رسول جعفریان، رئیس کتابخانه مجلس شورای اسلامی در مطلب جدیدی بخشی از خاطرات عزت الله سحابی در کتاب " نیم قرن خاطره و تجربه" را بازگو کرده است.

جعفریان نوشته است : " فرصتی شد تا صفحاتی از کتاب نیم قرن خاطره و تجربه از آقای عزت الله سحابی (جلد اول، چاپ سال 1388) را بخوانم. به نظرم آرام و دقیق نوشته شده و کمتر طعنه ای نسبت به این و آن در این کتاب وجود دارد. این مسأله عجالتا مربوط به سی صفحه ای است که بنده خواندم. عزت الله فرزند یدالله سحابی است و پدرش از قدمای از ملی مذهبی‌هاست که یار غار مرحوم مهندس بازرگان بود. نویسنده کتاب خلقت انسان که در کنار آثار مرحوم بازرگان، جایگاه ویژه ای در تفسیر علمی دین داشت. اما عزت الله جوان تر و فعال تر در عرصه مبارزه در فاصله سالهای پس از 40 تا انقلاب اسلامی. در عین حال که در جمع نهضت آزادی بود اما رادیکالتر بود و چنان که در همین کتاب شرح داده، برخی ازدیدگاه هایش متفاوت با مرحوم بازرگان بود. "

وی در مرور بخشی از این خاطرات عنوان کرده است : " داستان آمدن کتاب ولایت فقیه امام خمینی به ایران، مورد توجه سحابی قرار گرفته است. وی از جلسه ای یاد می کند که اعضای نهضت در باره آن بحث می کردند. رحیم عطایی آن را نپذیرفت و قبول نداشت. مرحوم احمد علی بابایی که به قول سحابی از مردان مبارز و شجاع و پرشور بود در آن جلسات به دلیل موضعگیری صریح آقای خمینی در مقابل نظام سلطنت خیلی از آن دفاع کرد و گفت: این حرکت خوبی است و تکلیف حرکت های سیاسی را روشن می کند. بنده نظرم با ایشان متفاوت بود.

من معتقد بودم روحانیت شیعه در حال حاضر که صاحب قدرت نیستند همدیگر را قبول ندارند زمانی که صاحب قدرت شوند و حکومت پیدا کنند در هر شهر و یا هر محله یک فقیه است که فقط خودش را قبول دارد. سحابی می گوید از آن زمان تا سالهای 54 - 55 دیگر بحث ولایت فقیه نبود (ص 300). "

در ادامه مطلب رئیس کتابخانه مجلس می خوانید : " سحابی در باره اعدام نشدن مسعود رجوی می گوید دلیل عدم اعدام مسعود رجوی هم ظاهرا فعالیت هایی بود که کاظم رجوی برادر وی که در اروپا به وکالت و کارهای حقوقی اشتغال داشت انجام داده بود. آقای سحابی سپس در پاورقی می نویسد: البته من پس از آزادی از زندان در سال 57 از دوستان قدیمی شنیدم که آقای میرفندرسکی که در آن زمان سفیر ایران در شوروی بوده است در خاطرات خود آورده است که پس از ختم محاکمه مسعود رجوی، از طرف رئیس دولت شوروی (لئونید برژنف) مرا احضار کردند و صریحا به وسیله من به شاه پیام فوری فرستاد که مسعود رجوی نباید اعدام شود و من به تهران آمدم و این پیام را به اعلیحضرت رسانیدم و به دنبال همین پیام بود که مسعود رجوی مشمول عفو شاه قرار گرفت (ص 320). "

متن کامل این مطلب را اینجا بخوانید.

کد خبر 100481

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بیکارالدوله IR ۱۵:۲۴ - ۱۳۸۹/۰۷/۲۳
    0 0
    از بین همه زندانی های مرتبط با پرونده فقط رجوی نباید اعدام می شد؟ لطفا کتاب آقای سحابی را منتشر کنید تا از منطق ایشون با خبر شویم
  • بدون نام US ۱۸:۲۵ - ۱۳۸۹/۰۷/۲۴
    0 0
    بابا این کتاب که چاپ شده. اما لطفا بگویید خاطرات میرفندرسکی چاپ شده است یا نه؟ اگر کسی می داند یاداشت کند
  • فاطمه GB ۱۲:۰۰ - ۱۳۸۹/۰۷/۲۵
    0 0
    این رو هم بین دو نماز نوشته؟
  • ugd IR ۱۲:۴۶ - ۱۳۸۹/۰۷/۲۵
    0 0
    پس از ترس روس بود كه اعدام نشد بابا ايول
  • بدون نام IR ۰۶:۱۳ - ۱۳۸۹/۰۷/۲۶
    0 0
    از آقای مدیری خواهش می کنم یه نقشی برای ایشون تو سریال قهوه تلخ بنویسن.
  • بدون نام IR ۰۷:۰۳ - ۱۳۸۹/۰۷/۲۶
    0 0
    كار صهيونيست هاس مثل منشور كوروش كه كار اوناس :)
  • م ج ل ه FR ۰۰:۵۹ - ۱۳۸۹/۰۷/۲۹
    0 0
    در مورد مستود رجوی به همین سادگی ای بابا من که به این سادگی فکر نمیکنم حتما کاسه ای زیر نیم کاسه بوده این سیاستمداران یک روده راست ندارند یکروز میفهمیم چرا که از پیری گوشهامون نمیشنوه که باز ممکنه عوضی بشنویم