به گزارش ایسنا علی اصغر سلطانیه در گفتوگو با خبرگزاری کویت، به 1+5 توصیه کرد تا برای اثبات برخورد مثبت با این مذاکرات، از فرصت استفاده کنند و با اراده سیاسی واقعی به انجام گفتوگوهای مفید و سازنده با ایران و بررسی تمامی مسایل جهانی و منطقهیی بدون متمرکز شدن تنها به مساله هستهیی ایران بپردازند.
مهم ترین محورهای سخنان نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی را در ادامه بخوانید:
-
ایران همواره گزینه مذاکره را به عنوان راه حل مسایل موجود بین خود و جامعه جهانی انتخاب کرده است و در مقابل موفقیت مذاکرات ژنو را به میزان تمایل کشورهای بزرگ به تضمین اصل احترام متقابل و به دور از تلاش برای تحمیل پیششرطها بر ایران مرتبط میداند.
-
مذاکرات ژنو اساسا بر اساس نامهای است که سعید جلیلی ـ مذاکره کننده ارشد ایران ـ به کاترین اشتون ـ رییس سیاست خارجه اتحادیه اروپا ـ نوشته است و در این میان آژانس بینالمللی انرژی اتمی طرف مذاکره نیست.
-
جنبش غیرمتعهدها اخیرا از یوکیا آمانو ـ مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی ـ برای تلاش برای حمایت از اطلاعاتی که آژانس از کشورهای عضو از جمله ایران به دست آورده است درخواست کرده است. با وجود تعهد آمانو در حمایت از اطلاعات و جلوگیری از درز کردن آن، تلاشهای آژانس در این باره همچنان رضایتبخش نیست.
-
با توجه به ترور اخیر دانشمندان ایرانی نسبت به انتشار اسامی کارشناسان و دانشمندان ایرانی که با آژانس کار میکنند، برای حفاظت از سلامتشان هشدار می دهیم.
-
کشورهای غربی را در ترور سه دانشمند ایرانی دخیل و از سکوت کشورهای غربی در محکومیت این حادثه ابراز متاسفیم.
-
به کشورهای عضو آژانس به ویژه کشورهای در حال رشد توصیه می کنیم تا نسبت به روند بازرسیها به دلیل نبود تضمین در حمایت از کارشناسانی که با بازرسان همکاری دارند، هوشیاری بیشتری به خرج دهند.چه بسا ممکن است بعد از پایان کار بازرسی مورد هدف قرار گیرند.
-
با مراجعه به گزارشات مدیرکل پیشین و فعلی هیچ نتیجهگیری نهایی برای آژانس مبنی بر این که تهران فعالیت هستهیی با اهداف نظامی دارد، وجود ندارد.
-
آژانس بارها در گزارشات خود اعلام کرده است که میتواند بدون هیچ مانعی به رصد کردن و تحقیق در ایران ادامه دهد و بازرسانش هم میتوانند به هر یک از سایتهایی که میخواهند مراجعه و به نمونهبرداری بپردازند.
-
در ارجاع پرونده هستهیی ایران به شورای امنیت به جای حل آن در داخل آژانس بینالمللی انرژی اتمی انگیزه های سیاسی دخیل بود. نسبت به برخورد دوگانه آژانس با پروندههای حساس هستهیی و نادیدهگرفتنهای مستمر زرادخانههای هستهیی اسراییل که خطر واقعی برای منطقه به شمار میروند، ناامید هستیم./112ف
نظر شما