این آزمایش که برای افراد بین 40 تا 50 سال طراحی شده است تا 2 سال دیگر در اختیار پزشکان قرار میگیرد و به این ترتیب آنها میتوانند از سالها قبل از وقوع این بیماری افراد در معرض خطر را شناسایی کنند.
برای انجام این آزمایش از یک کامپیوتر استفاده میشود و دانشمندان معتقدند به زودی مانند یک آزمایش فشار خون ساده همگان میتوانند از آن بهرهمند شوند.
پروفوسر دیوید بانس که این تحقیقات را انجام داده است در این باره گفت: با انجام این مطالعات روشهای جدیدی برای معاینه، تشخیص زودهنگام و پیشگیری از بیماری در مورد بیماری آلزایمر در حال توسعه هستند. هر چه قدر ما زودتر بتوانیم افرادی را که در معرض خطر ابتلا به بیماریهای مغزی هستند شناسایی کنیم، شانس بهتری برای درمان و به تعویق انداختن بروز علائم آنها پیدا میکنیم.
در حال حاضر تشخیص آلزایمر فقط با اسکنهای مغزی یا تستهای حافظه انجام میگیرد، اما این آزمایشها معمولا زمانی نتیجه بخش هستند که زمان زیادی از ابتلای یک فرد به آلزایمر گذشته است.
اما در آزمایش جدید با تشخیص یک سری نشانهها و بر اساس زمان پاسخ بیماران به برخی فاکتورها میتوان خیلی زودتر به علائم بیماری در یک فرد پی برد.
پروفسور بانس از دانشگاه برونل در لندن مغز افراد به ظاهر سالمی را که بین 44 تا 48 سال سن داشتند با استفاده از اسکنهای مغزی مطالعه کرد تا آسیبهای بسیار خفیفی را که از یک دانه برنج کوچکتر بودند شناسایی کند. با توجه به زمان واکنش این افراد به برخی آزمایشها دانشمندان متوجه شدند افرادی که دارای این آسیبها هستند بیش از دیگران دچار مشکل هستند.
با تشخیص زودهنگام افراد در معرض خطر میتوان با رژیمهای غذایی خاص، ورزش کردن و استفاده از برخی داروها زمان بروز علائم را به تاخیر انداخت.
تلگراف، 12 نوامبر
نظر شما