تیتر سه وبلاگها
-
زیر ساختی که حقوق ندارد
هرگونه تغییر و تحول در دنیای کنونی، خواه ناخواه آثار و پیامدهایی به همراه خواهد داشت. به گونه ای که با اختراع وسیله ای جدید همواره امکان سوء استفاده از آن ها وجود دارد.
-
تاثیر دانش در قدرت ملی
ارتباط میان اکتساب و بهکارگیری فناوری از یکسو و قدرت کشور از سوی دیگر را نمیتوان انکار کرد. تجربیات جنگ جهانی دوم و بسیاری از جنگهای دیگری که بعد از آن رخ داده است نمایانگر ارتباط مستقیم تواناییهای علمی و مهندسی ملی با قدرت نظامی است.
-
مدیریت ملی امنیت
امروزه برخی کشورهای غربی به ویژه آمریکا مسئله تازه ای را مطرح نموده و ادعا کرده اند که دولت ها در قبال حملاتی که در داخل مرزها و با استفاده از زیرساخت های سایبریشان صورت می گیرد، مسئول هستند.
-
آسیب شناسی حملات سایبری به مراکز حساس ایران
شکل گیری و توسعه فضای سایبر زمینه برای ایجاد مسائل و چالش هایی برای امنیت، منافع و هویت ملی ناشی از حضور و فعالیت افراد، گروه ها و حکومت ها به وجود آمده است.
-
ضرورت ارزیابی امنیت سایبری زیرساخت ها
در سال های اخیر، به موازات فضای واقعی، فضای سایبر تمام ابعاد زندگی بشر را در برگرفته است. بخش عمده ای از فعالیت ها و تعاملات اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی کشور در فضای سایبر انجام می گیرد.
-
هجوم سایبری و تجربه تلخ خبرگزاری فارس
فضای سایبری و امنیت به عنوان یکی از مهم ترین زیرساخت های حیاتی هر کشور، در جهانی که با شتابی شگرف به سوی یک دهکده کوچک اطلاعات در حال حرکت است اهمیت ویژه یافته است.
-
تشکیل یگان های جنگ سایبری
عملیات سایبری و آمادگیهایی که برخی کشورها کسب کردهاند نشاندهنده این امر است که رقابت تسلیحات سایبری آغاز شده است. این موضوع نشاندهنده عمق ورود فضای سایبری به عملکردهای راهبردی دولتها است. این مسئله همچنین نشان میدهد که چنین حملاتی بسیار راهبردی هستند و احتمالاً در مرکز امنیت ملی هر کشور قرار دارند.
-
اهمیت تهدیدات سایبری
امروزه جوامع – در زمینه های اقتصادی، اجتماعی و امنیتی- به میزان زیادی به تجهیزات اطلاعاتی، به ویژه اینترنت، به عنوان ارائه دهنده راهکارهای دیجیتالی و به عنوان ستون اصلی تبادلات بین سیستم های مختلف و اشخاص حقیقی یا حقوقی وابسته هستند و روز به روز نیز بر میزان این وابستگی افزوده می شود.
-
دفاع سایبری را جدی بگیریم
بحث استراتژی های دفاع سایبری حول مسائل گوناگونی مطرح می شود؛ که در میان آنها مهم ترین مسئله این موضوع است که آیا اهمیت خسارات بالقوه ناشی از حملات سایبری می تواند به کارگیری یک سیستم پیچیده برای اجرای این دو نوع بازدارندگی را توجیه کند یا خیر؟
-
فروش اطلاعات شخصی کاربران
مصوبات شورای عالی فضای مجازی در خصوص شبکه ملی اطلاعات، بر لزوم ایجاد شبکهای امن تاکید دارد. به طوری که در الزامات مربوط به ایجاد این شبکه، بر تحقق شبکهای کاملاً مستقل و حفاظت شده نسبت به دیگر شبکهها (از جمله اینترنت) با قابلیت عرضه انواع خدمات امن، اعم از رمزنگاری و امضای دیجیتالی به تمامی کاربران و نیز شبکهای با قابلیت برقراری ارتباطات امن و پایدار میان دستگاهها و مراکز حیاتی کشور، تاکید شده است.
