دولت آمریکا به رغم شعارهای باراک اوباما , با یک میلیارد و 200 میلیون دلار بدهی , همچنان با اختلاف غیرقابل باوری , در صدر مقروض ترین کشورها به سازمان ملل است.
آنجلا کین معاون دبیرکل سازمان ملل به خبرنگاران گفت که بدهی های کشورها به سازمان ملل هم اکنون به 4 میلیارد و 100 میلیون دلار رسیده است.
وی افزود این بدهی ها تداوم بخشهایی از کار سازمان ملل در عرصه حفاظت از صلح و حتی بازسازی ساختمان دبیرخانه را با مشکل مواجه کرده است.
معاون دبیر کل سازمان ملل گفت هم اکنون فقط 13 کشور از 192 کشور عضو سازمان ملل سهم خود را به طور کامل به بخشهای گوناگون سازمان پرداخت کرده اند و 119 کشور هم سهمیه عادی خود را پرداخت نموده اند.
استرالیا, جمهوری آذربایجان, کنگو, کانادا, دانمارک, آلمان, لیختن اشتاین, موناکو, هلند, سنگاپور, آفریقای جنوبی, سوییس و تانزانیا 13 کشوری هستند که همه بدهی های خود را به سازمان ملل پرداخت کرده اند.
پرداختی های کشورهای عضو سازمان شامل دو بخش بودجه عادی و بودجه برای سایر بخشهای سازمان ملل از جمله بخش مربوط به حفظ و برقراری صلح در سراسر جهان است که با توجه به درآمد خالص و دارایی های هر کشور تعیین شده است .
معاون دبیر کل سازمان ملل گفت آمریکا 691 میلیون دلار در بخش بودجه عادی و 431 میلیون دلار در بخش حفظ صلح , به سازمان ملل بدهکار است و با این رقم در حقیقت بزرگترین بدهکار به این این سازمان محسوب می شود.
طبق اصل 19 منشور سازمان ملل اگر مجموع بدهی کشور از کل سهمیه دو سال قبل آن کشور بیشتر شود از حق رای محروم می شود اما آمریکا با مهارت , پیوسته تلاش کرده تا به گونه ای عمل کند که هم بدهکارترین کشور به سازمان ملل باشد و هم اینکه با اختلاف اندکی , بتواند حق رای خود را نیز حفظ کند.
نظر شما