سید ابولفضل بهره دار

با توجه به ترسیم چارچوب‌های کلی نظام در سند چشم‌انداز، باید جهت دستیابی به این اهداف اختصاص بودجه به صنعت حمل و نقل ریلی افزایش یابد. بر این اساس در راستای دستیابی به اهداف سند چشم‌انداز در حوزه حمل و نقل ریلی لازم است نگاه مدیریتی نسبت به توسعه ریلی کشور فراگیر‌تر باشد ضمن این که استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و جذب سرمایه‌گذار نیز نیز توسعه یابد.

 در این بین حمایت کمیسیون عمران مجلس از توسعه حمل و نقل ریلی، تغییر نگرش مدیریتی  از دیگر مبانی دستیابی به اهداف سند چشم‌انداز در سیستم حمل و نقل ریلی است و  تا زمانی که بیش از 80 درصد اعتبارات وزارت راه و ترابری در حمل و نقل جاده‌ای هزینه می‌شود، قطعا حمل و نقل ریلی مهجور می‌ماند. لذا نقش کلیدی حمل ونقل ریلی در توسعه پایدار با رویکرد ایجاد آسایش و تامین محیط زیست سالم برای مردم و توزیع آن و خدمات عادلانه در کشور یک امر مسلم برای جامعه محسوب می‌شود،چراکه همگان می دانند که تاثیر صنعت حمل ونقل در پیشرفت ، توسعه و تولید ناخالص ملی به عنوان بخش اصلی تاثیرگذار بر اقتصاد ملی و زمینه ساز ثبات و امنیت کشور از اهمیت بالایی برخوردار است.

در پی نیل به توسعه حمل ونقل ریلی  انجمن تخصصی در این بخش تلاش گسترده‌ای دارد تا با استفاده از مراجع تصمیم‌گیری نظیر مجلس، دولت و مجمع تشخیص مصلحت نظام، اعتبارات حاصل از صرفه جویی مصرف انرژی در بحث هدفمندسازی یارانه‌ها بیشتر به توسعه خطوط ریلی کشور اختصاص یابد. به همین جهت انجمن مهندسی حمل ونقل ریلی با بهره گیری از بدنه کارشناسی و استفاده از تجارب مدیران فعلی وگذشته در راستای تحقق این اهداف هرساله همایش بین المللی حمل ونقل ریلی در کشور برگزار می کند.

این همایش در کنار نمایشگاه دستاوردهای صنعت حمل و نقل ریلی کشور با هدف ارتقاء سطح خدمات تخصصی، اجتماعی، فرهنگی و تولیدی و اشتغال در آبان ماه جاری برگزار می شود و تلاش دارد تعامل موثر و سازگار برای توسعه پایدار شبکه ریلی کشور ایجاد کند. چراکه اعتقاد داریم که ایجاد وحدت نظر میان دستگاههای تصمیم گیر و تصمیم ساز و اجرایی کشور برای گسترش صنعت ریلی به اینگونه فراهم می شود.

کافی است کمی به توسعه شبکه ریلی کشورهای مختلف، نگاه کنیم. بر اساس برنامه توسعه حمل و نقل ریلی اروپا سفرهای زیر یک هزار کیلومتر به راه آهن واگذار شده است. این درحالی است که ما همچنان در مشکلات ابتدایی خود باقی مانده ایم. در دنیا امروز ایمنی شبکه حمل و نقل ریلی سبب شده تا توسعه خطوط بیش از سایر شقوق حمل ونقل مورد توجه قرار گیرد. متاسفانه در کشور ما سهم حمل ونقل ریلی ناچیز است در حالیکه آمارهای گذشته نشان می دهد که  روزانه 60 نفر بر اثر سوانح جاده ای از بین می روند و سالانه 43 تریلیون تومان خسارت مادی بر اثر سوانح جاده ای به کشور وارد می شود که این رقم برابر با 2 برابر کل بودجه عمرانی کشور است. اما در صورت توسعه شبکه ریلی کشور علاوه بر صرفه جویی 9 میلیارد لیتر در سوخت ، تعداد کشته شدگان نیز به میزان قابل توجهی در سال کاهش خواهد یافت. این امر هم تنها در گرو توسعه حمل ونقل ریلی در کشور است.

نایب رئیس و دبیر انجمن مهندسی حمل ونقل ریلی کشور

کد خبر 100943

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین