براساس آمارهای بانک مرکزی هر گیلانی در سال 1.2 میلیون تومان در سال هزینه خوراک و نوشیدنی می کند.

علی پاکزاد: گزارش بانک مرکزی از بودجه خانوارهای ایرانی نشان می دهددر سال 89هر خانوار ایرانی بالغ بر 24.9 درصد از هزینه ناخالص خود را به مواد خوراکی و نوشیدنی اختصاص داده است.
براساس همین گزارش متوسط هزینه ناخالص هر خانوار ایرانی در سال 89 معادل 14.2 میلیون تومان بوده که از این میزان 3.5 میلیون تومان صرف خوراک شده است. براساس این همین ارقام و بعد 3.6 خانوارهای ایرانی می توان گفت به طور متوسط هر ایرانی در این سال 978 هزار تومان هزینه خورد و خوراک کرده است،  ولی این ارقام و نسبت ها در استانهای مختلف متفاوت بوده است.
بالاترین سرانه هزینه مواد غذایی در کشور مربوط به ساکنان استان گیلان بوده است. طبق گزارش بودجه خانوارهای ایرانی در سال 89 هر فرد گیلانی 1.2 میلیون تومان هزینه خوراک خود کرده است و این رقم معادل 30 درصد کل سبد هزینه های  ناخالص خانوار بوده است. البته اگر بخواهیم هزینه خانوار را ملاک قرار دهیم همدانی ها در این سال بالغ بر 100 هزار تومان بیش از خانوارهای گیلانی هزینه خوراک کرده اند ولی با توجه اینکه خانوارهای همدانی از گیلانی ها پر جمعیت تر بوده اند سرانه مصرف خوراک در گیلان رتبه اول کشور را به خود اختصاص می دهد.
وضعیت هزینه خوراکی و آشامیدنی در سبد هزینه خانوارهای ایرانی
رتبه نام استان هزینه ناخالص خانوار (تومان) هزینه خوراکی و آشامیدنی خانوار (تومان) سهم هزینه خوراک در سبد هزینه خانوار (درصد) بعد خانوار (نفر) سرانه هزینه خوراکی و آشامیدنی (تومان)
1 گیلان 13,419,031 4,097,967 %30.5 3.37 1,216,014
2 همدان 11,705,537 4,190,816 %35.8 3.54 1,183,846
3 اصفهان 15,368,292 4,040,327 %26.3 3.49 1,157,687
4 چهارمحال و بختیاری 14,321,588 4,746,245 %33.1 4.1 1,157,621
5 یزد 12,710,471 4,150,044 %32.7 3.66 1,133,892
6 قزوین 15,266,840 3,947,888 %25.9 3.57 1,105,851
7 خراسان جنوبی 14,830,134 3,988,902 %26.9 3.77 1,058,064
8 ایلام 13,192,458 4,804,036 %36.4 4.59 1,046,631
9 مرکزی 13,492,763 3,838,936 %28.5 3.71 1,034,754
10 مازندران 14,940,715 3,590,658 %24.0 3.48 1,031,798
11 سمنان 12,178,617 3,503,906 %28.8 3.41 1,027,539
12 تهران 18,537,695 3,378,576 %18.2 3.35 1,008,530
13 آذربایجان شرقی 12,421,553 3,420,987 %27.5 3.56 960,951
14 کرمانشاه 11,583,162 3,545,789 %30.6 3.81 930,653
15 زنجان 12,056,263 3,413,415 %28.3 3.73 915,125
16 کرمان 15,203,817 3,592,254 %23.6 3.94 911,739
17 فارس 13,054,565 3,316,457 %25.4 3.64 911,115
18 اردبیل 12,021,820 3,582,694 %29.8 4.01 893,440
19 کهگیلویه و بویراحمد 13,822,153 4,189,766 %30.3 4.69 893,340
20 خوزستان 13,808,294 3,701,319 %26.8 4.34 852,838
21 لرستان 9,454,288 3,200,487 %33.9 3.87 826,999
22 کردستان 9,985,576 2,917,634 %29.2 3.55 821,869
23 بوشهر 13,490,146 3,260,530 %24.2 4.16 783,781
24 آذربایجان غربی 10,964,639 2,925,682 %26.7 3.74 782,268
25 سیستان وبلوچستان 10,980,431 3,481,378 %31.7 4.57 761,789
26 خراسان رضوی 11,710,697 2,861,707 %24.4 3.76 761,092
27 قم 13,035,671 2,930,439 %22.5 3.89 753,326
28 خراسان شمالی 10,386,436 2,880,774 %27.7 3.87 744,386
29 گلستان 11,965,578 3,270,769 %27.3 4.76 687,136
30 هرمزگان 8,738,253 2,740,742 %31.4 4.37 627,172
منبع: بانک مرکزی     
تهرانی ها در این میان رتبه دوازدهم را از آن خود کرده اند و البته به دلیل بالا بودن هزینه ناخالص خانوارهای تهرانی که در سال 89 معادل 18.5 میلیون تومان برآورد شده است. سهم مواد خوراکی در سبد هزینه ناخالص خانوارهای ساکن این استان 18. 2 درصد بوده که پایین ترین سهم در کل استانهای کشور محسوب می شود. البته این وضعیت طبیعی است معمولا افزایش سطوح درآمدی فرد یا خانوار باعث کاهش سهم هزینه های ضروری مانند خوراک در سبد هزینه ها می شود و بر همین اساس زمانی که سهم هزینه های ضروری مانند مواد غذایی در سبد هزینه های خانوار بیشتر باشد می تواند یکی از ملاک های کم بودن سطوح رفاهی در یک منطقه است، به طور مثال در همین گزارش بودجه خانوار در سال 89 در مقابل استان تهران نشینان که برای مواد غذایی کمترین سهم را دارا هستند، در استان ایلام شاهد یک سهم 36.4 درصدی برای مواد غذایی هستیم.
