به گزارش مهر، علی لاریجانی در دیدار اعضای شورای مرکزی هیاتهای مذهبی کشور که در دفتر وی در محل مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با بیان این که مداحان و هیئتهای مذهبی نقش مهمی در تحقق اهداف مذهبی در قبل و بعد از انقلاب داشتهاند، گفت: هیئتهای مذهبی همچون زنجیرهای مردم را به هم پیوند میزند؛ کاری که از دست حکومتها برنمیآید و این دلیل اصلی توفیق یافتن هیئتهای مذهبی است.
رئیس قوه مقننه با تاکید بر اینکه هیاتهای مذهبی هیچگاه نباید دولتی شوند، یادآور شد: ساماندهی هیاتها و تامین مالی آنها توسط مردم صورت میگیرد اما دولت و حکومت هم وظایفی در قبال آنها دارد که موظف به انجام آن است.
وی با بیان این که هیاتهای مذهبی از فراگیرترین نهادهای مردمی هستند،خاطرنشان ساخت: هر چه این نهادها فراگیرتر شوند پشتیبانی و حمایت مردم از آنها بیشتر میشود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: هیاتها حلقه های زنجیره فکری مردم هستند که باید یک حرکت تکاملی را در جامعه ایجاد کنند.
وی ادامه داد: جامعه ما از نظر فکری نسبت به 30 سال پیش متفاوت شده و عمق بیشتری پیدا کرده است، بنابراین هیاتهای مذهبی هم باید ظرفیت خود را برای تقویت افکار مذهبی مردم بیشتر کنند.
لاریجانی در ادامه با اشاره به ورود برخی از روشهای جدید عزاداری و مدیحهسرایی در مراسم عزاداری ماه محرم، تاکید کرد: هیئتهای عزاداری باید در حفظ روش ها و سنتهای قدیمی عزاداری کوشا باشند.
وی متذکر شد: استفاده از ابزارها و شیوههای تبلیغاتی جدید نباید در هیئتهای مذهبی استفاده شود و سبک عزاداری در مراسم امام حسین نباید عوض شود.
وی با تاکید بر رد استفاده از موسیقیهای جدید در مراسم عزاداری امام حسین (ع)، یادآور شد: صیانت از روشهای سنتی برای پاکیزه نگهداشتن و حفظ میراثهای گذشته باید در مراسم هیئتهای مذهبی لحاظ شود.
وی همچنین استفاده و مطالعه از کتاب (حماسه حسینی) شهید مطهری در مراسم سوگواری هیاتهای مذهبی را لازم دانست و اظهار داشت: تلقی ما از عاشورا چه باید باشد؟ آیا تنها به عنوان یک حماسه خونین که تاریخ را عوض کرده به آن مینگریم و یا چون گریستن برای امام حسین ارزشمند است و پاداش بهشتی دارد، به آن توجه داریم؟
وی خاطرنشان کرد: حادثه عاشورا حادثهای دگرگون کننده بود که باید به همه عناصر حماسی، عاطفی، سیاسی و اجتماعی آن توجه شود.
/ه
نظر شما