وزیر خارجه امریکا در حالی مدعیست که سیاستهای خارجی کشورش موفق بوده است که شواهد و واقعیات عکس ان را نشان می دهد.جهان حافظ خبرنگار شبکه تلویزیونی راشاتودی روسیه در گزارشی در این خصوص گفت امریکا هم اکنون در دو جبهه سیاست خارجی می جنگد.از یک طرف با ستیزه جویان طالبان می جنگد که با دستگاه اطلاعاتی پاکستان ارتباط دارند ، در حالیکه خود امریکا از دستگاه اطلاعاتی پاکستان حمایت مالی می کند.
جبهه دیگر صلح خاورمیانه است که امریکا تلاش می کند تا ان را مجدد راه اندازی و از فروپاشی ان جلوگیری کند.در واقع هر دوی این جبهه ها به خوبی ثابت می کند امریکا همچنان می خواهد خود را به عنوان قدرتی استثنایی و بی نظیر به جهانیان نشان داده و به این ترتیب دمکراسی مورد نظر خود را در سراسر جهان گسترش دهد.
امریکا بر اساس همین سیاست است که ایران را تحریم کرده است.
هیلاری کلینتون وزیر خارجه امریکا در شورای روابط خارجی گفت " حمایت عمیق ما از سازمانهای بین المللی نظیر اژانس بین المللی انرژی اتمی نشان دهنده صلاحیت و قدرت نظام بین المللی است اما از طرف دیگر ایران همچنان با رفتار و اقدامات خود تکروی می کند و با جلوگیری از دیدار بازرسان از این کشور، باعث انتقادات بیشتر از خود می شود." وزیر خارجه امریکا در حالی روی مسئله هسته ای ایران تمرکز کرده است که هیچ اشاره ای به مشکلات اژانس در اعزام بازرسان خود به اسرائیل برای بازرسی از انچه که برخی از مقامات ارشد زرادخانه مشکوک هسته ای اسرائیل می نامند، نکرد.
کلینتون همچنین تاکید کرد کمک مالی به کشورها و نهادهایی که به هدایت نیاز دارند ، به پیشرفت انها کمک خواهد کرد.
او درباره کرانه باختری گفت" امریکا صدها میلیون دلار در تقویت ظرفیت های فلسطینیان سرمایه گذاری می کند زیرا می دانیم پیشرفت در این منطقه به تقویت امنیت در منطقه کمک و زمینه تشکیل کشور اینده فلسطین را فراهم می کند. " در حالیکه به اعتقاد بسیاری این اقدام امریکا تنها باعث تفرقه بیشتر در میان فلسطینیان می شود و بی اعتمادی فلسطینیان را به تشکیلات خودگردان به علت روابط مشکوکش با امریکا بیشتر می کند یوسف منیر مدیر مرکز مطالعاتی فلسطین در امریکا گفت " اگر مقامات فلسطینی نتوانند مشروعیت لازم را در سرزمینهایی که بر ان حکومت می کنند داشته باشند ، برای انها بسیار دشوار خواهد بود تا امریکا، اسرائیل یا هر کشور دیگری را متقاعد کند که انها می توانند به وعده های خود عمل کنند و توانایی لازم را دارند." کلینتون در حرفهای خود به روشنی گفت که کشورهای در حال توسعه به امریکا به عنوان رهبر و راهنما در توسعه و دفاع از حقوق بشر نیاز دارد.
اما بسیاری این حرفهای امریکا را باور ندارند و معتقدند که واقعیت خلاف ان را ثابت می کند.
نگاه های پنهانی امریکا از جمله ترور هدفمند و گزینشی افراد و حملات با هواپیماهای بدون سرنشین از مهمترین شواهدیست که این مسئله را ثابت می کند.
در واقع این روشها یکی از ابزارهای مهم سیاست خارجی امریکاست که کلینتون اشاره ای به انها نکرد. اوا گالینگر نویسنده و روزنامه نگار امریکایی گفت" در یک سال و نیم گذشته دولت اوباما بودجه فرماندهی عملیات ویژه را افزایش داده است که معنای ان بیشتر شدن ترورهایی است که دولت مجوز ان را صادر کرده است.
این سیاست در زمان بوش تدوین شد اما همچنان ادامه دارد." گرچه این سیاست چندان هم از چشم مردم جهان پوشیده نمانده است اما قطعا جزئی از انچه نبوده است که کلینتون می خواهد جهان از ان مطلع باشد.
در هر حال سیاست خودبزرگ بینی امریکا تا حدی پیش رفته است که نه تنها می خواهد سرنوشت خود بلکه سرنوشت دیگران را هم تعیین کند بدون اینکه به پیامدهای ان توجه داشته باشد
نظر شما