-
حادثه انفجار بندرشهید رجایی از دید پدافند غیرعامل
حوادثدر ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ انفجار فاجعهباری در بندر شهید رجایی در کنار بندرعباس رخ داد که منجر به تلفات و خسارات قابل توجهی شد.
-
مسئولیت و مجازات پزشکان و پرستاران هنگام فوت بیمار چیست؟
قضایی طبق قانون مجازات اسلامی، ماده ۴۹۵، هرگاه پزشک در اثر تقصیر یا اشتباه در درمان یا اقدامات پزشکی خود، موجب صدمه یا خسارت به بیمار شود، مسئول است.
-
موفقیت پویش «نه به تصادف»؟/ هنوز برای ابراز خوشحالی زود است!
حوادثسخنگوی پویش ملی «نه به تصادف!» روز گذشته از کاهش ۸.۵ درصدی جانباختگان حوادث رانندگی در نوروز امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.
-
برداشتهای خودسرانه از حساب پزشکان؛ سکوت جامعه پزشکی یا بیداری وجدان عمومی؟
آموزشسازمان تامین اجتماعی اقدام به برداشت از حساب پزشکان بابت بخشی از جرائم امور بازرسی کرده است،اقدامی که با مخالفت پزشکان مواجه شده است.
-
حکومت نظامی میانمار با یک زلزله مهیب شکست
حوادثاین زمین لرزه توسط یک گسیختگی لغز در امتداد گسل ساگاینگ، یک مرز زمین ساختی اصلی است که ورقه های برمه و سوندا را از هم جدا می کند.
-
نصب دوربین در کلاسهای درس؛ آری یا نه؟
آموزشنصب دوربین در کلاسهای درس به بهانه کیفی کردن نظارت بر آموزش یا بازدارندگی از رفتارهایی که به تحققر و تنبیه دانش آموزان منجر میشود بهانهای شده است تا حریم معلم و دانش آموز در کلاس درس مورد توجه قرار نگیرد.
-
آیا سفر انفرادی برای زنان امن شده است؟
خانوادهدر دهههای اخیر، زنان بیش از هر زمان دیگری پا به دنیای سفرهای مستقل گذاشتهاند. آمارها نشان میدهد که از هر سه تن، یک نفر ترجیح میدهد بهتنهایی سفر کند و در این میان، زنان مسن پیشتاز هستند. اما آیا این آزادی به معنای امنیت است؟ آیا زنان میتوانند بدون ترس و محدودیت، آنگونه که مردان جهان را درنوردیدهاند، به کشف ناشناختهها بپردازند؟
-
از نوروز رودها تا اقدام برای رودخانهها
محیط زیستنوروز، بزرگترین و دیرپاترین جشن ایرانی، شامل مجموعهای از جشنهای و آیینها است. یکی از آیینهای پیشوازیِ این جشن بزرگ «نوروز رودها» بوده که در نوزدهم اسفند همزمان با موسم آب شدن برف و یخها برگزار میشده است.
-
بله، ما نسلِ سوخته نبودیم!
آسیبهاما دهه هفتادیها به قولِ شما، نسل سوخته نبودیم! شاید چون بلد نبودیم خیلی خوب شلوغش کنیم، شاید چون فقط یاد گرفتیم به اعتراض دهه پنجاه و شصتیها گوش کنیم، یا حسرتِ جسارت نسلِ زد را بخوریم…
-
تداوم فاجعه، دو سال پس از زمین لرزههای جنوب ترکیه
حوادثدو سال پس از مرگبارترین و مخرب ترین زمین لرزه در تاریخ مدرن ترکیه، در ۶ فوریه ۲۰۲۳، ۱۷-۱۱-۱۴۰۱ش صدها هزار نفر هنوز آواره هستند و بسیاری هنوز در خانه های موقت زندگی می کنند، چراکه تلاش های بازسازی از اهداف اولیه عقب مانده است.
-
یوتیوب، دانشگاهی بدون مرز/ چرا فیلتر کردن، آینده ما را محدود میکند؟
آموزشدر روزگاری نهچندان دور، امام خمینی (ره) در توصیف صدا و سیما فرمودند: «صدا و سیما یک دانشگاه است» اما امروز، این توصیف دیگر تنها به رادیو و تلویزیون محدود نیست.
