رئیس کمیته تیم‌های ملی می‌گوید: «همه باید به موفقیت تیم ملی کمک کنند.»

«به هر حال ذوب‌آهن هم حالا نماینده ایران در آسیاست و باید کمکشان کنیم که موفق شوند. به همین دلیل بود که قطبی، خلعتبری و حدادی‌فر را همراه تیم ملی به بازی‌های غرب آسیا نبرد.» این دلیلی است که فریدون معینی رئیس کمیته تیم‌های ملی در مورد همکاری افشین قطبی و منصور ابراهیم‌زاده به زبان می‌آورد. اما آیا این توضیح فریدون معینی می‌تواند باشگاه‌های دیگر را قانع کند که به تفاوتی که افشین قطبی بین باشگاه‌ها قائل شده است واکنشی نشان ندهند؟

پس از بازی برگشت ذوب‌آهن و پوهانگ کره جنوبی بود که منصور ابراهیم‌زاده سرمربی ذوب‌آهن از سرمربی تیم ملی ایران انتقاد کرد و گفت: «واقعا تعجب می‌کنم که چرا قطبی به حرفی که خودش زده عمل نمی‌کند. او قول داده بود در صورت صعود ذوب‌آهن به مرحله بعد، خلعتبری و حدادی‌فر را با تیم ملی نبرد اما دوباره آن‌ها را به تیم ملی دعوت کرده.»

خلعتبری و حدادی‌فر که از بازیکنان کلیدی ذوب‌آهن به حساب می‌آیند، اگر همراه تیم ملی به اردن می‌رفتند مدتی از تیم خود دور می‌ماندند که این موضوع می‌تواند تاثیری منفی در عملکرد آن‌ها در مسابقه نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان آسیا داشته باشد. ذوب‌آهن چهاردهم همین ماه در اصفهان میزبان الهلال عربستان است و به همین دلیل از مسئولان فدراسیون فوتبال و تیم ملی درخواست کرده بودند بازیکنانشان را همراه تیم ملی به اردن نبرند.

پس از انتقاد منصور ابراهیم‌زاده، افشین قطبی بود که پاسخ سرمربی ذوب‌آهن را داد تا به او ثابت کند روی حرفی که زده می‌ایستد. قطبی به فاصله چند ساعت از حرف‌های ابراهیم‌زاده، پاسخ او را داد و گفت: «با توجه به صعود ذوب‌آهن و اینکه دو هفته دیگر در مرحله نیمه نهایی بازی خواهد داشت و به بازیکنانش نیاز دارد، تیم ملی با وجود اینکه به شدت به وجود خلعتبری و حدادی فر نیاز دارد، از دعوت آنها صرف نظر می کند تا ذوب آهن بتواند با تمام قوا در مرحله نیمه پایانی حضور یافته و به فینال راه یابد. ما با اینکه رضایی و نوروزی را به علت آسیب دیدگی از دست دادیم و حضور دو بازیکن ذوب آهن در اردن برایمان اهمیت داشت اما برای کمک به ذوب آهن که نماینده ایران در رقابتهایی معتبر است، از دعوت آنها صرف نظر کردیم و امیدوارم این تیم بتواند به مقام قهرمانی لیگ قهرمانان آسیا دست یابد.»

افشین قطبی در حالی با درخواست منصور ابراهیم‌زاده موافقت کرد و دو ملی‌پوش این تیم را همراه تیم ملی به اردن نبرد که تا پیش از این، سابقه چنین کاری وجود نداشت. پیش از این بارها باشگاه‌های مختلف از تیم ملی درخواست کرده بودند ملی‌پوشانشان را در اختیارشان بگذارد اما مسئولان تیم ملی هیچ گاه با این خواسته‌ها موافقت نکرده بودند. حالا و با لطفی که افشین قطبی در حق ذوب‌آهن کرده اصلا بعید نیست چند ماه دیگر که فصل جدید لیگ قهرمانان آسیا شروع می‌شود، باشگاه‌های ایرانی حاضر در این لیگ از فدراسیون فوتبال بخواهند که بازیکنانشان را به اردوی تیم ملی نبرد.

فریدون معینی رئیس کمیته تیم‌های ملی در مورد این موضوع می‌گوید: «در مورد ماجرای حدادی‌فر و خلعتبری، کادر فنی تیم ملی شرایط را بررسی کرده‌اند و به این نتیجه رسیده‌اند که می‌توانند آن‌ها را در اختیار باشگاه‌هایشان قرار بدهند. تمام تفکر فدراسیون فوتبال این است که تا جایی که می‌تواند به باشگاه‌ها کمک کند. حالا هم که ذوب‌آهن کار بزرگی انجام داده و به جمع چهار تیم برتر آسیا رسیده، باید به آن‌ها کمک کرد.»

اما ماجرای مشکلات باشگاه‌ها و تیم ملی و راغب نبودن آن‌ها برای دادن بازیکنانشان به تیم ملی، موضوع تازه‌ای نیست. معمولا هر وقت تیم ملی اردویی دارد و بازیکنان را برای چند روز در اختیار می‌گیرد، صدای اعتراض باشگاه‌ها بلند می‌شود. در حال حاضر هم علاوه بر تیم ملی بزرگسالان که حضورش در بازی‌های غرب آسیا با اعتراض مربیان و باشگاه‌های لیگ برتری مواجه شده است، تیم ملی امید نیز برای در اختیار گرفتن بازیکنان به مشکلاتی خورده است.

