دبیر اجرایی جمعیت مبارزه با دخانیات گفت: بالغ بر60 درصد افراد سیگاری که به کلینیکهای ترک سیگار مراجعه کردهاند، پدر یا مادرشان و یا هر دوی آنها سیگاری بودهاند بنابراین یکی از علل گرایش فرزندان به سیگار، معاشرت مداوم آنان با والدین سیگاری است.
دکتر محمدرضا معدنی افزود: فرزندان والدین سیگاری از پدر و مادر خود الگوبرداری میکنند و حتی برخی مواقع، آنان سیگار مورد نیاز پدر یا مادر خود را میخرند. بدین ترتیب قبح استعمال سیگار برای آنان شکسته میشود.
دبیر اجرایی جمعیت مبارزه با دخانیات با اشاره به وضعیت قاچاق سیگار اظهار کرد: قاچاق سیگار با تلاش معاونت پیشگیری، هماهنگی سازمانها و استانهای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و مسئولان شرکت دخانیات تا حدودی در کشور کنترل شده است.
وی درباره راههای مبارزه با فروش سیگار به صورت نخی گفت: بر اساس یکی از مواد قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات، فروش سیگار به افراد زیر 18 سال و به صورت نخی ممنوع است. در این جهت فرهنگ سازی، اطلاع رسانی گسترده و اندیشیدن تدابیر لازم از سوی متولیان نظام سلامت کشور برای اجرایی کردن این ماده ضرورت دارد.
دبیر اجرایی جمعیت مبارزه با دخانیات در ادامه اظهار کرد: طبق قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات اگر فروش سیگار نخی در مغازهای دیده شود باید پرونده کسب این واحد صنفی توقیف، جریمه یا باطل شود. اجرایی کردن این رویه نیازمند بسترسازی خاصی است که زمان بر است.
وی افزود: افراد زیر 18 سال در جهان به راحتی سیگار تهیه میکنند چرا که ارزان و قابل دسترس است و با رنگ و لعاب خاصی عرضه میشود. در این شرایط قوانینی برای محدود کردن مصرف سیگار وضع شده است تا دسترسی به آن کاهش یابد و جذابیت ظاهری بسته سیگار با چاپ تصاویر هشداردهنده از بین برود. از سوی دیگر، یک نخ سیگار با پرداخت 20 تومان قابل خرید است ولی اگر سیگار به صورت بستهای فروخته شود حدود 600 تا هزار تومان باید برای خرید آن پرداخته شود بنابراین فروش بستهای سیگار تمایل به مصرف سیگار را کاهش میدهد.
معدنی در پایان با بیان اینکه یکی از راههای کاهش مصرف دخانیات، افزایش قیمت سیگار است، گفت: با اجرایی کردن این تصمیم، قشر کم درآمد قادر به خرید سیگار نیست در نتیجه به ترک این ماده دخانی تمایل پیدا میکند./201/ص
نظر شما