بارش باران و وقوع سیل در یکشنبه شب و صبح امروز، به راههای ارتباطی و محصولات کشاورزی سه شهرستان بجنورد، مانه و سملقان و گرمه در خراسان شمالی خسارت وارد کرد.
سیل شب گذشته و صبح امروز در حالی که خوشبختانه تلفات جانی به همراه نداشته است، به راههای روستایی و محصولات زراعی در 35 روستای این شهرستانها خسارت وارد کرده و کارشناسان نیز مطابق معمول در پی برآورد خسارات وارده هستند
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی دراین باره به مهر میگوید: تنها در نیمه نخست سال جاری، حوادث غیرمترقبه بیش از 620 میلیارد ریال خسارت به بخشهای مختلف خراسان شمالی وارد کرد و بدتر از آن پنج نفر از مردم این استان را نیز به کام مرگ کشاند.
سید علی میر کریمی با بیان اینکه این میزان خسارت از جاری شدن 9 مرحله سیل و وقوع یک زلزله خفیف در استان به بار آمده است، میافزاید: مهمترین حادثه طبیعی خراسان شمالی سیل است و بیش از 90 درصد این خسارت نیز بر اثر جاری شدن سیل وارد شده است.
وی میگوید: اصلیترین دلیل وارد آمدن این خسارات تبدیل مسیلهای استان به اراضی کشاورزی در سالهای گذشته و یا ساخت و سازهای مختلف است که سبب شده هم اکنون با جاری شدن کوچکترین سیل دچار خسارات فراوانی شوند. حذف پوششهای گیاهی، تغییر پوشش گیاهی از درختان و مرتع به اراضی کشاورزی، بهره برداری برخی معادن شن و ماسه از مسیلها، توسعه بدون مطالعه برخی روستاها در بستر رودخانهها و درهها و... از جمله دلایل جاری شدن زیاد سیل در خراسان شمالی است.
میرکریمی راهکار مقابله با سیل را چنین بیان کرد در کوتاه مدت احیای مسیلها و مسیر رودخانههای استان مهمترین اقدام برای پیشگیری از آسیبهای سیل است، اما برای بلند مدت لازم است طرحی جامع از خطر پذیری استان در مقابل سیل تهیه شود وبا همکاری 14 کارگروه فعال در ستاد مدیریت بحران، در مورد جلوگیری از جاری شدن سیل در خراسان شمالی و یا کنترل سیل، به صورت ریشهای اقدام شود.
به گفته او بخش عظیمی از خسارات وارده در زمان جاری شدن سیل به علت عدم آموزش کافی افراد در برابر اینگونه حوادث است و با توجه به اینکه اجرای طرح جامع خطرپذیری استان نیز در کوتاه مدت قابل انجام نیست، لازم است هر کدام از دستگاههای متولی نسبت به آموزش مردم در زمینه مقابله با حوادث غیرمترقبه بیش از پیش فعالیت کنند.
عکس ها: مهر
47282
نظر شما