یک خانواره انگلیسی مدعی شد تصویر مسیح را در سرپوش بطری مربا دیده است.

نسرین خسروشاهی: چند‌بار تاکنون تصاویر و عکس‌هایی را دیده‌اید که منتسب به انسان‌های مقدس بوده‌اند؟ خرافات، غلو و انحراف از جمله مسائلی است که هر دین، مذهب و تفکر عقل‌گرایی را با خطرهای جدی و گاه غیرقابل جبران مواجه می‌کند. این ماجرا مخصوص ایران هم نیست. مثلاً به تازگی یک خانواده‌ انگلیسی مدعی شده که عکس عیسی مسیح را در سرپوش یک بطری دیده است!

کلاری آلن 36 ساله به یک روزنامه محلی گفته که او اولین کسی بوده که متوجه تصویر زیر سرپوش شده؛ زمانی که مربا را روی نان پسرش قرار می‌داده است. گرت 37 ساله، همسر کلاری هم می‌گوید نمی‌توانسته آنچه را می‌بیند باور کند. آقای آلن توضیح داده: «کلاری اول تصویر را دید و پدرش را صدا کرد که بیاید و از آن عکس بیندازد.

من وقتی برای اولین بار آن را دیدم مطمئن نبودم؛ اما وقتی سرپوش را از خودم دور کردم تصویر شروع به آشکار شدن کرد. من فکرکردم، بله کلاری درست می‌گوید، این تصویر مسیح است.» این هم توصیف خانم آلن است: «پسرم جمی فورا گفت که این تصویر شبیه خداست و حتی پسران دیگر من- رابی 4 ساله و توماس 11 ساله- هم گفتند که می‌توانند تصویر را ببینند. مردم شاید فکرکنند من دیوانه شده‌ام اما من دوست دارم فکر کنم این تصویر مسیح است که در حال نظاره ماست! ما در چند ماه گذشته روزهای سختی داشته‌ایم. مادر من واقعاً بیمار است و این مایه تسلی است که فکر کنیم مسیح اینجا و در حال مراقبت از ماست.»

البته دیدن تصویر مسیح و پیامبران دیگر بارها و بارها از سوی افراد متفاوت اتفاق افتاده است. چندی پیش زوجی آمریکایی مدعی شدند روی درخت حیاط خانه‌شان تصویر حضرت مسیح نقش بسته است. آنها معتقد بودند با دیدن تصویر امیدوار می‌شوند. روان‌شناسان در برابر این حوادث این سؤال را مطرح می‌کنند: آیا واقعاً افرادی که روزهای سختی دارند و احیاناً ناامید هستند با دیدن چنین تصاویری آرامش می‌یابند و آن را عبادت می‌کنند؟ آنها از کجا متوجه می‌شوند که این تصویر، حضرت عیسی است؟ اینها سؤالاتی است که به نظر می‌رسد باید برای‌شان پاسخی یافت.

جدای از ترویج‌کنندگان آگاهانه خرافات که سعی دارند بگویند دین با عقل جور در نمی‌آید، عده‌ای نیز ناآگاهانه در مسیر تولید و اشاعه خرافه در پوشش دین قرار می‌گیرند و ناخواسته آب به آسیاب دین‌ستیزان می‌ریزند و موجب بدنامی آموزه‌های اصیل دینی می‌شوند. این افراد بیشتر از گروه نخست مقصرند.

جامعه‌شناسان درباره علل پیدایش خرافه معتقدند که عواملی مثل حیرت انسان در مشاهده طبیعت، جهل و نادانی، ترس، آرزوها و رؤیاها و تقلید کور کورانه، در گسترش امور وهم‌آلود نقش فعال دارند. گاهی در جوامع مختلف، عده‌ای سودجو سعی در هم‌سویی امور خرافی با آداب دینی آن جامعه را دارند و بسیاری از مواضع مادی خود را به صورت یک ارزش دینی در لایه‌های کم‌اطلاع و بی‌اطلاع از حقایق دینی گسترش می‌دهند.

کد خبر 9821

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 10 =