تغییرات آب و هوایی در چین در بدترین حالت میتواند کشت محصولات این کشور را تا یک پنجم کاهش دهد و ضربه سنگینی به اقتصاد این کشور در دهههای آینده وارد کند.
تیمی از دانشمندان چینی معتقدند که آب و هوای چین در نیم قرن گذشته به طور محسوسی گرم شده و از سال 1960 تا کنون 2/1 درجه افزایش داشته است. نتایج تحقیقات آنها در مجله نیچر منتشر شده است.
بیشترین افزایش در شمال شرق چین با 36/0 درجه سانتیگراد و در مغولستان داخلی با 4/0 درجه سانتیگراد در هر دهه بوده است.
به گفته آنها در سراسر این کشور موج گرما بسیار رایج شده و تعداد روزهای خنک با کاهش شدیدی مواجه شدهاند. همچنین یخچالهایی که سرچشمه رودخانههای حیاتی این کشور هستند در حال ذوب شدن هستند. به نوشته خبرگزاری فرانسه قرن گذشته گرمترین دوره زمانی از سال 1600 تا کنون و 7 مورد از گرمترین سالهای این کشور در یک دهه گذشته ثبت شده اند.
شرایط اقلیمی مفرط از جمله خشکسالی در دهههای 1960؛ 1970، 1980 ، 1990 و یک دهه گذشته این شمال شرق این کشور را در بر گرفته است. در سال 1998 سیل 21 میلیون هکتار از زمینهای این کشور را بلعیده 5 میلیون خانه را در سواحل رودخانه یانگتسه نابود کرده و 20 میلیارد دلار خسارت وارد آورد.
سیلهای امسال نیز بر حدود 230 میلیون نفر تأثیر گذار بوده است که از این تعداد 15 میلیون نفر خانههایشان را تخلیه کرده و بیش از 4200 نفر کشته یا ناپدید شدند.
این دانشمندان هشدار دادهاند که با این وضعیت اقتصادی، چین در دهههای آینده بر اثر تغییرات آب و هوایی اقلیمی ضربه سختی را پذیرا خواهد شد که تخمین دقیق عواقب آن سخت است.
در این گزارش آمده که به رغم اینکه رشد اقتصاد چین در دهههای اخیر جهش زیادی را داشته است اما در کشوری که 7 درصد زمینهای مزروعی جهان را برای تامین نیازهای غذایی 20 درصد جمعیت کره زمین داراست این اقتصاد میتواند در برابر تغییرات آب و هوایی آسیب پذیر باشد. بزرگترین مشکل میتواند معضل آب باشد که با افزایش جمعیت ثروتمند این کشور بیشتر میشود.
نظر شما