• فارسی
  • العربية
  • English
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • تبلیغات
  • آرشیو
×
  • فید خبرآنلاین
  • تلگرام خبرآنلاین
  • اینستاگرام خبرآنلاین
  • تویتر خبرآنلاین
  • آپارات خبرآنلاین
  • بله
  • روبیکا
یکشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۵
خبرآنلاین
  • صفحه اصلی
  • سیاست
    • رهبری
    • انتخابات
    • دولت
    • احزاب و شخصیت‌ها
    • مجلس
    • نظامی
  • اقتصاد
    • اقتصاد کلان
    • بازار قیمت ها
    • مسکن
    • جهان
    • اقتصاد سیاسی
    • بازار مالی
    • صنعت
    • انرژی
    • بازرگانی
    • بازار کار
    • کشاورزی
    • کسب و کار
  • فرهنگ
    • سینما
    • دفاع مقدس
    • تلویزیون
    • طنز و کاریکاتور
    • ادبیات
    • موسیقی
    • تجسمی
    • رسانه
    • تئاتر
    • کتاب
    • مدیریت فرهنگی
  • جامعه
    • آموزش
    • سلامت
    • محیط زیست
    • شهری
    • آسیب‌ها
    • خانواده
    • قضایی
    • حوادث
    • سرگرمی
    • پلیس
    • مشکلات مردم
    • سبک زندگی
    • میراث فرهنگی و گردشگری
  • بین‌الملل
    • آمریکا
    • آسیا
    • خاورمیانه
    • اقیانوسیه
    • آفریقا
    • آسیای میانه و قفقاز
    • دیپلماسی
    • انرژی هسته‌ای
    • اروپا
    • چین
  • ورزش
    • فوتبال ملی
    • لیگ برتر
    • فوتبال جهان
    • ورزش‌های رزمی
    • کشتی و وزنه‌برداری
    • والیبال
    • بسکتبال
    • المپيك و پارالمپيك
    • مدیریت ورزش
    • دیگر ورزش‌ها
    • ورزش‌های جدید
  • تاریخ
    • تاریخ جهان
    • تاریخ ایران
  • دانش و فناوری
    • استارت آپ
    • خودرو
    • شبه علم
    • نجوم
    • اینترنت
    • جنگ افزار
    • پزشکی
    • فناوری
    • بازی
    • طبیعت
    • دانش‌های بنیادی
  • هوش مصنوعی
    • هوش مصنوعی در ایران
    • هوش مصنوعی در جهان
  • اندیشه
  • دین
  • کافه خبر
  • چندرسانه‌ای
    • فیلم
    • عکس
    • صدا
    • پادکست
  • انتشارات
  • وبلاگ
  • استان‌ها
    • آذربایجان شرقی
    • آذربایجان غربی
    • اردبیل
    • اصفهان
    • البرز
    • ایلام
    • بوشهر
    • چهارمحال و بختیاری
    • خراسان جنوبی
    • خراسان رضوی
    • خراسان شمالی
    • خوزستان
    • استان تهران
    • زنجان
    • سمنان
    • سیستان و بلوچستان
    • فارس
    • قزوین
    • قم
    • گلستان
    • گیلان
    • لرستان
    • مازندران
    • مرکزی
    • هرمزگان
    • همدان
    • کردستان
    • کرمان
    • کرمانشاه
    • کهگیلویه و بویراحمد
    • یزد
    • مناطق آزاد
    • منطقه آزاد کیش
filterاخبار امروز
  • جامعه‌شناسی ایران، گاه ضعیف و گاه متوسط / در ایران، صدای ایدئولوژی در رشته‌ جامعه‌شناسی همیشه بلندتر بوده است

    تبیین مقصود فراستخواه از جامعه شناسی ایرانی و فراز و فرودهای آن

    جامعه‌شناسی ایران، گاه ضعیف و گاه متوسط / در ایران، صدای ایدئولوژی در رشته‌ جامعه‌شناسی همیشه بلندتر بوده است

    اخبار اندیشهمقصود فراستخواه گفت:‌جامعه‌شناسی در حال مردمی شدن است و شاهد ظهور پدیده‌ای هستیم که می‌توان آن را «علم شهروندی» (در جامعه شناسی نامید یا علم الاجتماع شهروندی : مردمانی که بدون داشتن مدرک رسمی، جامعه‌شناختی می‌اندیشند و به تحلیل جهان خود می‌پردازند. این نشان می‌دهد که جامعه‌شناسی ایران، پروژه‌ای ناتمام است که به حیات پویای خود ادامه می‌دهد.

    ۱۴۰۵-۰۲-۲۶ ۱۴:۴۲
  • محسن کدیور از کالبدشکافی خیانت در پوشش «تجاوز بشردوستانه» ترامپ و نتانیاهو گفت / تمدن ایران لقمه گلوگیری است  متجاوزان خفه خواهند شد

    روایت استاد مطالعات اسلامی دانشگاه دوک آمریکا از مرزبندی نخبگان در جنگ

    محسن کدیور از کالبدشکافی خیانت در پوشش «تجاوز بشردوستانه» ترامپ و نتانیاهو گفت / تمدن ایران لقمه گلوگیری است متجاوزان خفه خواهند شد

    اخبار اندیشهدکتر محسن کدیور نویسنده و پژوهشگر ایرانی با بیان اینکه «ترامپ و نتانیاهو از ارتکاب جنایت جنگی واهمه‌ای ندارند»، آن را «بربریت مدرن» توصیف کرد و گفت: «تمدن ایران لقمه گلوگیری است که متجاوزان طمع‌کار را خفه خواهد کرد.»

