غرق شدن در دریا و تصادف در این هفته های آخر تابستان بلای جان مردم شد و حداقل 41 نفر در دریای خزر بر اثر غرق شدگی جان باختند. یکی از موارد مهم در این رابطه غرق شدن زنان آنهم هنگام شنای شبانه بود که جای تاسف بسیاری دارد. اینکه امکانات شنا برای بانوان در دریای خزر تعبیه شده است یا نه بحثی است کارشناسی که نیاز به بررسی بیشتر دارد. مدیر کل اجتماعی استانداری و دبیر سلامت دریا در گیلان گفت: این عده به علت آشنا نبودن به فنون شنا و شنا کردن در خارج از طرح های سالم سازی دریا غرق و فوت شدند. مهدی رمضانی درویشی، شمار غرق شدگان گیلان را 30 درصد بیشتر از تابستان پارسال اعلام کرد و گفت: تابستان پارسال 29 نفر در گیلان غرق شده بودند. وی افزود : در همین مدت 400 نجات غریق در 18 طرح سالم سازی دریا در گیلان هزار نفر از هموطنان مان را از مرگ نجات دادند.
تصادفات نیز در روزهای آخر تابستان خبر ساز شد. ظاهرا مردم دوست ندارند نوع رانندگی خود را تغییر دهند و مشکلات فنی را بهانه طرز رانندگی خود اعلام می کنند. بیچاره قربانیان بی گناهی که در این بین می میرند. متاسفانه تصادفات آخرین جمعه تابستان امسال منجر به کشته و زخمی شدن 573 نفر شد. سرهنگ رسول ضیاءالدین رئیس مرکز کنترل ترافیک پلیس راهور گفت در آخرین جمعه تابستان امسال 31 فقره تصادف فوتی و 389 فقره تصادف جرحی در کشور رخ داده که این تصادفات 51 کشته و 522 نفر مجروح برجای گذاشت. وی اظهار کرد: بیشترین علت وقوع تصادفات فوتی عدم توجه به جلو با 20 درصد، تجاوز به چپ با 23 درصد و تخطی از سرعت مطمئنه با 10 درصد بوده است. سرهنگ ضیاءالدین تصریح کرد: همچنین سواریها 59 درصد، وانتها با 13درصد و تریلرها با 9 درصد بیشترین مقصرین در تصادفات این روز بوده اند.
اما ترافیک دیگر معزل شهرهای بزرگ کشور از امروز آغاز شده است و مردم برای رساندن دانش آموزان خود به مدرسه و رفتن به سر کار خود دچار آشفتگی شدند. یک دلیلش ورود اتومبیلهای جدید و نرفتن اتومبیلهای قدیمی از چرخه ترافیکی شهرهاست که بر مشکلات افزوده است. مورد دیگر پلاک کردن اتومبیل های جدید بدون در نظر گرفتن محیط پارکینگ و سواری برای آن است که شهرهای ما را به پارکینگ بزرگ تبدیل کرده است.
مورد دیگری که باید در مورد آن تذکر داد بحث حذف روز ملی «ایمنی در برابر زلزله» از تقویم رسمی کشور بود که این هفته خبر ساز شد. در شرایطی که کشورمان دچار معضلات ناشی از زلزله است حذف چنین روزی تلاشهای کشانی را که برای مقاوم سازی بنا ها علیه زلزله کار می کنند را زیر سوال می برد. ایران بر روی کمربند زلزله بوده و رخداد روزانه زمینلرزههای بزرگ و کوچک، آگاهسازی و ارتقای فرهنگ عمومی در برابر زلزله برای کاهش تلفات و خسارات این بلیه طبیعی، ضرورتی انکارناپذیر محسوب می شود و حذف روز ملی «ایمنی در برابر زلزله» مصادف با پنجم دی ماه سالگرد زلزله ویرانگر بم از تقویم رسمی کشور، شگفتی و انتقاد متخصصان زلزله کشور را در پی داشته است. امید است با در نظر گرفتن این موارد فرهنگ سازی علیه تاثیرات مخرب زلزله بیش از پیش نمایان گردد.
نظر شما