دکتر امیر احمدیان نوشته است : "به لطف پروردگار و باران پاییزی امکان داد مردم تهران بتوانند نفسی دوباره بکشند و از هوای دود آلود و مسمومی که فضای شهرشان را گرفته بود رهایی یابند. اما آیا راه چاره همین است؟ برنامههای هیات محترم دولت برای پدید آوردن حداقل شرایط زیستی مردم که همانا آب و هوای سالم است به چالش کشیده شده است. اکنون میتوان تهران پایتخت ایران را با هشدارهای رئیس محترم جمهور شهری بحرانی نامید... "
امیر احمدیان مهمترین عوامل آلودگی هوای شهر تهران توسط وسایل نقلیه را برشمرده و سپس راه حل های زیر را برای مقابله پیشنهاد داده است :
* اعلام ممنوعیت مسافرکشی برای خودرو های غیر تاکسی.
* اعلام ممنوعیت تردد و ممنوعیت حمل مسافر و بار توسط موتور سیکلت ها در محدود ترافیک تهران.
* اعلام ممنوعیت دستفروشی در معابر شهر تهران. تعداد زیادی از افراد در زمینه دستفروشی با پهن کردن بساط در نقاط مختلف شهر بر بازار خرده فروشی تاثیر می گذارند و سبب افزایش واسطه توزیع کالا بدست مصرف کننده نهایی و افزایش ناهنجاری، ایجاد ترافیک و برخی مسائل دیگر می شوند.
* اعلام ممنوعیت تردد خودروهای پلاک غیر تهرانی در سطح شهر در ساعات اداری. کسانی که در تهران زندگی نمی کنند و محل زندگی آنان در خارج از تهران است، حق آن را ندارند که فضای حیاتی شهروندان شهری دیگر را آلوده به سموم کنند.
* برنامه ریزی در جهت کنترل ورود ساکنان جدید به شهر تهران از طریق اعمال محدودیت اجاره و خرید واحد مسکونی به دارندگان کارت ملی غیر تهرانی. این موارد در برخی از شهرهای جهان اعمال می شود و در آغاز دهه 60 نیز در تهران تجربه شده است.
وی همچنین اظهار کرده است : " تهران به دولت محلی نیاز دارد. تهران برخلاف شهرهای بزرگ و همردیف جهان، فاقد دولت محلی است و در آن لایه های متفاوت قدرت حکمفرمایی می کنند. این مورد سبب ناکارمدی و تشتت در تصمیم گیری واحد شده و مدیریت شهر تهران را با شکالاتی مواجه می کند که اکنون با آن روبروست. تدوین قانونی مبنی بر تشکیل دولت های محلی در شهرهای بزرگ کشور و در گام نخست تهران، می تواند به ناهنجاری های ناشی از تعدد مراکز تصمیم گیری در تهران خاتمه دهد. انتخابی شدن شهردار با انتخاب آن از سوی شهروندان تهرانی و از بین نامزدهای با برنامه های اساسی و اصولی، راه حلی برای اداره بهتر تهران است."
متن کامل مطلب وی را اینجا بخوانید.
نظر شما