تیم ملی امید در حالی برای حضور در بازی‌های آسیایی گوانگ‌ژو آماده می‌شود که هنوز مشخص نیست کدام باشگاه‌ها با دادن بازیکنان خود به این تیم موافقت می‌کنند. با توجه به این‌که تیم امید می‌تواند سه بازیکن بزرگسال همراه خود به گوانگ‌ژو ببرد و پیروانی می‌خواهد مهدی رحمتی، جلال حسینی و غلامرضا رضایی را همراه تیمش به چین ببرد، علی دایی و امیر قلعه‌نویی باید با رفتن بازیکنان خود به گوانگ‌ژو موافقت کنند. قلعه‌نویی پیش از این گفته بود مشکلی برای فرستادن مهدی رحمتی ندارد اما او با جدایی جلال حسینی مخالف است.

این مخالفت‌ها باعث شده غلام پیروانی سرمربی تیم ملی امید تا اندازه‌ای نسبت به آینده ناامید شود و پای خودش را از ماجرای دعوای باشگاه‌ها و فدراسیون بیرون بکشد. او می‌گوید: «دیگر در این باره بحثی نمی‌کنم. باشگاه‌ها حق دارند نظرات خود را بگویند و این فدراسیون است که باید با آنها وارد تعامل شود. چند بار به علی دایی زنگ زدم اما یا در دسترس نبود یا موبایلش خاموش بود. با امیر قلعه‌نویی هم سر مهدی رحمتی صحبت کردم که ایشان موافقت خود را برای حضور رحمتی در گوانگ‌ژو اعلام کرد. برای حضور سید جلال حسینی، هادی عقیلی، محمدرضا خلعتبری و غلامرضا رضایی دیگر با هیچ یک از مربیان صحبت نمی‌کنم و خود فدراسیون می تواند با این باشگاه‌ها به تعامل برسد. من فقط یک بار با سید جلال حسینی صحبت کردم و به او گفتم خودش با امیر قلعه‌نویی حرف بزند.»

گرچه پیروانی از این شرایط خسته شده و خودش را کنار می‌کشد، اما مسئولان فدراسیون فوتبال مقابل باشگاه‌ها کوتاه نمی‌آیند، چراکه تحت هر شرایط، حق را با تیم ملی می‌دانند. فریدون معینی می‌گوید: «من بارها این را گفته‌ام که باشگاه‌ها یک مقداری حق و حقوق دارند اما تیم ملی مظهر فوتبال یک مملکت است. همه تلاش‌ها این است که تیم ملی موفق باشد. در همه جای دنیا کیفیت لیگ‌ها را بالا می‌برند و عیوب آن را برطرف می‌کنند، به این دلیل که فوتبال ملی رشد کند و بازیکنان درجه اولی را به تیم ملی بدهند که تیم ملی‌شان موفق شود. ما هم باید همین کار را بکنیم. همه باید به موفقیت تیم ملی کمک کنند.»

البته معینی، انتقاد از این شرایط را عادی می‌داند و آن را مربوط به همه کشورها می‌داند. اما معتقد است باشگاه‌های ایرانی کمی بیش از اندازه بهانه می‌گیرند: «اردوهای تیم‌های ملی ما خوب و پیش‌بینی شده‌اند. طی چند ماه گذشته، مهم‌ترین اردوی ما اردوی اتریش بود. متاسفانه باشگاه‌های ما حرفه‌ای فکر نمی‌کنند و وقتی به مشکل می‌خورند، از اردوی تیم ملی ایراد می‌گیرند. آقای قطبی قبل از سال 89 اعلام کرده بود تیم ملی قرار است در اتریش اردو بزند. آن موقع هیچ باشگاهی اعتراض نکرد اما وقتی اردوی اتریش شروع شد، خیلی‌ها انتقاد کردند. ضمنا لیگ ما 28 اردیبهشت شروع شده بود و از آن زمان تا اردوی اتریش، دو ماه زمان داشتیم. متاسفانه باشگاه‌های ما طوری برنامه‌ریزی نمی‌کنند که وقتی لیگ تمام شد، سریع تیم خود را ببندند. همه چیز را به روزهای آخر موکول می‌کنند و بنابراین وقتی تیم ملی در اتریش اردو می‌زند، آن‌ها احساس می‌کنند به مشکل خورده‌اند. به نظرم اگر باشگاه‌ها منصفانه فکر کنند، به نتایج بهتری می‌رسند.»

گرچه از همین حالا می‌شود پیش‌بینی کرد فدراسیون فوتبال تمام بازیکنان مورد نظر کادر فنی تیم ملی امید را به گوانگ‌ژو می‌برد و باشگاه‌ها هم نمی‌توانند مقابل آن‌ها مقاوت کنند، اما پیش‌بینی این هم که باشگاه‌ها تا مدت‌ها نسبت به این موضوع اعتراض می‌کنند کار مشکلی نیست؛ درست مثل همین روزها که لیگ به خاطر بازی‌های غرب آسیا تعطیل شده و خیلی از باشگاه‌ها ناراضی‌اند که چرا در اوج بازی‌های لیگ، یک دفعه تیم ملی همه برنامه‌ها را به تعویق انداخته است.

 

 

کد خبر 94914

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 9 =