-
نیان، آوا، آرین و دیگران!
آسیبهاخبر کوتاه، اما سهمگین بود: "نیان"، دختر کوچک .... بر اثر خشونتهای اطرافیان،.... با وضعیت دلخراشی به بیمارستان منتقل، اما تلاش کادر پزشکی برای نجات جان وی به نتیجه نمی رسد و "نیان"، این فرشته معصوم، جان به جان آفرین تسلیم می کند.
-
گرفتن گوشی زنان قبل از ورود به پارکی که برای زنان ساخته شده!
شهریپارک بانوان یا بهشت مادران از سال ۱۳۸۷ بازگشایی شده است، درست است که در شروع با منتقدانی نیز مواجه بوده که اعتقاد داشته اند بازگشایی پارکی مخصوص بانوان به نوعی تفکیک جنسیتی ست، اما پارک با این رویکرد که محیطی مناسب برای ورزش بانوان باشد در طی این سال ها به فعالیتش ادامه داده است.
-
هائیتی: ۱۵ سال پس از زلزله ژانویه ۲۰۱۰
حوادثزلزله ای که در ۱۲ ژانویه ۲۰۱۰، ۲۲ دیماه ۱۳۸۸ پورت – او – پرنس ، پایتخت هائیتی را لرزاند، یک رویداد فاجعه بار با اثرهای عمیق و ماندگار بر این ملت بود. بزرگای زلزله ۷.۰ بود و منجر به مرگ بیش از ۲۲۰۰۰۰ نفر و آواره شدن بیش از ۱.۵ میلیون نفر شد.
-
بحران خشکسالی و اهمیتش در سقوط رژیم بشار اسد
محیط زیستاز سهماهه پایانی سال ۱۳۹۹ به بعد، منطقه بزرگی در غرب آسیا از ایران تا ساحل دریای مدیترانه و هلال حاصلخیز را در اطراف رودخانههای فرات و دجله و همچنین ایران را در بر میگیرد، از بارانهای بسیار کم و دمای بالا دچار خشکسالی است که اثرات شدیدی بر کشاورزی و دسترسی به آب آشامیدنی داشته است.
-
نتایج آزمون تیمز؛ روشهایی برای تقویت دانشآموزان
آموزشدر آزمون تیمز ۲۰۲۳، دانشآموزان ایرانی در ریاضی پایه چهارم نمره ۴۲۰ را کسب کردند. این نمره نسبت به سال ۲۰۱۹ که نمره ۴۴۳ بود، کاهش یافته است. تنها ۱ درصد از دانشآموزان ایرانی به عملکرد پیشرفته دست یافتند، در حالی که ۵۹ درصد در سطح پایین قرار داشتند.
-
ما قول میدهیم خودمان ملات درست کنیم!/ احمدینژاد پرونده پوپولیسم را بست
آموزشپخش ویدئوی بنّایی وزیر آموزش و پرورش در سفر هیات دولت به خراسان شمالی، عموما با واکنشهای منفی در شبکههای اجتماعی و رسانهها مواجه شده و آن را بنّایی نمایشی نامیدهاند.
-
خرید خودرو اولویت اقتصادی خانوار ایرانی؛ چرا؟
شهریبدیهی است که نظام حکمرانی موجود سیستم حمل و نقل شهر تهران همانند بسیاری از کلان شهرهای کشور، یک نظام حکمرانی ناکارآمد است.
-
نتایج آزمون تیمز؛ دانشآموزان در مدارس «مرفهتر» عملکرد بهتری در ریاضی داشتند/ چرا؟
آموزش در آزمون تیمز ۲۰۲۳، دانشآموزان ایرانی در ریاضی پایه چهارم نمره ۴۲۰ را کسب کردند. این نمره نسبت به سال ۲۰۱۹ که نمره ۴۴۳ بود، کاهش یافته است. تنها ۱ درصد از دانشآموزان ایرانی به عملکرد پیشرفته دست یافتند، در حالی که ۵۹ درصد در سطح پایین قرار داشتند.
