به گزارش ایرنا، پایگاه اطلاع رسانی 'اینتر پرس سرویس' روز سه شنبه نوشت: جدال تلخ بر سر ساخت یک مسجد و یک مرکز جامعه مسلمانان در نزدیکی محل حملات تروریستی یازده سپتامبر در شهر نیویورک، موجب افزایش واهمه ها در خصوص قرار گرفتن مکان های مقدس اسلامی به زیر نظر دولت آمریکا شده است.
این در حالی است که دولت آمریکا اکنون ادعا می کند که می تواند بدون حکم قانونی مبادرت به انجام این کار نماید.
'اتحادیه آزادی های مدنی آمریکا'، 'انجمن حقوق آسیایی'( سازمانی که وظیفه آن حمایت از حقوق اقشار کم درآمد اعضای کمیته های آسیا پاسفیک آمریکا در سانفرانسیسکو است ) و روزنامه 'گاردین' در زمان حاضر سرگرم تنظیم داد خواستی علیه 'اداره بازرسی فدرال' آمریکا (اف بی آی) در سانفرانسیسکو به خاطر کوتاهی در پاسخگویی به درخواست پنج ماهه برای ارائه اطلاعات مربوط به بازرسی ، تحقیق و تفحص این نهاد در خصوص گروه های مسلمان ساکن خلیج سانفرانسیسکو هستند.
گفته می شود که این نهادهای آمریکایی به دنبال جزئیات مربوط به هرگونه تجسسی هستند که 'اف بی آی' از سال 2005 در خصوص مساجد و مراکز اسلامی مستقر در خلیج سانفرانسیسکو و اقدام به بکارگیری دانش آموزان مسلمان در این منطقه انجام داده است.
به گفته 'جولیا مس'، وکیل حوزه کالیفرنیای شمالی، اتحادیه آزادی های مدنی آمریکا، 'اف بی آی' باید منابع خود را معطوف به اهدافی سازد که مضنون به حمایت از فعالیت های جزایی هستند، نه این که با استفاده از اطلاعات محرمانه در مورد افراد مسلمان در مکان های عبادی خود جاسوسی کند.
وی افزود، داد خواستی که علیه اداره 'اف بی ای' در سانفرانسیسکو به دادگاه ارائه شده، به دنبال یافتن برخی از اسنادی است که مردم آمریکا می توانند طبق آن سیاست ها و فعالیت های اداره بازرسی فدرال آمریکا را ارزیابی کرده و این اطمینان را حاصل کنند که این اداره بدون زیر پاگذاشتن آزادی های مدنی مردم آمریکا، برای افزایش امنیت ملی این کشور تلاش می کند.
به گفته 'اف بی آی'، این سازمان نیازی به ظن در ارتکاب جرم برای انجام تجسس و بازجویی مقدماتی از افراد و سازمان ها ندارد.
این در حالی است که 'رابرت مولر' رئیس 'اف بی آی' به کمیته قضایی مجلس سنای آمریکا گفت که نژاد و مذهب نمی توانند تنها معیار برای انجام تحقیق و تفحص از یک فرد یا سازمانی باشد.
برخی از فعالان نهادهای مدنی آمریکا، 'اف بی آی' را متهم به بازرسی از خانه ها و مساجد مسلمانان آمریکا می کنند. همچنین به گفته این فعالان، 'اف بی آی' با مسلمانان در محل های کار خود ملاقات کرده که این امر می تواند بر وجهه این افراد در محل هایی که مشغول به کار هستند، تاثیر منفی بگذارد.
به گفته این فعالان، 'اف بی آی' به طور مرتب مخبرین خود را به مساجد مسلمانان می فرستد که این امر موجب بروز سوء ظن بین افراد جامعه مسلمان آمریکا شده و ترس را در میان افراد این جامعه افزایش می دهد.
این در حالی است که در سال 2009 فاش شد که 'اف بی آی' از مخبرین مزدور در مساجد آمریکا استفاده می کند. جامعه مسلمانان آمریکا می گوید که این خبر پیام کوبنده ای را برای رهبران جامعه مسلمانان آمریکا و ائمه جماعت این کشور که ساعیانه تلاش کرده اند تا شناخت بیشتری را بین اجرای قانون و جوامع خود ایجاد کنند، به همراه داشته است.
به دنبال حملات تروریستی 11 سپتامبر، وزارت دادگستری آمریکا، اعراب و سایر مسلمانان این کشور و حتی کسانی که به نظر می رسید اهل خاورمیانه هستند را جمع کرد. ماه ها پس از آن حملات، 5 هزار مرد مسلمان بدون هیچ اتهامی و بدون دسترسی به وکیل یا اعضای خانواده خود در بازداشتگاه های آمریکا محبوس بودند. برخی ازاین افراد که مهلت روادیدشان به سر آمده بود و یا به دلیل سایر تخلفات مهاجرتی از آمریکا اخراج شدند.
نظر شما