    ۱۴۰۵-۰۲-۲۶ ۱۴:۰۱
  • روایت ملکیان و مجلسی از امید واقعی / قدرتِ امید / جهان می‌تواند جای بهتری باشد پس اقدام می‌کنم

    نمایشگاه اندیشه ۱۴۰۵- گزارشی از نشست بررسی کتاب «من سرگذشت یأسم و امید»

    روایت ملکیان و مجلسی از امید واقعی / قدرتِ امید / جهان می‌تواند جای بهتری باشد پس اقدام می‌کنم

    اخبار اندیشهعصر روز جمعه ۲۵ اریبهشت ۱۴۰۵ با همکاری گروه کتابخوانی و گروه ادبی انجمن فرهنگی افراز، نشست بررسی کتاب «من سرگذشت یأسم و امید» ترجمه آزاده کامیار (نشر خوب) شامل مقالاتی از نلسون ماندلا، مارتین‌لوتر کینگ، پابلو نرودا، واسلاو هاول، آریل دورفمن و... با سخنرانی فریدون مجلسی، مصطفی ملکیان و سولماز موگویی و با حضور چشمگیر علاقه‌مندان به فرهنگ و کتاب در کافه تاریخ برگزار شد.

    ۱۴۰۵-۰۲-۲۶ ۱۲:۵۵
  • چگونه وادارمان می کنند دروغگو باشیم؟/ جنگ در گوشی‌های تلفن همراه / لشکر سایه‌ها در موبایل؛ پشت پرده جنبش‌های مردمیِ قلابی که با ربات‌ها هدایت می‌شوند!

    راهنمای زیست رسانه‌ای هوشمند؛ مخاطبان خاکستری در اقیانوس اخبار جعلی

    چگونه وادارمان می کنند دروغگو باشیم؟/ جنگ در گوشی‌های تلفن همراه / لشکر سایه‌ها در موبایل؛ پشت پرده جنبش‌های مردمیِ قلابی که با ربات‌ها هدایت می‌شوند!

    اخبار اندیشهاخیراً، هرزپراکنی چین با استفاده از تکنیک‌هایی مانند ماگافلاژ که شامل حساب‌های کاربری است که خود را به عنوان حامیان راست‌گرای آمریکایی معرفی می‌کنند، سعی دارد تا تأثیرگذاری خود را بر مخاطبان آمریکایی افزایش دهد. روسیه و اکراین نیز در جنگ اوکراین تجربه مشابهی را با یکدیگر داشتند. این در حالی است که در مورد محور مقاومت و به خصوص جبهه ایران در جنگ دوازده روزه و جنگ رمضان ماشین تبلیغات غرب با تکنیک دروغ بزرگ تمام مشروعیت را متوجه پست‌های ترامپ در توئیتر و تروث سوشیال کرد.

    ۱۴۰۵-۰۲-۲۶ ۱۱:۱۹
  • گاهی مرگ پایان کبوتر است

    گاهی مرگ پایان کبوتر است

    اخبار اندیشهدر تاریخ غمبار این سرزمین، همیشه هیجان جای عقل را گرفته و حکومتگران و تصمیم‌گیران ما در بزنگاه های تاریخی می‌توانستند اعدام نکنند و سایر مجازات را جایگزین کنند تا از چرخه تولید خشونت بیهوده جلوگیری کنند. از شیخ فضل الله نوری گرفته تا حسین فاطمی، از مرتضی کیوان گرفته تا خسرو گلسرخی و از غلامرضا نیک‌پی ( شهردار تهران قبل از انقلاب ) گرفته تا محسن شکاری، و صدها و هزاران نفر دیگر.

    ۱۴۰۵-۰۲-۲۵ ۱۸:۳۳
  • شکست انقلابی ها و پیروزی واقع گراها در چین/ شکست بزرگ مائو با بمب اتم اما بدون اقتصاد / چین برای شکست آمریکا قوی ترین تولید کننده «مغزافزار» شد

    توسعه - «واکاوی استراتژیک» از تبارشناسی قدرت در چین/ «رویای چینی»؛ از قرن تحقیر تا هژمونی جهانی

    شکست انقلابی ها و پیروزی واقع گراها در چین/ شکست بزرگ مائو با بمب اتم اما بدون اقتصاد / چین برای شکست آمریکا قوی ترین تولید کننده «مغزافزار» شد

    اخبار اندیشهاینکه هر سه بخش «دولت، شرکت‌ها و مردم» با هم پس‌انداز می‌کنند، نشان‌دهنده نوعی «همسویی ساختاری» برای افزایش قدرت ملی است. شرکت‌های چینی (عمدتاً دولتی) به جای تقسیم سود بین سهامداران یا کارگران، آن را دوباره سرمایه‌گذاری می‌کنند. وقتی کشوری ۵۰ درصد ثروتش را پس‌انداز و سرمایه‌گذاری می‌کند، سرعتِ رشدِ دارایی‌های فیزیکی‌اش بسیار فراتر از کشوری مثل آمریکا خواهد بود که بخش بزرگی از درآمدش صرف «مصرف» می‌شود.

