بهنوش خرمروز: استفاده از گوشی همراه در هنگام رانندگی، هر سال جان عدهای را میگیرد. دلیل اصلی آن، پرت شدن حواس راننده و در نتیجه وقوع تصادف در جادهها است. در آمریکا در سال گذشته 5500 نفر بر اثر حواسپرتی ناشی از استفاده از گوشی همراه در هنگام رانندگی جان خود را از دست دادند و بیش از 2000 نفر مجروح شدند.
البته بسیاری از محققین معتقدند تلفات استفاده از گوشی همراه در حال رانندگی، خیلی بیشتر است و روز به روز بیشتر هم میشود. (خودتان با یک حساب سرانگشتی و در نظر گرفتن نسبت تلفات رانندگی آمریکا به ایران، میتوانید تلفات احتمالی حواسپرتی هنگام رانندگی در جادههای ایران را تخمین بزنید)
به گزارش دیسکاوری، وزارت حمل و نقل آمریکا در حال بررسی روشهایی است که برای از کار انداختن گوشی همراه در حین رانندگی میتوانند مورد استفاده قرار گیرند. با استفاده از این روشها، برجهای تلفن همراه، میتوانند سرعت حرکت گوشی همراه را ارزیابی کنند و در صورتی که تشخیص داده شود که گوشی همراه در خودرو است، آن را از کار بیاندازد.
البته این ایده، مشکلات زیادی را به همراه خواهد داشت و بسیاری از محققین آن را عملی نمیدانند. اول این که بر اساس قوانین آمریکا، استفاده از نرمافزارهایی که سرعت حرکت گوشی همراه را به برجها اعلام میکنند، داوطلبانه است و کاربران میتوانند آن را غیرفعال سازند. دوم این که شاید گوشی همراهی که در خودرو مورد استفاده قرار میگیرد متعلق به راننده نباشد و نارضایتی کاربران را به دنبال داشته باشد.
رینولد لاهود، سخنگوی وزارت حمل و نقل آمریکا هم به این نکته اشاره کرده که باید قوانین خوبی وضع کرد و به مردم آموخت مسئولیت رفتارهایشان را خودشان برعهده بگیرند و نه این که آنها را مجبور ساخت.
یکی دیگر از طرحهای مطرحشده، نمایش ویدئوییهایی از چهره رانندگانی است که سرشان به گوشی همراه گرم میشود و حواسشان در حین رانندگی پرت میشود. شاید این طرح اشاره به باور بسیاری از رانندگان دارد که معتقدند هنگام استفاده از گوشی همراه حواسشان پرت نمیشود.
محققین با اطمینان میگویند تا زمانی که نگرش مردم تغییر نکند، هیچ اجباری موثر نخواهد بود. در واقع، بسیاری استفاده از گوشی همراه در حین رانندگی را با مستی هنگام رانندگی مقایسه میکنند. اغلب افراد و حتی جوانان با رانندگی افراد مست مخالفند، اما تایپ کردن پیامک را هنگام رانندگی بدون مشکل میبینند.
172/د
نظر شما