در نهایت پایین ترین هزینه سرانه مواد غذایی در سال 89 مربوط به استان هرمزگان و معادل 627 هزار تومان بوده است. در این استان هر خانوار به طور متوسط 2.7 میلیون تومان صرف خوراک کرده است و با توجه به بعد 4.37 نفری خانوارهای ساکن این استان سرانه هزینه مواد غذایی به پایین ترین رقم در کشور طی سال 89 رسیده است. در این استان هم سهم مواد غذایی در سبد ناخالص هزینه های خانوار معادل 31.4 درصد بوده است که بیش از 6 درصد بالاتر از متوسط کشوری است.
22239
کد خبر 221601

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 22
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۹:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۹
    19 3
    من نشستم حساب کردم که برای رعایت یک رژیم خوراکی سالم که دربردارنده همه مواد مورد نیاز بدن انسان باشد ماهیانه حداقل چقدر باید هزینه کرد. به عدد صد و شصت هزار تومان رسیدم. در این محاسبات همه خوراکیها را در نظر گرفتم چه خوراکهای صبحانه و ناهار و شام و چه میوه و سبزی و حتی هزینه روغنی که ممکن است پای خوراک بریزیم. اولا این هزینه برای یک رژیم خوراکی است که پروتئین و ویتامین و مواد معدنی و انرژی مورد نیاز بدن را تامین کند. دوما در این محاسبات هزینه های مربوط به مهمان دعوت کردن و یا بیرون غذا خوردن را در نظر نگرفتم و سعی کردم کم هزینه ترین خوراکیهایی که نیاز سلامت انسان را برآورده می کنند در نظر بگیرم. ...قضاوت با خودتان
    • بدون نام IR ۲۰:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
      9 0
      آقا شما از کجا خرید میکنید انقدر قیمتش رو مناسب حساب میکنه؟من خودم کارشناس تغذیه ام هر روز خرید خونه رو انجام میدم که تازه هم باشه روزی 15 الی 20 میشه ماهی 600 راحت در میاد .یا شما مواد غذایی سالم رو نمیشناسید یا مدتیه با این تورم خرید نکردید:)
  • بدون نام IR ۲۱:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۹
    3 4
    بالاخره با این آمارها میخاین دل همه مردم کشور رو بدست بیارین ها:دی
    • بدون نام IR ۱۳:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
      20 10
      ای بابا این آمارهارو از کجا پیدا میکنین ؟؟؟ اینم مثل اون آمار خرید پوشاک در استانهای کشوره ... کی باور میکنه اصفهان سوم باشه ؟؟؟؟؟ !!!!!
  • مهران (رشت) IR ۲۱:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۹
    26 3
    خدایی این رو خوب اومدی.بخدا ما یه پیتزا بخوایم بخوریم باید نیم ساعت توی نوبت وایستیم
  • بدون نام US ۲۲:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۹
    27 4
    ما که هیچ وقت آمار درستی نداشتیم. این نکته رو در نظر نگرفتین که گیلان و همدان هر دو توریستی هستن
  • گیلانی IR ۲۲:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۹
    49 3
    به عنوان یک گیلانی این خبر رو تایید می کنم. میرزاقاسمی و ترش تره و سیروابیج و اشبل ماهی، ماهی شور ، سیرقلی و ... تازه خیلیم سالم و مفیدند. دهنم آب افتاد من برم یه چیزی بخورم :دی
  • مجتبی IR ۲۲:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۹
    21 53
    به افتخار اصفهانیا که رتبه سومو دارن و البته نشون میدن که شایعاتی که در موردشون سر زبوناس توطئه رتبه های 10 به بالاس
    • امین IR ۱۵:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
      12 27
      و همین طور اونایی که به این کامنت منفی دادن.. انصافا اصفهانی ها هم خیلی خوش پوشند هم خیلی خوش خوراک..
  • بدون نام IR ۲۳:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۹
    8 18
    چی یزد پنجم است ؟!! واقعا که راسته.!!