    ۱۴۰۵-۰۲-۲۵ ۱۷:۵۳
  • جنگ‌های استعماری، هویت ملی، و ارادهٔ حکومت‌ها

    جنگ‌های استعماری، هویت ملی، و ارادهٔ حکومت‌ها

    اخبار اندیشهشاید در آغاز جنگ دوازده روزه عده‌ای زیادی از مردم ایران انتظار سقوط حکومت را می‌کشیدند و حتی نگاهی خوش‌بینانه به نیروهای متجاوز داشتند، اما در پایان جنگ چهل روزه نه تنها چنین انتظاری به کلی از میان رفت (مگر فقط در میان عدهٔ محدودی از طبقات نیمه مرفه شهرنشین)، بلکه نفرت از جنگ و نیروهای متجاوز در میان ایرانیان به نحو فزاینده‌ای شدت گرفت.

    ۱۴۰۵-۰۲-۲۵ ۱۳:۴۶
  • کلید پیروزی نهایی ایران ترمیم رابطه دولت با ملت است / توجه به مطالبات اقتصادی مردم بی اثری تبلیغات دشمن را به دنبال دارد

    اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی علوم‌سیاسی ایران برگزار کرد: نشست بررسی و واکاوی تحولات جنگ رمضان

    کلید پیروزی نهایی ایران ترمیم رابطه دولت با ملت است / توجه به مطالبات اقتصادی مردم بی اثری تبلیغات دشمن را به دنبال دارد

    اخبار اندیشهمعین آبادی: از مهم‌ترین درس‌های جنگ، اهمیت همبستگی داخلی بود. فاصله دولت و مردم (مانند اتفاقات دی‌ماه) امنیت ملی را تهدید می‌کند و بهانه‌ای برای پروپاگاندا علیه ایران در رسانه‌های جهانی فراهم می‌آورد. برای حفظ دستاوردهای جنگ و ایجاد قدرت ملی پایدار، حتماً باید به مطالبات اقتصادی، سیاسی و هویتی مردم توجه شود. باقری دولت آبادی: در جنگ‌های نوین، افکار عمومی هم در ایران و هم در آمریکا نقش پررنگی دارند و پذیرش شکست برای هر طرف دشوار است. بزرگ‌ترین دستاورد ما، حفظ نظام سیاسی در برابر حملات کوبنده و غیرمنتظره دشمن بود. با وجود اختلاف فاحش بودجه نظامی (حدود هزار و پنجاه میلیارد دلار آمریکا در برابر حدود ۸ میلیارد دلار بودجه نظامی ایران)، توانستیم هیمنه آمریکا را بشکنیم.

    ۱۴۰۵-۰۲-۲۵ ۱۳:۱۴
  • از فشار تا عادت / تحلیل جامعه‌شناختی کوچ اجباری به پلتفرم‌های داخلی / سفری از «هرگز نمی‌پیوندم» تا «خب، بد نیست اینجا»

    از فشار تا عادت / تحلیل جامعه‌شناختی کوچ اجباری به پلتفرم‌های داخلی / سفری از «هرگز نمی‌پیوندم» تا «خب، بد نیست اینجا»

    اخبار اندیشهآنچه در طول زمان رخ می‌دهد، نه یک «انتخاب» آگاهانه است و نه صرفاً «تسلیم». چنین فرایندی ترکیبی پیچیده از کاهش ناهماهنگی شناختی، فشار همنوایی در غیاب جایگزین، درماندگی آموخته شده، سازگاری لذت‌جویانه، و بازسازی هویت محسوب می‌شود. مقاومت اولیه، یک کنش عقلانی در برابر محدودیت بود. عادت بعدی، پاسخی طبیعی به ضرورت بقا درون همان محدودیت است.پرسش بنیادینی که این تحلیل بر جای می‌گذارد، نه «چگونه عادت کردند؟» بلکه «چه ساختارهایی این عادت را اجتناب‌ناپذیر ساختند؟» خواهد بود.

    ۱۴۰۵-۰۲-۲۴ ۱۶:۲۴
  • تله بزرگ؛ چرا سیاستمداران اعتراضات مردم را نادیده می گیرند؟/ تصمیمات غلط دولتمردان به سادگی عوض نمی‌شوند / چرا گذر زمان به نفع سیاست‌های بد است؟

    آشنایی با یک نظریه کلیدی در علم سیاست

    تله بزرگ؛ چرا سیاستمداران اعتراضات مردم را نادیده می گیرند؟/ تصمیمات غلط دولتمردان به سادگی عوض نمی‌شوند / چرا گذر زمان به نفع سیاست‌های بد است؟

    اخبار اندیشهیکی از مهم‌ترین بخش‌های مقاله «بازده فزاینده»، جایی است که پیرسون از اقتصاد به سمت سیاست رفته و نشان می‌دهد که چرا این فرایندها در سیاست حتی فراگیرتر و شدیدتر از اقتصاد هستند. درحالی که اقتصاد مکانیسم‌هایی مانند رقابت بازار، قیمت‌ها، نهادهای مالکیت خصوصی و امکان یادگیری از اشتباهات را برای خروج از مسیرهای ناکارآمد فراهم می‌کند، عرصه سیاست چنین ویژگی‌هایی را ندارد.

    ۱۴۰۵-۰۲-۲۴ ۱۳:۵۴
  • روش های نجات و گذار ایران در ۴۷ سال گذشته / سنتز«دوورژه-هانتینگتون» در بزنگاه‌های تاریخی/ پراکسیس میانه روها و «مصلح صبور» علیه دوقطبی‌های فروپاشنده

    از مجلس اول تا تیر ۱۴۰۳؛ بازخوانی گذار ایران بر اساس استراتژی بقا در ایران برای خنثی‌سازی امنیتی‌سازی جهانی

    روش های نجات و گذار ایران در ۴۷ سال گذشته / سنتز«دوورژه-هانتینگتون» در بزنگاه‌های تاریخی/ پراکسیس میانه روها و «مصلح صبور» علیه دوقطبی‌های فروپاشنده

    اخبار اندیشه  «نرم‌افزار مدنی‌سازی» دوورژه ستیز سیاسی را از خیابان به صندوق رأی برده، نظریه‌ی هانتینگتون را از منظر «سخت‌افزار عملیاتی» برای جابه‌جایی و تغییر شکل نخبگان مهیا می کند. در تاریخ معاصر ایران (از انقلاب ۵۷، خرداد ۷۶ تا تیر ۱۴۰۳)، هرگاه ترکیب نظریه دوورژه و هانتینگتون توانسته است میانه‌روها و اصلاح طلبان درون حاکمیت را (در نظام) با مصلحان قانون‌گرا (با نظام) پیوند بزند، پروژه‌ی «تندروهای داخلی» و «امنیتی‌سازی خارجی» شکست خورده به نحوی که این فرآیند نشان می دهد، ترکیب مذکور قادر بوده وحدت مکانیکی فروپاشنده را به وحدت دینامیکی پویا، ارتقا دهد. 

    ۱۴۰۵-۰۲-۲۴ ۰۹:۳۵
  • دیگر نمی‌توان تنها با نمودارهای مدیریتی و گزارش‌های رسمی کمی سازمان را فهمید / بازگرداندن «انسان» به مطالعه سازمان

    یادداشتی بر کتاب «مردم نگاری سازمانی»

    دیگر نمی‌توان تنها با نمودارهای مدیریتی و گزارش‌های رسمی کمی سازمان را فهمید / بازگرداندن «انسان» به مطالعه سازمان

    اخبار اندیشهشاید مهم‌ترین دستاورد کتاب «مردم نگاری سازمانی» همین باشد: بازگرداندن «انسان» به مطالعه سازمان. در جهانی که مدیریت اغلب به زبان بهره‌وری، نمودار و عملکرد تقلیل پیدا کرده، مردم‌نگاری سازمانی یادآور می‌شود که پشت هر ساختار اداری، انسان‌هایی واقعی با ترس‌ها، امیدها، عادت‌ها و تجربه‌های زیسته حضور دارند.

    ۱۴۰۵-۰۲-۲۳ ۱۴:۱۵
  • نخبگان سیاست زرگری پیشه نکنند به میدان بیایند

    نخبگان سیاست زرگری پیشه نکنند به میدان بیایند

    اخبار اندیشهحالا که سایه‌ی جنگ برسر کشورست و تخریب زیرساخت‌ها و ترور و انزوای چهره‌های میانه‌رو، دولت را بیش از پیش کم‌ظرفیت کرده است، بر نخبگان است که بجای بار کردن انتظاراتی بر دوش دولت که همگی پیشاپیش می‌دانیم از عهده‌ی حملش بر نمی‌آید، اولاً بر مبنای پذیرش «منطقِ قدرت» و «منطقِ موقعیت» واقع‌بینی را گسترش دهند و ثانیاً نه تنها از تمرکز بر بیان ضعف‌ها و «سیاست‌ زرگری» پرهیز کنند و نقاط قوت و پیشنهادات مشفقانه و شدنی مطرح کنند، که خود دست به کارِ خلق قدرت و توانمندسازی جامعه، حکومت یا هردو، به نحوی هم‌افزا شوند.

    ۱۴۰۵-۰۲-۲۳ ۱۳:۵۱
  • محمدرضا تاجیک: ترامپ قربانی قدرت خود می شود/ قربانی‌سازی؛ از اسطوره‌های باستان تا دنیای مدرن / شطرنج‌بازان سیاسی در تله‌ی «بلاگردان خودساخته»

    میل تقلیدی و معمای بلاگردان؛ واکاوی خشونت از ژیرار تا شطرنج سیاسی ترامپ

    محمدرضا تاجیک: ترامپ قربانی قدرت خود می شود/ قربانی‌سازی؛ از اسطوره‌های باستان تا دنیای مدرن / شطرنج‌بازان سیاسی در تله‌ی «بلاگردان خودساخته»

    اخبار اندیشهمی‌توان این مقال را با این کلام به پایان برد که بازی‌گردان‌های بازی قربانی و بلاگردان، نهایتا توسط بازی خویش بازی می‌خورند و توسط خویش قربانی می‌شوند. به بیان دیگر، بلاگردانِ قربانی‌ساز، خودش است. اگر می‌خواهد از دهشت دریاهای هول و هایل و خشم طوفان‌ها و تفته‌دوزخ‌ها رهایی یابد، باید از سر میز بازی شطرنج خویش برخیزد. اگر می‌خواهد خشم و خشونت همگان را علیه خود هدایت و مهار کند، باید بر خود خشونت ورزد و به این واقعیت تلخ تن دهد که مشکل اوست و اوست که باید از میان برخیزد.