-
بیحاصلیِ ناب؛ جایی که زندگی نفس میکشد
آسیبهازندگی را به خطکشهای دقیقِ بهرهوری دوختهاند. عقربههای ساعتها میدوند و ما را دنبال خود میکشند، گویی که هر لحظهای که بیحاصل میگذرد، لکهای ننگ بر صفحهی عمر ماست. هر صبح، چشمانمان را باز میکنیم تا بازندهی این مسابقه نباشیم. کاری که ارزشمند نباشد، فعالیتی که سودی نرساند، سکوتی که چیزی تولید نکند، همه محکوماند به فراموشی.
-
قانون حجاب بهمثابه شمشیر داموکلس
آسیبهابعضی از قوانین و مقررات هستند که ممکن است هیچوقت اجرا و اعمال نشوند، اما وجود دارند، هستند و گاهی نقش یک تهدید دائمی را ایفا میکنند.
-
آموزش در شاد یک وقتگذرانی ملالآور؛ پزشکیان ورود کند
آموزشپزشکیان ضربالاجل کیفیت شاد را مشخص کند.
-
منکه دولتی آدم نیستم؛ اما حتما تحمل رنج معنای سیاست نیست
آسیبهااینکه از کدام دریچه به انسان و جهان نگاه کنیم سبب جهتگیری عملمان میشود، دریچهای که ما انتخاب میکنیم تعیین کننده وضع موجود و آینده است، حالا در عرصه کنونی دریچه نگاه نگارنده با دولتیها فرق دارد، من به سبک و سیاق نقی معمولی در پایتخت به آنها دولتی آدم میگویم.
-
بررسی قانونی روند اعتراض به مطالبه مهریه در اجرای اسناد رسمی
قضاییگسترش مصائب و مشکلات متعدد موجود در جامعه خاصه افزایش روزانه تورم و بالا گرفتن قیمت سکه و ملک و امثالهم باعث شده طلبکاران به منظور گرفتن حق و طلب خود به لحاظ نداشتن هزینه در زمان تقاضا و سرعت در رسیدگی معمولا از طریق اجرای ثبت علی الخصوص راجع به "مهریه"اقدام نمایند .
-
پیامد قانونحجاب، فراخوان مردم به عصیان
خانوادهتردیدی نیست ، اجرای این متن که اسم آن را قانون گذاشتهاند اما ضدقانون است، جامعه را به هم خواهد ریخت و ناهنجاریها را به شدت افزایش خواهد داد.
-
زندگی در قاب اینستاگرام: چرخه بیپایان مقایسه
آسیبهادر دنیایی که همه چیز با یک اسکرول ساده از مقابل چشمانمان عبور میکند، زندگی به یک نمایش بیپایان بدل شده است؛ نمایشی که همه بازیگرانش بهظاهر خوشحالتر، موفقتر و جذابتر از ما هستند.
-
خسارت یک زلزله ۷ ریشتری در تهران/ لزوم ساماندهی تراکم انسانی در منطق پر ریسک پایتخت
شهریبا طرح موضوع انتقال پایتخت سوالی زیاد تکرار میشود که اگر پایتخت از تهران منتقل بشود یا اساسا چنین نشود، برای همین تهران موجود که بخش مهمی از تمدن ایران مدرن بدان وابسته است، برای کاهش ریسک آن در یک زمینلرزه بزرگ چه کارهایی باید انجام داد؟
-
زندهمانی یا زندگانی؛ کجای کار هستیم؟
آسیبهاآیا آنچه ما مشغول آن هستیم زندگانی است یا زندهمانی؟
-
٩ نکته درباره یک نمایشگاه؛ از حضور پزشکیان تا تذکر حجاب
میراث فرهنگی و گردشگریسی و هفتمین نمایشگاه صنایع دستی، درپایان روز شنبه ۲۶ آبان ماه، با تمام دستاوردها و چالشهای خود به پایان رسید و تجربهای دیگر را برای برگزارکنندگان و بازدیدکنندگان رقم زد.
-
اهمیت کنفرانس تغییرات اقلیمی COP۲۹ در باکو و مشارکت ایران در کنفرانس
شهریصبح روز چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳ با انتشار فیلم سخنرانی خانم دکتر انصاری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در کنفرانس بین المللی تغییر اقلیم سازمان ملل در باکو، مشخص شد که رئیس جدید سازمان محیط زیست نطق خوبی را با یک انگلیسی خوب و قابل فهم به صورت آبرومند ارایه کرده است.