شهر باستانی زیوگما که یکی از شهرهای زیبا و عجیب در خاورمیانه است، در حال تبدیل شدن به پارک باستانشناسی است.
به گزارش خبرآنلاین به نقل از خبرگزاری میراث، شهر باستانی زیوگما که در ایالت گازیانتپ ترکیه واقع است، بهزودی تبدیل به یک پارک باستانشناسی میشود و دلیل این برنامه نیز چشماندازهای زیبا و برنامههای ترمیمی و حفاظتی در منطقه است.
"گورکای" از مدرسان باستانشناسی دانشگاه آنکارا و مسئول اکتشافات زیوگما اعلام کرد: کارهای اکتشافی این منطقه از اول آگوست در منطقه باستانی صورت خواهد گرفت.
وی افزود: در این حفاریها که در سال گذشته شروع شده و امسال ادامه مییابد دانشمندانی از کشورهای فرانسه، آمریکا و سوئد کمک میکنند و تمرکز اصلی آن بر خانههای دیونسیوس و دانیا است.
وی اظهار داشت: پس از انجام اکتشافات، برنامهریزیهای انجام شده است تا این منطقه به مکان جذب گردشگر تبدیل شود.
گورکای افزود: طرحهای بسیار بلند مدتی را در نظر داریم و هدف اصلی تبدیل شهر باستانی زیوگما به پارک باستانی است.
گورکای گفت: وزیر گردشگری و فرهنگ اهمیت بسیاری برای حفاظت از شهر باستانی زیوگما بهعنوان یکی از مهمترین نقاط میراث فرهنگی ترکیه، قائل است و در نظر دارد که آن را تبدیل به یک مکان گردشگری کند.
زیوگما در سال 300 قبل از میلاد به دست اسکندر مقدونی بنا شد، در سال 46 قبل از میلاد این شهر بعد از جنگی مغلوب شد و تحت حکومت امپراتوری رم درآمد. تا قبل از این زمان نام این شهر "سلوکایا "بود، اما بعد از استقرار حکومت رم به زیوگما به معنی"پل عابر" یا "پلی برای قایقها" تغییر نام داد.
در سالهای حکومت رم، شهر به یکی از مناطق جذاب تبدیل شد و دلیل اصلی این جذابیتها پتانسیل تجاری و موقعیت استراتژیک جغرافیایی آن به دلیل قرار گرفتن بر سر راه ابریشم بود.
این شهر در سال 256 بعد از میلاد از سوی شاپور اول مورد تهاجم قرار گرفت و بهطور کلی نابود شد، علاوه بر تاختوتاز، زلزلهای بسیار عظیم نیز خرابههای شهر را از بین برد و شهر هرگز دوباره به حالت اول باز نگشت.
نظر شما