    ۱۴۰۵-۰۲-۲۳ ۱۳:۲۵
  • هگل علیه کانت؛ نبردی برای کشف «آزادی» در دل منطق و تناقض هگل/ آیا کلید درک دنیای امروز در «منطقِ هگل» نهفته است؟/ از رهگذر انقلاب کوپرنیکی کانت

    حسین نیکبخت و تبیین عالی‌ترین دستاورد فلسفی هگل

    هگل علیه کانت؛ نبردی برای کشف «آزادی» در دل منطق و تناقض هگل/ آیا کلید درک دنیای امروز در «منطقِ هگل» نهفته است؟/ از رهگذر انقلاب کوپرنیکی کانت

    اخبار اندیشهلونگونس برخی تفسیرها از منطق هگل را نادرست و حاکی از سوءفهم می‌داند. مثلاً طبق تفسیر گالوانو دلاولپه و لوچیو کولتی، هگل منکر هرگونه خودآیینی امر داده‌شده حسی می‌شود و بنابراین، تمایز مدنظر کانت میان تناقض منطقی و تضاد یا تقابل واقعی را رد می‌کند، یعنی تناقض هگلی تقابل را درون وحدت اندیشه هضم می‌کند.

    ۱۴۰۵-۰۲-۲۳ ۱۲:۲۰
  • پنتاگون در صدد تسخیر ذهن‌ها و قلب ها / برانگیختن مردم علیه ساختارهای کشورشان/ راه حل: تقویت تفکر انتقادی و استفاده انسان ها از عقل به جای احساس

    از بازمهندسی افکار عمومی تا درمان ناخودآگاه جمعی؛ گذار از دوگانگی «میدان- دیپلماسی» به مثلث «ذهن- میدان- دیپلماسی»

    پنتاگون در صدد تسخیر ذهن‌ها و قلب ها / برانگیختن مردم علیه ساختارهای کشورشان/ راه حل: تقویت تفکر انتقادی و استفاده انسان ها از عقل به جای احساس

    اخبار اندیشهنفوذ به ذهن تک‌تک افراد برای دست‌کاری‌های ذهنی، تغییر نگرش، تغییر و تسلط بر مدل تحلیل اطلاعات در افراد، اثرگذاری بر تصمیم‌گیری‌ها و اقدامات افراد، پیش‌بینی کنش‌های رقیب، مدیریت هیجانات و احساسات و حب و بغض‌ها، مدل‌سازی ریاضی فرایندهای ذهنی، استفاده حداکثری از هوش مصنوعی و فناوری‌های نوین و سایر اقداماتی از این ‌دست و فراتر از آن، اهدافی است که در جنگ شناختی مورد توجه قرار می‌گیرد.

    ۱۴۰۵-۰۲-۲۳ ۱۱:۱۴
  • نعمت‌الله فاضلی: خواندن سرعت‌گیر جنگ‌هاست

    در نشست «کتاب‌خوانی در جنگ» مطرح شد

    نعمت‌الله فاضلی: خواندن سرعت‌گیر جنگ‌هاست

    اخبار اندیشهنعمت‌الله فاضلی گفت: خواندن، نوشتن و کتاب راهبرد اهلی کردن آدم‌هاست. به طوری که می‌توان با خواندن کتاب از سوی سیاستمداران و نظامیان جلوی جنگ را گرفت یا سرعت آن را کم یا فاصله میان جنگ‌ها را بیشتر کرد. بنابراین خواندن سرعت‌گیر جنگ‌هاست و نوشتن هم همین‌طور.

    ۱۴۰۵-۰۲-۲۲ ۱۸:۰۹
  • همه‌چیز در خدمت فریب چشمان ما قرار گرفت / دگردیسی دیجیتال به استبداد تلویزیون / اینترنت چگونه تلویزیون را بازتولید کرد؟

    نمایشگاه اندیشه ۱۴۰۵- مرگ تفکر در عصر ویدئوهای هوش مصنوعی؛ چرا داروهای تکنولوژیک خود به درد تبدیل شدند؟

    همه‌چیز در خدمت فریب چشمان ما قرار گرفت / دگردیسی دیجیتال به استبداد تلویزیون / اینترنت چگونه تلویزیون را بازتولید کرد؟

    اخبار اندیشهنسل زد درآمریکا، پنج سالِ پیاپی در نظرسنجی‌ها گفته‌اند بیش از هر چیز می‌خواهند در بزرگسالی «اینفلوئنسر» باشند. وقتی همه‌چیز به تلویزیون تبدیل می‌شود، آنچه از دست می‌رود فقط خودِ هوش نیست، بلکه چیزی است که گفتنش سخت‌تر است و اثباتِ ارزشش از آن هم دشوارتر: ظرفیت تنهابودن، توانِ توجه پایدار، ساحتِ درون داشتن؛ این فضیلت‌ها در جهانی که هر رسانه همان رسانۀ دیگر است و هر چیز و همه چیز به نظام ارزشیِ یک چیز، یعنی تلویزیون، فروکاسته شده، دیگر معنایی ندارد.

    ۱۴۰۵-۰۲-۲۲ ۱۷:۴۴
  • کوچ تجربه دینی به فلسفه ذهن و زبان / استعاره در همه زندگی ما جاری و ساری است

    تبیینی نو از مسئله تجربه‌ دینی از سیدمحمد عمادی‌حائری

    کوچ تجربه دینی به فلسفه ذهن و زبان / استعاره در همه زندگی ما جاری و ساری است

    اخبار اندیشهبه‌گفته عمادی‌حائری: «طبق نظریۀ لیکاف، هیچ‌چیز از زندگی ما از استعاره رها نیست و بنابراین، برخلاف نظریه‌های قبلی، استعاره امری صرفاً زبانی و محدود به برخی از کاربردها نیست؛ بلکه در همۀ زندگی ما جاری و ساری است و منشأ آن هم ذهن و فکر است که سپس در زبان بازنمایی می‌شود. این‌جاست که برخلاف نظر بسیاری از فیلسوفان زبان دهه‌های قبل، استعاره نه تنها نقطۀ ضعف زبان دینی نیست بلکه اساساً هیچ زبانی از استعاره رهایی ندارد.»

    ۱۴۰۵-۰۲-۲۲ ۱۶:۴۳
  • جنگ و ابر سندرم مدیریت ذره‌بینی در سازمان‌ها / مرگ تدریجی خلاقیت در سازمان‌های «آقا اجازه» / تله‌ی مدیریت ذره‌بینی در روزهای جنگ

    «بقای سمی» در تلاطم بحران‌ها؛چگونه سازمان ها به مسلخ می روند؟

    جنگ و ابر سندرم مدیریت ذره‌بینی در سازمان‌ها / مرگ تدریجی خلاقیت در سازمان‌های «آقا اجازه» / تله‌ی مدیریت ذره‌بینی در روزهای جنگ

    اخبار اندیشهیکی از متخصصان حوزۀ مطالعاتی مدیریت ذره‌بینی، کتابی دارد با عنوان "راه من یا به یک تعبیر بزرگراه (My way or the highway) که در آن عنوان می‌کند، دلیل اجرای مدیریت ذره‌بینی، دستیابی سریع به نتایج مطلوب است. احتمالاً در شروع نیز تحقق می‌یابد، اما در تداوم به "فرسودگی شغلی" و "آزردگی کارکنان" منجر می‌شود.

    ۱۴۰۵-۰۲-۲۲ ۱۵:۳۴
  • سوال اینشتین از فروید در باره خوی کشتار و وحشی گری آدمی/ چرا بشر عاشق نابود کردن است؟ / آیا راهی برای مهار «غریزه مرگ خواری» وجود دارد؟

    کالبد شکافی میل به ویرانی، کشتار و وحشیگری، در نامه نگاری مهم اینشتین با فروید

    سوال اینشتین از فروید در باره خوی کشتار و وحشی گری آدمی/ چرا بشر عاشق نابود کردن است؟ / آیا راهی برای مهار «غریزه مرگ خواری» وجود دارد؟

    اخبار اندیشهانیشتین در نامه‌اش پرسید:چرا بشر با این که می‌داند جنگ فاجعه است،باز هم به سمت آن می‌رود؟ آیا راهی برای مهار این گرایش وجود دارد؟... فروید گفت: انسان فقط به دنبال عشق و ساختن نیست، میل به ویران کردن هم در او وجود دارد. جنگ، تخلیه‌ی جمعی همین نیروی تخریب ست. جنگ فقط نتیجه‌ی سیاست نیست؛ ریشه در میل تخریب درون انسان دارد.

    ۱۴۰۵-۰۲-۲۲ ۱۲:۵۶
  • چگونه مخالفان اقتدارگرایی اقتدارگرا می‌شوند؛ از صندلی اپوزیسیون تا تخت قدرت / تله‌ی نهادهای فرسوده؛ پارادوکس «آزادی‌خواهان دیروز و دیکتاتورهای فردا»

    پژوهش: از صندلی اپوزیسیون تا تخت قدرت؛ چگونه «سرکوب آموخته‌شده» چرخه استبداد را بازتولید می‌کند؟

    چگونه مخالفان اقتدارگرایی اقتدارگرا می‌شوند؛ از صندلی اپوزیسیون تا تخت قدرت / تله‌ی نهادهای فرسوده؛ پارادوکس «آزادی‌خواهان دیروز و دیکتاتورهای فردا»

    اخبار اندیشهنویسندگان اشاره می‌کنند که با همه‌ی این ها حکومت بارو در گامبیا نیز دستخوش چرخش‌هایی نگران‌کننده شد: بارو در انتخابات سال ۲۰۲۱ با حزب رئیس جمهور سابق ائتلاف کرد و پیروز شد. این امر نگرانی‌های فراوانی ایجاد کرد از این بابت که آیا اعضای حزب جامع هیچ‌گاه پاسخگوی اعمالشان خواهند شد؟ از سوی دیگر با وجود تلاش‌های کمیسیون حقیقت، آشتی و جبران،  بارو اقدام مؤثری برای تغییر قانون اساسی سابق نکرد. و در آخر اینکه به نظر می‌رسد بارو در دور دوم ریاست‌ جمهوریش دست به محدود کردن و سرکوب نهادهای مدنی زده است.