  • مجید IR ۲۳:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۹
    5 16
    به نظر من باید چهار محال وبختیاری در صدر میبود فقط هزینه خرید گوشت در این استان خیلی بیشتر ازاین امار وارقام هستش
  • بچه تهرون IR ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
    42 7
    تهرانی ها حالا دیگه مقام اول رو در غصه خوردن دارن !!!!! با این وضع اجاره خونه و گرونی های ناشی از تورم دیگه حتی جرات نگاه کردن به ساندویچی سر کوچه مون رو هم نداریم چه برسه به اون رستونهای لوکسی که توی گذشته میرفتیم الان وقته قناعته !!! قناعت فقط باید بشینیم و غصه اجاره خونه - خرج دانشگاه - شهریه مدرسه و ... و چیزهای اصلی تری از غذا خوردن رو بخوریم شاید دوباره یروز جرات بردن زن و بچه مون رو به رستوران پیدا کنیم انشااله ....
  • بدون نام IR ۰۹:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
    58 18
    گيلاني هاي خوش خوراك و خوش پوش و با فرهنگ
  • دکتر مختاری- تهران IR ۱۱:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
    71 6
    گیلانی ها به کیفیت و تناسب غذاها نیز از قدیم بسیار اهمیت داده اند. سیر و شوید در باقلاقاتوق پایین آورنده ی فشار و چربی خون هستند . بیشتر غذاهایشان گیاهی و سرشار از فیبر است مثل بادمجان و گوجه فرنگی در میرزا قاسمی که در کنار آن از یک منبع غنی پروتئینی مثل تخم مرغ استفاده می کنندو یامصرف سبزیجات معطردر مرغ و ماهی شکم پر.ترکیب گردو با باقلا که در اشپل پلا باعث عدم افت فشار می گردد مصرف ماهی و گوشت سفید بیشتر از گوشت قرمز و مصرف فرآورده های ارگانیک (محلی) حتی در رشت.زیتون پرورده هم به عنوان اشتها آور مخلوط گردو و زیتون است که هر دو به دلیل داشتن چربی های مفیدتوسط متخصصان تغذیه بسیار سفارش شده اند.
  • بدون نام IR ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
    27 14
    زنده باد تمام گیلانی ها بخصوص شرق گیلان-= ماهی شکم پر- میرزا قاسمی- ترش تره- توش واش خورش- لوبیا خورش- واویشکا- زیتون پرورده- دل دکنه-و بادکوبه(کوکو مرغ) و... سبزی های محلی فراوران.....
    • بدون نام IR ۱۸:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
      26 3
      یعنی چی زنده باد تمام گیلانیها بخصوص شرق گیلان؟ یک زنده باد خشک و خالی و بی فایده را هم که می خواهی بفرستی آن را محدود به بچه محل های خودت می کنی؟
  • بدون نام IR ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
    4 8
    اقا مجتبی شما به دل نگیرید اون شایعات درقبال غریبه هاست والا ماهم میدونیم که هیچ کس حاضر نمیشه به خونواده خودش گرسنگی بده
  • خوزستانی IR ۱۵:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
    3 17
    این درصدها و ارقام تایید نمی کنم ای کاش یه بار که شده غذای مفتح خوزستانی ها را بخورید بعد محاسبه کنید و بدانید که خوزستان در کدام درصد قرار می گیرد
  • بدون نام AU ۱۸:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
    15 7
    اون اقایی که نوشته بودن گیلان و همدان توریستی هستن و امار درس نیست.بهتره به رتبه خراسان رضوی هم نگاهی بیاندازند
  • دکتر سعادتمند US ۱۶:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۱
    22 0
    سلام بیشتر غذاهای محلی ایرانی بخصوص در نواحی شمالی همانطور که دکتر مختاری به عنوان نمونه غذاهای گیلان را تحلیل فرمودند و سایر دوستان و هموطنان عزیز نیز با آن هم عقیده اند با رعایت بسیاری از ابتدایی ترین اصول که علوم پزشکی امروز پس از سالها به ان رسیده تهیه می شده که به تازگ در جوامع پیشرفتهنظیر کشورهای اروپایی موج جدیدی در راستای استفاده از غذاهای ارگانیک به راه افتاده حتی گروههای برضد مک دونالد و غیره به فعالیت مشغولند. به راستی باید قدر فرهنگ و حتی تغذیه ایرانی را دانست.موفق باشید.
  • بدون نام IR ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۳
    20 3
    من میخوام بگم که واقعا گیلانی ها به غذا اهمیت میدن و غذاهای متنوعی درست میکنن مثلا اگه یه مهمان داشته باشن کمتر از 3تا غذا درست نمیکنن ولی اصفهان و یزد که رتبه 3 و 5 رو به خودشون اختصاص دادن شک دارم اینو قبول ندارم. اگه میگفتن تبریز یا سنندج قبول میکردم که اینطور هست ولی .....
  • بدون نام IR ۱۱:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۴
    6 3
    خوشم می یاد، این آمار رو غیر اصفهانی ها گرفتند (: والا می گفتند باز هم اصفهانی ها زرنگی کردند

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین