سخنرانی رئیس جمهور درسازمان ملل هم از صلابت لازم برخوردار بود و هم توانست به خوبی جریان های استکباری که حاکم بر جامعه جهانی هستند را به چالش بکشد.
نکته مثبت این سخنرانی پیشنهادات بسیار مناسبی بود که توسط آقای رئیس جمهور مطرح شد و توانست جایگاه جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشورمستقل تقویت کند. این نوع سخنان هم در بین دولتها و هم در بین ملتهای هواداران زیادی پیدا کرده است.
نکته بعد درزمینه این سخنرانی ابعاد عملیاتی آن است.به عنوان مثال همه کشورهای مستقل از حق وتو قدرت های بزرگ ناراحت هستند.حقی که براساس آن چند کشور براساس قانون جنگل در هر جای که بخواهند مخالفت می کنند و همه دنیا هم باید این مخالفت آنها را قبول کنند. وقتی ایران بیان می کند باید حق وتو از بین برود مشخص و مبرهن است که این حرف کاملا منطقی است اما هر مسئول کشوری جرات بیان
آن را ندارد از همین جهت است که خیلی از سران دولتهای مستقل و توده های مردم در قاره های گوناگون و اندیشمندان از این ایده حمایت می کنند. ایشان به خوبی توانستند از این فرصت سخنرانی در سازمان ملل استفاده کنند ودقیقا آن زخم های طولانی تاریخ جهان خصوصا در دهه های اخیر را مطرح کنند. نکته چهارم درباره این سخنرانی طرح موضوع یازده سپتامر است که همچون هولوکاست در حال تبدیل شدن به امری بود که کسی حق طرح سوال درباره آن را نداشت. هنوز کسی از زوایای پنهان این حادثه مطلع نیست وهیچ کس از عمق آن خبر ندارد .تعدادی تصویر تلویزیونی که موجب تخریب برج های دو قلو شد تنها اسناد افکارعمومی دنیاست.همه شنیده ها،بیانیه ها وتحلیل های مقامات مسئول آمریکایی یک طرفه است.مجموعه اقداماتی که آمریکایی ها بعد از یازده سپتامر در منطق خاورمیانه خصوصا کشور های اسلامی داشتند نشان می دهد یازده سپتامر تنها بهانه ای برای زمینه چینی این حمله ها بوده است. از طرفی واکنش شتاب زده رئیس جمهور آمریکا نشان می دهد اوباما به چالش کشیده شده و یک موضع انفعالی افتاده است.
اصل طرح این مساله پس از 9 سال که از یازده سپتامر می گذرد اقدام مهمی بود.بنابراین اینکه آقای احمدی نژاد به عنوان نماینده کشورهای مستقل درسازمان ملل صحبت کند و این حادثه را به چالش بکشد.این موضوع یقینا سوالات بیشماری را در ذهن آزاد اندیشان ایجاد خواهد کرد وبه چالش کشیدن آمریکایی ها است.
نظر شما