-
چرخه هوش تهدید اطلاعاتی
درباره هوش مصنوعی شاخه ای از علوم کامپیوتر است که در آن به ساخت ماشین هایی هوشمند پرداخته میشود که مانند انسانها عمل میکنند و واکنش انجام میدهند.
-
یک هشدار سایبری
مصوبات شورای عالی فضای مجازی در خصوص شبکه ملی اطلاعات، بر لزوم ایجاد شبکهای امن تاکید دارد. به طوری که در الزامات مربوط به ایجاد این شبکه، بر تحقق شبکهای کاملاً مستقل و حفاظت شده نسبت به دیگر شبکهها (از جمله اینترنت) با قابلیت عرضه انواع خدمات امن، اعم از رمزنگاری و امضای دیجیتالی به تمامی کاربران و نیز شبکهای با قابلیت برقراری ارتباطات امن و پایدار میان دستگاهها و مراکز حیاتی کشور، تاکید شده است.
-
تاثیرات حوزه سایبری بر ساختار امنیت ملی
عصر اطلاعات به همراه تکنولوژیهای پیشرفته آن باعث شده تا شاهد دگرگونیهای عمیقی در مفهوم واژههایی چون تسلیحات، اهداف، تاکتیکها، شیوههای جنگی و... باشیم.
-
میدان جنگ سایبری
حملات سایبری به گزینهای قدرتمند و کمهزینه برای جنگ تبدیل شدهاند.
-
اعلان جنگ سایبری
تروریسم سایبری به عنوان گونهای جدید از تروریسم، نشانگر آسیبپذیربودن تابعان حقوق بینالملل در فضای سایبر است.
-
آیا محیط سایبری ایران شکننده شده؟
ادوارد اسنودن، کارمند سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا که اسنادی زیادی را در رابطه با فعالیتهای اطلاعاتی آمریکا افشا کرده است، در مصاحبهای با اشپیگل گفته بود این بدافزار با همکاری مشترک آژانس امنیت ملی ایالات متحده آمریکا و اسرائیل ساخته شده است.
-
جنگ سایبری
حملهی سایبری، مصداق سلاح جدیدی است که میتواند روش هدایت جنگ مدرن توسط بازیگران دولتی و غیردولتی را دگرگون سازد. سرشت بیمانند این تهدید و توانمندی مرتکبان جنگهای سایبری در آسیب رساندن، کشتار و تخریب فیزیکی از طریق فضای سایبر، تعاریف سنتی توسل به زور را متحول ساخته است.
-
نگرانی غرب از دفاع سایبری جمهوری اسلامی ایران
پرسشهای فراوانی در مورد ماهیتِ قدرت سایبری ایران و اینکه چرا در برخی مواقع از مهارتها و عملیاتهای سایبری استفاده میکند، مطرح است. به احتمال فراوان با یک واقعیت نگرانکننده برای غرب در مورد ایران که همان اوجگیری توان سایبری است رو به رو خواهیم شد.
-
نقش و جایگاه سایبر پولتیک در سیستم بین المللی
امروزه در عرصه روابط و سیاست بین الملل از «سایبر پلیتیک» و «امنیت سایبری» صحبت می شود. فضای سایبر، فضایی واقعی در عرصه جدیدی برای تأثیر گذاری و تأثیر پذیری و در نتیجه دوستی، همکاری، رقابت، دشمنی و حتی جنگ بین کشورها و سایر بازیگران است.
-
نابودی اسرائیل روی ریل سایبری ایران
نیروهای سایبری جمهوری اسلامی ایران صرفا به این دلیل که عملیاتهای پیچیده و پر مهارتی را راهبری میکنند، خطرناک نیستند. آنها همچنین تا حد زیادی حاضر به انجام ریسکهای غیرقابل باوری هستند که آنها را خطرناکتر هم میکند.
