در این اینفوگرافیک می‌توانید ببینید کدام کشورها میزان بیشتری جراحی زیبایی دارند و در ایران، کدام اقدامات زیبایی پرطرفدارترند.

فهیمه حسن میری: اقدامات زیبایی روز به روز شکل‌های متنوعتر و جدیدتری به خود می گیرند. این اقدامات در کشور ما هم طرفداران خاص خودش را پیدا کرده است. طرفداری از این جراحی‌ها و غیرجراحی‌ها در حالی در ایران شکل وسیعی به خودش گرفته که نگرانی کارشناسان اجتماعی را به دنبال داشته و درباره چرایی و چگونگی آن بحثهای زیادی شکل گرفته است.

دلایل زیادی برای این که ایران به عنوان کشوری با تعداد زیاد جراحی زیبایی شناخته شده، مطرح میشود. گفته می‌شود متخصصان جراحی پلاستیک در ایران از تبحر زیادی برخوردارند و مراجعانی از کشورهای دیگر برای انجام چنین اقداماتی به ایران می‌آیند. با این حال، آنچه سبب نگرانی شده، این است که در اطرافمان هر روز تعداد بیشتری از افرادی را می‌بینیم که به انجام این عمل ها ترغیب میشوند، جراحی زیبایی تبدیل به نوعی ارزش شده و بعضی حاضرند برای تهیه هزینه‌های گزاف آن، به آب و آتش بزنند.

اما در سایر کشورها وضعیت چگونه است؟ آنها چقدر و به کدام نوع جراحی زیبایی تمایل بیشتری دارند؟ پاسخ این سوال‌ها را می‌توان در گزارشی که انجمن بین‌المللی جراحان زیبایی پلاستیک (ISAPS) درباره اقدامات زیبایی در سال 2013 در کشورهای مختلف منتشر کرده، پیدا کرد.

این گزارش به این صورت تهیه شده که انجمن بین‌المللی جراحان زیبایی پلاستیک از حدود 35 هزار جراح پلاستیک که اطلاعاتشان در این انجمن ثبت شده بود دعوت به همکاری کرده است. علاوه بر آن، درخواست‌هایی برای تمام انجمن‌های ملی ارسال و از اعضای آنها درخواست شده در این تحقیق شرکت کنند و در مجموع، اطلاعات مربوط به 1567 جراح پلاستیک در این تحقیق جمع‌آوری شده است.

رتبه بندی در مورد کشورهایی اعمال شده که پاسخگویی به نظرسنجی‌ها به طور کافی انجام شده و اطلاعات به دست آمده می‌توانسته در مورد کل جامعه آماری مورد استناد قرار بگیرد. ارقام نهایی طوری تخمین زده شده که نشان‌دهنده آمارهای جهانی باشد و برای به دست آوردن آن، تعداد جراحان پلاستیک در هر کشور به صورت تخمینی محاسبه شده است.

اگرچه این احتمال وجود دارد که چنین تحقیقاتی، جوابهایی کاملا جزئی و دقیق به همراه نداشته باشند، اما وجود آنها می‌تواند به عنوان پایه‌ای برای پروژه‌های تحقیقی بیشتر و دقیقتر محسوب شده و اطلاعاتی کلی از وضعیت کشورها ارائه دهد.

بر اساس این گزارش، ایران در میان 10 کشور اول دنیا است. 10 کشور اول دنیا از نظر تعداد جراحی زیبایی عبارتند از: برزیل، آمریکا، مکزیک، آلمان، کلمبیا، ونزوئلا، اسپانیا، ایتالیا، آرژانتین، ایران.

بر اساس اطلاعات درج شده در این گزارش، در میان اعمال جراحی زیبایی در ایران، جراحی بینی شایعترین جراحی زیبایی بوده و تزریق چربی، چربی‌زدایی (لیپوساکشن) و کوچک‌سازی و بزرگ‌سازی سینه نیز از جراحی‌های شایع در ایران هستند.

اطلاعات بیشتر را در این زمینه می توانید در اینفوگرافیک زیر ببینید:

برای دیدن اینوگرافیک در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.

نکته قابل توجه و اختلاف‌دار در این آمارها این است که تخمین‌های داخلی از حداقل ۸۰ هزار جراحی بینی در ایران حکایت می‌کند، اما در این آمار به کمتر از ۴۰ هزار مورد اشاره شده. دلیل هم می‌تواند انجام برخی جراحی‌های زیبایی در ایران توسط متخصصانی غیر از جراحان پلاستیک باشد. پیش از این هم و در موارد مختلفی، جراحان پلاستیک، نسبت به ورود متخصصان دیگر رشته‌های پزشکی به جراحی زیبایی واکنش نشان داده بودند. ضمن اینکه آمار بالا از ۲۷۰۰ جراح پلاستیک از ۹۵ کشور دنیا که عضو این انجمن هستند، جمع‌آوری شده است که قاعدتا موارد جراحی که توسط پزشکان غیرمتخصص یا غیرعضو انجام می‌شود، ثبت نشده است. 

طراحی و اجرای اینفوگرافیک: سیدعلی ثابت

۴۷۲۳۴

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • azadeh A1 ۰۷:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    12 2
    چقدر مفید بود.
  • هما IR ۰۸:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    22 0
    برزیل که در همه موارد سرآمد کشورهاست
  • سعید US ۰۹:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    18 9
    من که پنج سال پیش بینی خودمو جراحی زیبایی کردم خیلیم راضیم روزی صد بار از دکترم متشکرم ، بلانسبت ببخشید دماغ قبلیم شبیه بادمجون بود الان کلا زندگیم عوض شده و اعتماد بنفسم و همچنین رابطه دیگران با من خیلی تغییر کرده ، همش منفی نگین از جراحی زیبایی
    • بی نام A1 ۰۶:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۰
      12 0
      این که منفی نبود، تحلیل و آمار بود
  • سعیده A1 ۱۰:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    7 0
    اکثرشون کشورهای صنعتی هستند که از شدت رفاه زدگی به تجمل گرایی و ظاهر ارایی روی آوردن. آخه ایرانیا که اکثرشون هشتشون گروی نهشونه چرا؟ من فکر میکنم دلیلش تا حدی از بین رفتن یک سری ارزش های باطنی و معیار قرار دادن زیبایی ظاهری برای برای به دست آوردن یک سری امتیازات چه به لحاظ اجتماعی خانوادگی موقعیت کاری یا حتی تشکیل کانون گرم خانواده باشد. فرهنگ سازان کشورمون باید روی برنامه های فرهنگی خود بازنگری کنند تا ذر آینده شاهد فروپاشی اخلاق در جامعه نباشیم