به گزارش ایسنا حجتالاسلام والمسلمین محمدناصر سقای بیریا در همایش " بسیج، قرآن و احیای امر به معروف و نهی از منکر" ویژه فرماندهان پایگاههای سازمان بسیج کارمندان و ادارات استان قم در سخنانی با بیان اینکه شیطان مانع از انجام امر به معروف و نهی از منکر میشود افزود: مسلمانان در انجام فروع دین دیگر مشکل چندانی ندارند ولی در خصوص امر به معروف و نهی از منکر همواره یک حالت ابهام و سنگینی وجود دارد.
اهم اظهارات مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت را می توانید در ادامه بخوانید:
-
در خصوص امر به معروف و نهی از منکر همواره دچار افراط و تفریط میشویم، چراکه دارای احکام لغزندهای است و عمل به آن مشکل است.
-
اگر ماهیت و فلسفه امر به معروف و نهی از منکر روشن شود در موقع اجرا میتوان بهتر و با سهولت بیشتر به این فروع دین عمل کرد.
-
هوا و هوس آغاز فتنهها است. در گام بعدی شاهد انحراف عملی هستیم که این انحراف از تعداد محدود آغاز و رفته رفته دیگران را نیز در بر میگیرد و فراگیر میشود.
-
ریشه کارهای زشت در جامعه لذتطلبی بیحد و مرز عدهای میباشد. عدهای میخواهند بدون هیچ قید و بندی هر کار که دلشان میخواهند انجام دهند و این را با بهانههایی همچون تمدن و تجدد توجیح کنند که همگی اینها ناشی از هواهای نفسانی است.
-
مبارزه با زشتیها از راه انزجار از منکر شروع میشود. شروع منکرات از هواهای نفسانی و آزادیهای باطل است و در این خصوص نقش رهبران جامعه بسیار تعیین کننده است.
-
اولین قاعده و زیربنای امر به معروف و نهی از نکر انزجار قلبی از منکر است .حداقل کاری که میتوان در جامعه در برابر منکرات موضع گیری و مخالفت خود را اعلام کرد انزجار قلبی از آن منکر است.
-
اگر همه افراد جامعه دست به دست هم دهند و نسبت به بدحجابی انزجار قلبی نشان دهند دیگر پدیدهای به نام بدحجابی در جامعه رشد نمیکند.
-
شرط امر به معروف و نهی از منکر شناخت معروف و منکر است. در گام اول باید موارد معروف و منکر را شناخت تا بتوان در برابر آن موضع گرفت و در گام بعدی تذکر لسانی بسیار مهم است که باید نسبت به منکرات صرفا با زبان تذکر داد.
-
تذکر لسانی میتواند شبکهای گسترده در جامعه ایجاد کند که همین امر مانع از رشد منکرات خواهد شد.
نظر شما