علی معلم گفت: «امیدوارم برای معرفی فیلم به اسکار تصمیم کارشناسانه صورت گرفته باشد، اما اگر این انتخاب بدون تشکیل کمیتههای متخصص سینمایی باشد، اصلا جالب نیست. موضوعاتی که نیازمند کارشناسی هستند به شیوه مدیریتی و با اعمال نظر مدیران بررسی شوند.»
این تهیهکننده و منتقد سینما با اشاره به اکران نشدن فیلم «بدرود بغداد» در ایران و با توجه به مقررات اسکار اظهار داشت: «به نظر میرسد دوستان مقررات اسکار را نمیدانند. به هر حال لازم بود امسال هم کمیتهای از سینماگران به انتخاب و کارشناسی فیلمها بپردازند و مانند سالهای قبل همه چیز شفاف و مشخص باشد، اما به نظر میرسد امسال سیاست دیگری حاکم است.»
وی در عین حال گفت: «انتخاب فیلمی که به اکران درنیامده برای اسکار خیلی از روی قاعده نیست، چون همانطور که گفتم باید این فیلم اکران عمومی شده باشد. من نمیدانم دوستان اصلا از بین چه فیلمهایی به انتخاب پرداختهاند و آیا فیلم دیگری هم در این رقابت بوده یا خیر یا اینکه این فیلم پخشکننده خارجی دارد یا نه؟ درکل به نظر میرسد تصمیمی عجولانه گرفته شده است.»
معلم درباره ارزیابیاش از فیلم «بدرود بغداد» به عنوان نماینده سینمای ایران در اسکار گفت:«متاسفانه من این فیلم را کامل ندیدهام و نمیتوانم نسبت به کیفیت آن نظر بدهم.»
نظر شما