این دارو شامل lenalidomide است که تولید سلولهای ایمنی در بدن انسان را تحریک کرده و به این ترتیب روند پیر شدن انسان را کندتر میکند.
این ویژگی توانایی بدن را برای مبارزه با عوامل بیماریزا و تومورهای سرطانی افزایش میدهد که یکی از مهمترین فاکتورهای تاثیرگذار روی سلامت انسانها در سنین پیری هستند.
دانشمندان ادعا کردهاند با استفاده از این روش اثرات درمانهای دارویی و پیشگیری مانند واکسنهای آنفولانزا نیز تقویت میشود.
دکتر ادوارد گوتزل از دانشگاه کالیفرنیا این کشف جدید را مقدمهای برای ساخت داروی جوانی میداند.
او در این باره گفت: ما در تلاش هستیم تا به انسانها عمر طولانی همراه با سلامت بدهیم. با ساخت داروهای این چنینی میتوان امیدوار بود هزینههای درمانی برای نسل در حال پیر شدن کاهش پیدا کند و به این ترتیب به اقتصاد کشورها نیز کمک زیادی شود.
در سال 2009 دکتر گوتزل مطالعاتی را روی 50 سالمند در موسسه ملی سالمندی انجام داد و طی آن میزان سیتوکینهای کلیدی را در بدن هر فرد اندازهگیری کرد .سیتوکینها پروتئینهایی هستند که به ویروسها و باکتریها حمله میکند و در عین حال میتوانند باعث بروز تورم شوند که روی سلامت انسانها تاثیر منفی دارد. او کشف کرد که میزان این پروتیئن در زنان 70 تا 80 سال که وضعیت سلامت مطلوبی دارند درست برابر با جوانان 20 ساله است.
برخی از سالمندانی که به بیماریهای تورمی دچار بودند و در عین حال سیستم ایمنی ضعیفی داشتند دارای مقادیر کمتری از دو سیتوکین کلیدی بودند که اثر محافظتی داشتند اما میزان سیتوکینهای تورمزا در بدن آنها بیشتر از حد معمول بود.
دکتر گوتزل در این باره گفت: با استفاده از این دارو میتوان میزان سیتوکینهای مفید را افزایش داد. به این ترتیب انسانها زندگی سالمتری خواهند داشت و بیشتر از کیفیت زندگی خود لذت خواهند برد.
تلگراف، 15 دسامبر / 44
نظر شما