-
اسرائیل در خطر نابودی؟
از زمان آخرین جنگ در ماه می ۲۰۲۱، لاپید و شریک حکومتیاش نفتالی بنت تلاش کردهاند تا انگیزههای بیشتری برای حماس ایجاد کنند تا در امتداد مرز غزه سکوت اختیار کند، با اذعان ضمنی که این امر باعث تحکیم حاکمیت شبهنظامیان میشود.
-
تاثیر استراتژی نظامی اسرائیل بر امنیت ملی ج.ا.ایران
بدونتردید برای هر کشور و نظامسیاسی شناخت دقیق و واقعبینانه عواملی کهموجودیت، امنیت و منافع حیاتی آن را تهدیدمیکنند از اولویت اساسی برخوردار است، زیرا این دسته از تهدیدات که به دلیلگستردگی و عمق پیامدهای آنها به "تهدیداتاستراتژیک" موسوماند به راحتی میتوانند برسر راه حرکت عمومی یک جامعه به سویپیشرفت و توسعه موانع جدی ایجاد کرده، یااساساً موجودیت و هویت یک کشور را درخطر اندازد.
-
دولت یهود در منطقه به کجا می رود؟
دور اخیر جنگ اسرائیل و فلسطین، پس از هفت دهه بحران بیپایان بینالمللی ابعاد جدیدی نسبت به مخاصمات مسلحانه سالهای گذشته دارد.
-
آینده عراق بر ساختار امنیت جمهوری اسلامی ایران
تحولات امنیتی و سیاسی پی در پی عراق تا این لحظه ادامه دارد به گونه ای که نیروهای امنیتی، هواداران صدر را به زور از کاخ ریاست جمهوری و میادین اطراف آن خارج و در تمامی استان ها منع آمد و شد برقرار کردند. از سوی دیگر رئیس فراکسیون پارلمانی مستعفی صدر، در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: صدر تا پایان خشونت و استفاده از سلاح، اعتصاب غذا اعلام کرده است.
-
حزب الله؛ دیوار مستحکم در برابر مهندسی امنیتی جدید غرب آسیا
فعالیتهای سایبری حزبالله مدتها است که دولتهای خاورمیانه و غرب را نگران کرده است. در ژانویه ۲۰۲۱ مشخص شد که یک واحد سایبری وابسته به حزبالله معروف به “چدار” (Cedar APT) لبنان، بیش از یک سال به شرکتهای مخابراتی و ارائهدهندگان اینترنت در ایالاتمتحده، بریتانیا، اسرائیل، مصر، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، اردن، فلسطین و لبنان حمله کرده است
-
تلاش اسرائیل برای فردای برجام
در طول بیش از هفتاد سال از عمر دولت اسرائیل شاهد بوده ایم که اسرائیل با چالشهای راهبردی و امنیتی گوناگونی مواجه بوده است.
-
موازیکاری امنیتی؛ از توهم دانایی تا واقعیت
حمله به زیر ساخت های سایبری را می توان حمله به آرامش روانی جامعه تفسیر کرد که در صورت عدم مدیریت جدی، میتوانست به هرج و مرج بیشتر هم تبدیل شود.
-
تلاش آمریکا برای شکست برجام در قالب ایرانهراسی
مستند ایرانیوم که توسط الکس تریمن ساخته و در سال ۲۰۱۱ اکران شد، نمونهای جدی از پروژه ایرانهراسی با محوریت انرژی هستهای است؛
-
پدیدهای خطرناکتر از هر دشمن و خیانتکاری درکشور!
توهم دانایی یعنی اینکه فکر کنیم همه جوانب مطلبی را می دانیم ، بنابر این قاطعانه در مورد آن اظهار نظر می کنیم ، درصورتی که اشتباه می کنیم.
-
امنسازی زیرساختهای «افتا» در مقابل حملات سایبری دشمن
یافتن پاسخی مناسب به این پرسش بسیار دشوار است، زیرا اطلاعات موجود ناچیز بوده و اغلب از سوی منابعی ارائه شده اند که بی طرفی آن ها مورد تردید است.