این کاری بسیار دشوار است. با توجه به حساسیت قضیه باید تمام جوانب رعایت شود.

*محمدحسن ابوترابی: با توجه به حقوق خانواده و فرزند باید این لایحه بیشتر بررسی شود. لذا اگر همکاران این تذکر قانون اساسی را قبول کنند، لایحه حمایت از خانواده برای بررسی بیشتر به کمیسیون مربوطه برود.

*امیدوار رضایی نماینده مسجد سلیمان: حق آگاهی زوجین در امور بهداشتی یک امر حقیقی است. بحث بیماری‌های مقاربتی و جنسیتی در صورت ازدواج موقت مطرح است. این نوع بیماری‌ها مرحله پنهان دارند و ممکن است پس از پایان مهلت این ازدواج، نمایان شود. ازدواج موقت بدون هیچ آگاهی و توصیه پزشکی می‌تواند نتایج بدی از جمله شیوع بیماری ایدز و... داشته باشد و پس از اتمام دوره ازدواج موقت آثار بدی برای سلامتی دو طرف خواهد داشت.

* محمد ابراهیم نکونام رئیس کمیسیون اصل نود: همه قوانین باید منطبق با شرع مقدس باشد. ازدواج موقت از اصول شرعی است و در این لایحه فقط باید در مورد نحوه ثبت آن که یک وظیفه حکومتی است باید تصمیم گیری کرد. اما هر چقدر بیشتر بحث می‌کنیم در جهت تعطیل کردن یک حکم دینی حرکت می‌کنیم. در حالی که ازدواج اعم از دائم و موقت طبق شرع است و قراردادی میان زن و مرد است.
اشکالی ندارد که قانونی در حمایت از خانم‌های باردار و جنین تصویب کنیم؛ اما اگر بخواهیم دوباره این ماده قانونی را به مراعا بگذاریم و نظرات پزشکی را در نظر بگیریم، صحیح نیست. زیرا جوانان ازدواج موقت نمی‌کنند و این امر مختص مردان 50 ساله است. اسلام دین آسانی است و بنابراین نباید سخت گرفت زیرا نتیجه آن فساد و فحشا می‌شود.

* جمشید انصاری نماینده زنجان: آنچه در ظاهر این ماده مطرح می‌شود با حرف‌هایی که در دفاع از آن گفته می‌شود متفاوت است. به عبارت دیگر ظاهر قضیه با واقعیت‌های پشت قضیه و اهدافی که دنبال می‌شود تفاوت دارد. کما اینکه نماینده دولت اعلام کرد که دولت به دنبال ترویج ازدواج موقت است و لذا اگر چنین هدفی دارد صراحتا بگویند تا بحث بر همان اساس دنبال شود و تصمیم گیری در همان جهت صورت گیرد. کجای ازدواج موقت با تقویت بنیان خانواده همخوانی دارد؟ اگر ازدواج موقت مورد قبول بود لازم نبود که این همه پنهان کاری در مورد آن صورت گیرد.

علی‌رغم این تذکرات و اخطارها در مجلس و پذیرش آن از سوی رئیس‌مجلس، نمایندگان به بررسی بیشتر این لایحه و ارجاعش به کمیسیون حقوقی و قضایی رای ندادند.

کد خبر 88272

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین