این برای بار پنجم است که آیین نامه انتقال دانشجویان ایرانی مقیم خارج به داخل تغییر پیدا میکند. بازنگری چهارم آن در دولت نهم بود که صورت گرفت.

" فکر دور زدن کنکور نباشید"؛ این جمله ای است که محمد ملاباشی معاون دانشجویی وزیر علوم خطاب به کسانی گفت که ممکن است تصور کنند میشود با اخذ پذیرش و ثبت نام در یک دانشگاه خارجی و بعد از آن با ارائه درخواست به دانشگاه‌های داخل از تسهیلات انتقال دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور استفاده کرد.

ملاباشی که در نشستی خبری به تشریح جزئیات آیین‌نامه بازنگری شده انتقال به داخل دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج کشور میپرداخت، گفت: افرادی می توانند از این آیین‌نامه استفاده کنند که حداقل 12 واحد اصلی را در دانشگاه خارجی گذرانده و در سفارت مربوطه پرونده داشته باشند و دانشجو بودنشان از قبل به ثبت رسیده باشد.

این برای بار پنجم است که آیین نامه انتقال دانشجویان ایرانی مقیم خارج به داخل تغییر پیدا میکند. بازنگری چهارم آن در دولت نهم بود که صورت گرفت و به گفته ملاباشی در دولت دهم با ایده‌های جدید و توصیه‌های وزیر علوم مشکلاتی که بر سر راه انتقال دانشجویان خارج به داخل کشور بود برداشته شد.

به گزارش مهر، معاون دانشجویی وزیر علوم در برشماری مشکلاتی که بر سر راه دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج کشور برای انتقال به دانشگاه های داخل وجود داشت، گفت: دانشجوی ایرانی خارج از کشور نمی‌دانست اگر تقاضای انتقال به دانشگاه‌های داخل را ارائه کند بالاخره وی را در کدام دانشگاه داخل هدایت می‌کنیم. همچنین پیش از این مقرر شده بود شهریه این دانشجویان در صورت انتقال به دانشگاه داخل کشور توسط هیئت امنای دانشگاه در نظر گرفته شود و از آنجا که هیئت امنای دانشگاه‌های مختلف تصمیمات متفاوتی اخذ می‌کردند دانشجو نیز بعضاً با یک محاسبه اقتصادی مشاهده می‌کرد که به صرفه است در خارج کشور بماند.

به گفته او همچنین دانشجو خبر نداشت سرنوشت واحدهای گذرانده در دانشگاه خارج از کشور پس از اینکه به دانشگاه داخل کشور منتقل می‌شود چه خواهد شد و تا چه میزان واحدهایی که تا کنون در دانشگاههای خارجی گذرانده است در دانشگاه ایرانی مورد قبول قرار می‌گیرد.

اما حالا این آیین نامه برای دانشجویان کاردانی و کارشناسی مورد بازنگری قرار گرفته به طوری که بدون محدودیت رشته و با کمترین سنوات و کمترین معدل قابل جابجایی هستند؛ منظور از کمترین معدل نیز همان عددی است که در دانشگاه‌های داخل کشور رعایت می‌شود یعنی 12 برای مقطع کارشناسی.

تدوین جدول انتقال از دانشگاه‌های معتبر خارج از کشور نیز صورت گرفته و دانشگاه‌های خارج از کشور با دانشگاه‌های ایران تطبیق داده‌ شده به طوری که به عنوان مثال اگر دانشجوی ایرانی در دانشگاه معتبر گروه 1 کشور مالزی مشغول به تحصیل باشد و درخواست انتقال به دانشگاه‌های داخل کشور را کند می‌تواند در دانشگاه‌های برتر ایران تحصیل کند. انتقال از دانشگاه‌های غیرمعتبر خارج کشور در مقاطع کاردانی و کارشناسی نیز امکان‌پذیر است. دانشجویان ایرانی که در دانشگاه‌های غیرمعتبر خارج کشور تحصیل می‌کنند می‌توانند به یکی از دانشگاه‌های پیام نور، آزاد اسلامی، غیردولتی‌ها و غیرانتفاعی‌ها و حتی دوره‌های شبانه دانشگاه‌های دولتی منتقل شوند و در موارد استثنایی حتی در دوره‌های روزانه دانشگاه‌های دولتی نیز پذیرفته ‌شوند.

معاون دانشجویی وزیر علوم در حالی که تاکید داشت این تسهیلات نباید انگیزه‌ای برای دور زدن کنکور شود، گفت: نباید برخی فکر کنند می‌توانند کنکور ورود به دانشگاه را دور بزنند و با اخذ پذیرش و ثبت‌نام در یک دانشگاه خارجی و بعد از آن با ارائه درخواست به دانشگاه‌های داخل از تسهیلات انتقال دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور استفاده کنند. این تسهیلات برای افرادی است که در دانشگاه خارجی ثبت‌نام و حداقل 12 واحد اصلی را نیز گذرانده‌اند.

حالا باید دید با این شرایط جدیدی که برای دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در دانشگاه‌های خارج در نظر گرفته شده، چه تعداد از آنها چمدانشان را میبندند و برای تحصیل راهی ایران میشوند.

کد خبر 105281

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • معلم بازنشسته IR ۰۴:۲۸ - ۱۳۸۹/۰۸/۱۳
    0 0
    مدرک تحصیلی بازیچه شده است این ظلم بزرگی است به علاقه مندان به فراگیری علم ودانش من کسی رامی شناسم که به اندازه سوم راهنمایی سوادندارد درایران دردانشگاه آزادکه معمولا دست رد سینه به هیچ کس نمی زند نتوانست قبول شود چون پدرش پول داربود رفته درمجارستان دردانشگاهی می خواند که استادانش باگرفتن 20دلارنمره بیست می دهند حتما می خواهد برگردددرکنارفرزند من که رتبه یک رقمی آورده بنشیند وبه ریش من وامثال من بخندد.آن وقت می پرسند علم بهتراست یاثروت ,البته ثروت ثروت