معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: تا پایان سال طرح تحقیقاتی استفاده از سلول بنیادی برای درمان بیماری دیابت به نتیجه میرسد.
نسرین سلطانخواه معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به قرارداد اجرای طرحهای کلان ملی که در سال گذشته با حضور رئیس جمهور به امضا رسید گفت: یکی از طرحهای کلان ملی تولید داروهای وارداتی در کشور است زیرا 4 درصد داروهایی که در کشور استفاده میشود از خارج وارد میشود.
وی ادامه داد: مجری طرح تولید داروهای وارداتی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت است که دستاوردهای اجرای این طرح ایجاد زمینههای لازم برای تولید دانش فنی داروها و قطع واردات حداقل 15 نوع آن، دسترسی آسان و ارزانتر مردم به این داروها است.
سلطانخواه گفت: قرارداد طرح تولید داروهای وارداتی با وزارت بهداشت به امضا رسید و در ابتدا 29 طرح دارو پیشنهاد شد که 19 طرح پذیرفته شده است.
وی افزود: اجرای این 19 طرح آغاز شده و هم اکنون برخی از این طرحها در مراحل نهایی، برخی در مرحله آزمایش قرار دارند و طبق قولی که وزارت بهداشت به ما داده است، تا بهمن سال جاری 4 دارو به تولید انبوه میرسند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به طرح تولید رادیو داروها گفت: مجریان اصلی قرارداد تولید رادیوداروها، پژوهشگاه علوم و فنون هستهای سازمان انرژی اتمی ایران با همکاری وزارت بهداشت هستند و بر اساس این قرارداد حداقل 15 نوع رادیودارو نیازسنجی شده کشور از سوی وزارت بهداشت در مدت 2 سال باید در پژوهشگاه علوم و فنون هستهای به تولید برسد که تا پایان سال جاری تعدادی از این داروها به تولید انبوه میرسد.
وی یکی دیگر از طرحهای کلان ملی را طرح سلولدرمانی دانست و افزود: مجری طرح سلولدرمانی بیماریهای صعبالعلاج وزارت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و با همکاری دفتر همکاریهای فناوری ریاست جمهوری هستند که دستاوردهای حاصل از اجرای این طرح گسترش و انتقال دانش فنی مربوط به سلولهای بنیادی و استفاده از آن در درمان بیماریهایی همچون دیابت، دیستروفی دوشن، فیروز کبدی، نارسایی ایستمیک قلبی و درمان برخی دیگر از بیماریهای صعبالعلاج خواهد بود.
وی گفت: هم اکنون کار تحقیقات روی بیماریهای مختلف آغاز شده و روش استفاده از سلولهای بنیادی در درمان بیماری دیابت تا پایان سال به نتیجه میرسد.
نظر شما