به گزارش خبرآنلاین محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان سخنران اختتامیه همایش نقش مدیریت راهبردی در تحقق سند چشمانداز که در دانشگاه عالی دفاع ملی سخن میگفت، با بیان اینکه چشم انداز سرآغاز مدیریت راهبردی است اما پایان آن نیست، اظهار داشت: تهیه، تدوین و ابلاغ سند چشمانداز از یک طرف بیانگر ورود حکمرانی کشور به ظرفیت بالاتر مدیریت و سر آغاز یک تحول جدید یا انقلاب دیگری است.
مهم ترین بخش سخنان دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام عبارت است از:
- مهمترین مسئله چشم انداز در مسئله راهبردی ایجاد متولی برای سند چشم انداز است. در سیاستهای کلی الزامات چشم انداز هم این پیشنهاد شده است، در عین حال مدیریت توسعه باید دارای ثبات باشد، توسعه یک امر دراز مدت است و به همین دلیل فراتر از دولتهای موقتی است.
- متولی چشم انداز چند کار مهم را باید انجام دهد. اختلافات مجلس و دولت را باید به نحوی حل کند که موجب فاصله گرفتن برنامهها از سند چشم انداز نشود.
- البته متولی اصلی سند چشم انداز مقام معظم رهبری است. دستگاهی که باید به معظم له کمک کنند تا برنامههای پیشنهادی دولت به مجلس یا اختلافاتی که بوجود میآید در راستای چشم انداز حل و فصل شود؛ این اقدام نیاز به یک اتاق فکر یا ساختار اجرایی دارد.
- ساختار بودجه کشور باید در چارچوب سند چشم انداز کشور باشد، ما میدانیم که با گذشت 5 سال از ابلاغ سند چشم انداز، ساختار بودجه کشور هنوز در چارچوب ساختار قبل از چشم انداز است یعنی آن چیزی که امروز دولت به مجلس میفرستد و یا مجلس تصویب میکند، همان ساختار بودجه نفتی قبل سند چشم انداز است.
- حتی سیاستهای اصل 44 نیز اثر خودش را در ساختار بودجه کشور وارد نکرده است، مسئله بعد ذخایر استراتژیک به ویژه در زمینه انرژی است که باید مراقبت شوند تا عدالت بین نسلها حفظ شود؛ ذخایر ارزی و پس انداز ملی را هم باید در مدیریت بهینه کرد.
- هدف مدیریت راهبردی کسب فضیلت و پیشی گرفتن از دیگران است. مدیریت راهبردی مدیریت زمان و حرکت جمعی است، باید مراقب باشیم که میلیاردها ساعت و فرصتهای طلایی را خوب استفاده کنیم. بدون مدیریت جامع این کار شدنی نیست و علامت مدیریت جامع، برنامه داشتن و پرهیز از شعار زدگی است.
نظر شما