یکی از لذتهای سفر تجربه غذاهای تازه، میوهها و قارچهای ناشناخته است، اما بعضی از لذیذترین میوهها یا غذاهای جهان اگر با دقت کافی تهیه یا جویده نشوند، میتوانند مرگبار باشند و سفر شما را به کابوس بدل کنند.
صدف خوراکی
اگر از آن دسته آدمهایی هستید که سلامت غذایی که میل میکنید برایتان اهمیت بسیاری دارد، بهتر است برای همیشه دور صدف خوراکی خام را خط بکشید. سازمان غذا داروی آمریکا (اف.دی.ای) این ماده غذایی را به دلیل مسومیتهای بسیاری که تاکنون ایجاد کرده و تعداد قربانیان مصرف آن، یکی از مخاطرهآمیزترین غذاهای روی زمین اعلام کرده است. در میان میکروارگانیسمهایی که میتوانند با مصرف صدف خام فرد را دچار مشکلات حاد در دستگاه گوارش کنند، نورو ویروس و ویبریو از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. نورو ویروس میتواند عامل التهاب ویروسی معده و روده در فرد باشد و ویبریو که نمونههایی از آن عامل وبا است، فرد را دچار تب، شوک عفونی، ضایعات پوستی و در بعضی موارد حتی مبتلا به عفونت خونی مرگبار خواهد کرد.
آکی، جامائیکا
خوردن بیموقع این میوه خوشمزه و مغذی که بومی جامائیکا است، میتواند سفر به این کشور را به کابوس گردشگردان ناآگاه تبدیل کند. آنها کافی است تنها یک تکه از پوسته گلابیشکل این گیاه آفریقایی را پیش از رسیدن کامل آن بخورند تا دچار بیماری استفراغ جامائیکایی و تشنج شوند و مرگ به سراغ آنها بیاید. این در حالی است که میوه رسیده این درخت زمانی که از دانههای سمی آن جدا شده و جوشانده شود، همراه با ماهی نمکسودشده غذای ملی مردم جامائیکا را تشکیل میدهد. ماده سمی درون این میوه هیپوگلیسین است که در میوه و دانههای سیاه میانی آن وجود دارد. این ماده پس از ورود به بدن به متیلنسیکلوپروپیلاستیکاسید یا MCPA تبدیل میشود که میتواند عملکرد آنزیمهای حیاتی متعددی را مختل کند.
غذای هشتپا، کره
بازوی بچه هشتپاها چیزی نیست که در فهرست غذایی کشورهای متعدد بتوانید آن را پیدا کنید، مخصوصا اگر قرار باشد زندهزنده سرو شود! این غذا که به صورت خام و همراه با روغن کنجد و دانههای آن در رستورانهای کره عرضه میشود و مشتریان بسیاری دارد، میتواند تهدیدی جدی برای کسانی باشد که به خوردن بازوهای زندهای که هنوز تقلا میکنند علاقمندند. بادکشهای روی این بازوها که هنوز مشغول مکش هستند، میتوانند به بخشهای داخلی گلوی فرد بچسبند و او را خفه کنند. بهترین راه برای اجتناب از خفه شدن به وسیله این غذا 100 بار جویدن آن پیش از قورت دادن و البته با دهان پر حرف نزدن است!
کنسرو ماهی تون
آلودگی آب به وسیله فاضلابهای صنعتی باعث شده بیماریهای ناشی از متیلجیوه افزایش پیدا کند. به همین دلیل است که فیله و کنسرو ماهیهایی مانند ماهی تون نیز به فهرست غذاهایی که نباید خورده شوند، مخصوصا در منوی غذای کودکان اضافه شده است. علاوه بر این اسکومبروتروکسینها که ناشی از شرایط نگهداری بد ماهی پس از صید آن یا هنگام فرایند هستند، میتوانند مشکلات متعددی را برای مصرفکنندگان ایجاد کنند. مسمومیت با مصرف این ماهیها که بخشهایی از بافت آنها فاسد شده به دلیل تولید حجم بالایی از هیستامین که در بدن ماهی ایجاد شده است، اغلب با حساسیت غذای به آن اشتباه گرفته میشود. علائم این مسومیت که دومین مسمومیت بزرگ غذایی ناشی از مصرف آبزیان در سطح جهان است، میتواند شامل سردرد، اسهال و حتی در مواردی از دست دادن بینایی باشد. اگر شما هم تا به حال پس از خوردن تن ماهی دچار علائم آلرژی شدهاید و به مصرف ماهی حساسیت ندارید، میتوانید یکی از قربانیان این مسمومیت غذایی باشید. بهترین راه برای اجتناب از تکرار چنین مشکلی استفاده از ماهیهایی است که میدانید در شرایط قابلقبولی حمل و فرایند شدهاند.
قارچها
جستجوی قارچهای خوراکی و چشیدن طعم خوب آنها در توسکانی که میتواند تعطیلات خوبی را برای گردشگران رقم بزند، گاهی بسیار خطرناک است و میتواند به تشنج، توهم و حتی مرگ منتهی شود. این قارچها که گونههای بسیار نزدیک قارچهای خوراکی هستند و اغلب اسامی هشداردهندهای مانند کلاه مرگ دارند، دارای ترکیبات توهمزا یا ترکیبات سمی هستند که میتوانند با ممانعت از عملکرد انتقالدهندههای عصبی مانند GABA یک تعطیلات خوب را (اگر فرد شانس زندهماندن داشته باشد) به یکی از بدترین خاطرات زندگی او تبدیل کنند. سادهترین راه اجتناب از چنین اتفاقاتی این است که دقیقا بدانید دارید دنبال کدام قارچ میگردید!
بادبادک ماهی لذیذ ژاپنی
Fugu یکی از لذیذترین و گرانقیمتترین غذاهای ژاپنی است اما اگر با نهایت دقت و مهارت تهیه نشود میتواند به شام آخر گردشگران و ژاپنیهایی تبدیل شود که شجاعت خوردن آنرا داشتهاند. این ماهی با اینکه توسط سرآشپزهایی که سالهای سال مهارت دارند و از چاقوهایی فوقالعاده تیز برای تمیز کردن آن استفاده میکنند تهیه می شود، باز هم سالانه یکدوجین قربانی میگیرد. رحم این ماهی، کبد و رودههای آن حاوی ماده سمی تترودوتوکسین هستند که حتی یک قطره از زهرابه آن هم میتواند کشنده باشد. این سم اثر خود را با بیحس کردن زبان، اطراف دهان و دیگر بخشهای بدن فرد آغاز می کند و در نهایت با از کار انداختن ششها به زندگی فرد پایان می دهد. اگر میخواهید این غذای لذیذ ژاپنی آخرین وعده غذایی نباشد که میل میکنید، بهتر است رستورانهای گرانتری را برای صرف آن انتخاب کنید یا به سراغ آشپزهای باتجربهتری بروید.
منبع: نشنال جئوگرافیک ترجمه: محبوبه عمیدی
53273
نظر شما