    ۱۴۰۵-۰۲-۲۱ ۱۹:۳۳
  • چرا صدا و سیما در جنگ روایت ها پیروز نمی‌شود؟/ نقشه‌راه تبدیل صداوسیما به رسانه «ملی» و «حرفه‌ای» / شکست مرزهای سانسور در عصر انسان-رسانه

    بررسی تخصصی «تحلیل نحوه بازنمایی جنگ در تلویزیون» در نشست پژوهشکده ارتباطات

    چرا صدا و سیما در جنگ روایت ها پیروز نمی‌شود؟/ نقشه‌راه تبدیل صداوسیما به رسانه «ملی» و «حرفه‌ای» / شکست مرزهای سانسور در عصر انسان-رسانه

    اخبار اندیشهپیشنهادهای کلیدی این نشست برای عبور از بحران در صدا و سیما عبارتند از: -ایجاد توازن میان نظارت و کنترل اجتماعی به جای سانسور سنتی. -توسعه تعاملات بین‌المللی و جذب خبرنگاران منطقه‌ای. -استفاده از ظرفیت همه‌سپاری در تولید محتوا. -بازسازی اعتماد عمومی از طریق شفافیت و تکثر دیدگاه‌ها. -در نهایت، موفقیت رسانه در زمان بحران، نه تنها در سرعت انتشار، بلکه در عمق اقناع و توانایی ایجاد جریان‌سازی در سطح جهانی نهفته است.

    ۱۴۰۵-۰۲-۲۱ ۱۷:۳۸
  • بازخوانی انقلابی که زنده است / کتاب‌هایی درباره پیش و پس از شرایط انقلابی / جست‌وجوی نطفه انقلاب در موسیقی، ادبیات و خاطرات

    نمایشگاه اندیشه ۱۴۰۵

    بازخوانی انقلابی که زنده است / کتاب‌هایی درباره پیش و پس از شرایط انقلابی / جست‌وجوی نطفه انقلاب در موسیقی، ادبیات و خاطرات

    اخبار اندیشهآیا بین فضای کنونی و پیش از ۱۳۵۷ شباهت‌هایی پررنگ است؟ سخنران‌ها و کنشگرهای سیاسی و تحلیلگرهای تلویزیونی از این حرف‌ها زیاد می‌زنند، اما تامل در آن‌چه به ۱۳۵۷ انجامید و تاثیری که ۱۳۵۷ در حیات فرهنگی و اجتماعی ایران گذاشت، نیازمند، تامل بیش‌تری است.مجموعه کتاب‌هایی در نشر اگر دقیقا به همین پرسش‌ها پاسخ می‌دهند، بدون این که در دام‌ ساده‌سازی یا پیچیده‌گویی بیافتند. ایران موضوع محوری کتاب‌های نشر اگر است.

    ۱۴۰۵-۰۲-۲۱ ۱۵:۴۴
  • بحران علوم سیاسی: عجز نظریه‌های عاریتی از حلّ معمای ایران / مدرنیته و جنگ روایت ها؛ از افسون مارکسیسم تا بیداری مشروطه

    مقدمه‌ای درباره نظریه‌های علوم سیاسی

    بحران علوم سیاسی: عجز نظریه‌های عاریتی از حلّ معمای ایران / مدرنیته و جنگ روایت ها؛ از افسون مارکسیسم تا بیداری مشروطه

    اخبار اندیشه«بازگشت به نویسندگان و نظریه‌پردازان پر اهمیتی مانند خواجه نظام‌الملک طوسی و کوشش برای تحلیل نظر و عمل آنان این سود بزرگ را دارد که منطق انحطاط تاریخی و زوال اندیشه را روشن می‌کند». تردیدی نیست که با پیگیری منطق مشروطه‌خواهی، بازگشت به اهمیت دانش حقوق و تحلیل میراث و تداوم اندیشه سیاسی در سنت و اندیشه ایرانی نسل آینده دانشمندان علوم سیاسی تغییر خواهد کرد.

    ۱۴۰۵-۰۲-۲۱ ۱۳:۵۵
  • جادوی واژگان؛ کلمات مذهبی برای استفاده شیطانی در کاخ سفید / روایت برچسب یک واژه مذهبی انجیلی برای تهاجم نظامی

    جادوی واژگان؛ کلمات مذهبی برای استفاده شیطانی در کاخ سفید / روایت برچسب یک واژه مذهبی انجیلی برای تهاجم نظامی

    اخبار اندیشهکلمه‌ی «شرارت» (Evil) یک واژه‌ی به‌شدت مذهبی و انجیلی است. شرارت یعنی با این‌ها نمی‌شود مذاکره کرد. شرارت را فقط باید «نابود» کرد...«شرارت» یعنی چه؟در روابط بین‌الملل از منظر واقع‌گرایی و رئالیسم، ما چیزی به نام «دولتِ خیر» و «دولتِ شر» نداریم؛ ما فقط «دولت‌های وضعیتِ موجود» (تابعِ نظم هژمون) و «دولت‌های تجدیدنظرطلب» (یاغی و ناراضی) داریم... بنابراین، «شرارت» در ادبیات بوش یعنی: کشوری که در برابر چکشِ آمریکا مقاومت می‌کند و برای بقای خودش به دنبال سپری از جنس اورانیوم یا موشک است.

    ۱۴۰۵-۰۲-۲۰ ۲۳:۲۴
  • هیچ کتابی به جز کتاب مقدس به اندازه مانیفست ترجمه و منتشر نشد / میراث گوته در دستان مارکس؛ وقتی ادبیات جهانی به تسخیر بازار در می‌آید

    به مناسبت زادروز کارل مارکس؛ کالبدشکافی مانیفست؛ تلفیق نبوغ ادبی و استراتژی سیاسی

    هیچ کتابی به جز کتاب مقدس به اندازه مانیفست ترجمه و منتشر نشد / میراث گوته در دستان مارکس؛ وقتی ادبیات جهانی به تسخیر بازار در می‌آید

    اخبار اندیشهمارکس در پی به چنگ آوردن سعادت در آینده بود. آینده‌ای که جامعه در آن، به تعبیر تری ایگلتون، به‌گونه‌ای سازمان‌ یافته که کار تا حد مقدور به‌صورت خودکار درآمده باشد، یعنی به شکلی که انسان‌ها، هم سرمایه‌داران و هم کارگران، دیگر به ابزارهای صرف تولید فروکاسته نشوند، بلکه این امکان را داشته باشند که شخصیت‌های خود را به‌صورت تام و تمام پرورش دهند.

    ۱۴۰۵-۰۲-۲۰ ۱۹:۱۴
  • کوری سازمانی کابوس پنهان یک مدیرعامل

    کوری سازمانی کابوس پنهان یک مدیرعامل

    اخبار اندیشهبزرگ‌ترین دغدغه یک مدیرعامل باید این باشد که: “آیا در سازمان من، کارکنان جرأت گفتن حقیقت را دارند؟” اگر پاسخ منفی باشد، سازمان هرچقدر هم در ظاهر موفق به‌نظر برسد، بر لبه‌ی پرتگاه حرکت می‌کند. مدیرعاملی که حقیقت را می‌پذیرد و برای شنیدن آن ارزش قائل است، نه‌تنها از فجایع جلوگیری می‌کند، بلکه راه را برای نوآوری، رشد و پایداری درازمدت سازمان هموار می‌سازد.

    ۱۴۰۵-۰۲-۲۰ ۱۶:۲۰
  • مصطفی ملکیان: با نسبی‌گرایی اخلاقی مخالفم / نسبی‌گرایان همه چیز را صادق می‌دانند / باید هزینه اخلاقی‌بودن را پرداخت

    گفت و گو با نظریه پرداز اخلاق در باره کتاب «ستیز قدرت»

    مصطفی ملکیان: با نسبی‌گرایی اخلاقی مخالفم / نسبی‌گرایان همه چیز را صادق می‌دانند / باید هزینه اخلاقی‌بودن را پرداخت

    اخبار اندیشهسوال: حالا اگر کنشگر سیاسی طبق تفسیر خودش از قانون، که بعضی‌ها با آن موافق و بعضی‌ها با آن مخالف هستند اقداماتی ‌کند، مثلاً مثل چیزی که در کتاب ذکر شده مجلس را منحل کند، این هم در شمول تقابل اخلاق و قانون قرار می‌گیرد؟ ملکیان: نه، گفتیم وقتی قانون با اخلاق ناسازگار است. سوال: پس اگر بحث از تفسیر باشد چه می‌شود؟ ملکیان: اصلا و ابدا، باید به محکمه رجوع کرد که محکمه قانون اساسی است تا بگویند این تفسیر یا آن تفسیر درست است. آنجا یک محکمه وجود دارد که دادگاه قانون اساسی است. آنجا بحث از دو تا تفسیر از قانون است، اینجا بحث دیگری است.

    ۱۴۰۵-۰۲-۲۰ ۱۴:۰۲
  • دختران میناب رقم زننده قهرمانی ایرانیان / میناب بنیاد اسطوره های مقاومت ایران / قربانیان میناب عامل نوزایی و  آگاه کننده جهان

    کالبدشکافی فاجعه میناب از منظر نقد کهن‌الگوها و ادبیات پایداری

    دختران میناب رقم زننده قهرمانی ایرانیان / میناب بنیاد اسطوره های مقاومت ایران / قربانیان میناب عامل نوزایی و آگاه کننده جهان

    اخبار اندیشهفاجعۀ مدرسۀ شجرۀ طیبۀ میناب، در این چهارچوب کهن‌الگویی، نه رویدادی تصادفی، بلکه تکرارِ به‌روزشدۀ همان اسطورۀ ازلیِ قربانیِ معصوم است. تنها تفاوت در قالب فاجعه است. امروز قربانگاه، قربانگاهِ سنگی یونان باستان یا میدان نبردِ دشت کربلا نیست؛ بلکه «کلاسِ درس» است! محلِ یادگیری، پرورش و آینده‌سازی، ناگهان به «محراب» تبدیل می‌شود.دخترکانی با دفتر و مداد، همان نقش ایفیگنیا را بازآفرینی می‌کنند؛اما با تفاوتی بنیادین:دراسطوره‌های یونانی، قربانی را خدایان درخواست می‌کنند؛ حال آنکه در فاجعۀ میناب، قربانی را اربابان زر و زور و تزویر برمی‌گزینند.

    ۱۴۰۵-۰۲-۱۹ ۲۱:۳۷
  • قبلی
  • ۱
  • ۲
  • ۳
  • ۴
  • ۵
  • ۶
  • ۷
  • ۸
  • ۹
  • ۱۰
  • ۱۱
  • بعدی
نسخه دسکتاپ نسخه موبایل

تمامی حقوق این سایت برای خبرآنلاین محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright © 2025 khabaronline News Agancy, All rights reserved

Nastooh Saba Newsroomطراحی و تولید: نستوه