شورای نگهبان خواستار افزایش مهلت رسیدگی به شکایات انتخابات ریاست جمهوری شد.

حسن ابوترابی‌فرد که یکی از اعضای هیأت ویژه شورای نگهبان برای بررسی اعتراض نامزدهای معترض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری دهم بود، روز گذشته در مجلس به ارائه گزارشی از روند بررسی این موضوع در شورای نگهبان پرداخت و گفت: شورای نگهبان برای ارتقای قانون‌مداری، صیانت کامل از آرا و با هدف افزایش سطح اعتماد عمومی و اعتماد نامزدها خواستار افزایش مهلت رسیدگی به شکایات انتخابات ریاست جمهوری شد که با استقبال و موافقت رهبر معظم انقلاب اسلامی روبه‌رو شد.

در حالی که طی چند روز گذشته انتقادات بسیاری نسبت به ترکیب یکدست هیأت ویزه شورای نگهبان وجود داشت و هیچ واکنشی نسبت به آن دیده نشد، به یکباره ابوترابی فرد در نطق صبحگاه دیروز خود از موافقت شورای نگهبان با عضویت دو تن از نمایندگان فراکسیون اقلیت مجلس در این هیأت سخن گفت و افزود: برای ارتقای سطح اعتماد، بنده با این دو همکار مذاکره تلفنی داشتم و آنها گفتند که بهتر است این عضویت با موافقت کاندیداها و به‌ عنوان نمایندگی آنان انجام شود.

در همین راستا مذاکرات متعددی را با نامزد‌ها برای معرفی دو نماینده داشتیم و شورای نگهبان نیز در این راستا نامه‌ای را برای نامزد‌های معترض به روند برگزاری انتخابات ارسال کرد. چون به این نتیجه رسیده بودیم که هرگونه اقدامی از سوی هیأت برای بررسی روند انتخابات و احیاناً بازشماری صندوق‌ها باید در حضور نمایندگان کاندیداهای معترض باشد تا هم به ‌صورت شفاف اعتراضات را دریافت کنیم و با توافق آنان راهکارهای مناسب را برای رسیدن به واقع و اعمال کامل قانون به‌دست بیاوریم.

حتی تأکید شد که در صورت نیاز به بازشماری صندوق‌ها، ملاک هیأت و شورای نگهبان حضور نمایندگان کاندیداهای معترض در بازشماری صندوق‌ها بود و ما نظر نمایندگان کاندیداهای معترض را ملاک رأی هیأت در بررسی بازشماری صندوق‌ها قرار دادیم. چون بدون حضور این عزیزان انجام مسئولیتی که هیأت عهده‌دار آن بود، به نتیجه مطلوب نمی‌رسید.

وی افزود: شورای نگهبان تا حدود ساعت 12 ظهر روز گذشته در انتظار آن بودند که نمایندگان کاندیداهای معترض معرفی شوند، از این‌که شورا مستقیماً و با دعوت از نمایندگان مقام معظم رهبری در استان‌ها، ائمه جمعه و با دعوت از رؤسای شوراهای اسلامی شهر، خود برای افزایش سطح اعتماد بازشماری صندوق‌ها را متوقف نگه داشتند و بعد از یأس از معرفی نمایندگان کاندیداها، شورا این کار را مستقیماً انجام داد و گزارش آن را هم دبیر اجرایی شورای نگهبان به اطلاع مردم رساند.

نایب رئیس مجلس با تقدیر از اینکه آرامش کامل در کشور و در تهران مشاهده می‌شود، ادامه داد: شاید بهترین گواه بر این آرامش و امنیت کامل برگزاری کنکور سراسری در اقصی نقاط کشور در اوج امنیت و بدون کمترین حادثه بود. وی سپس از شورای عالی امنیت، قوه قضاییه، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بسیج، نیروهای انتظامی و وزارت اطلاعات که در ایجاد این امنیت و آرامش جامعه نقش ایفا کردند، تشکر کرد و گفت: از مسئولان قضایی و امنیتی تقاضا می‌کنم که اگر در برقراری آرامش و حفظ امنیت احیاناً خطای ناخواسته‌ای رخ داده باشد، به نحو مقتضی و مطلوب آن‌گونه که اقتضای نظام اسلامی است و بر اساس قانون دلجویی شود.

همچنین افرادی که احیاناً خطای ناخواسته‌ای نسبت به آنها رخ داده، مورد دلجویی کامل قرار گیرند و با کسانی که احیاناً در حال حاضر در بازداشت هستند، با رأفت کامل اسلامی و با قانونمداری به معنای واقعی کلمه آن‌ که شأن نظام اسلامی را ارتقا می‌بخشد برخورد گردد و با این رأفت اسلامی زمینه آرامش خانواده‌های آنها، بازگشت کسانی که با تفهیم اتهام و احیاناً در موارد لازم با وثیقه امکان بازگشت‌شان به آغوش خانواده است فراهم شود. احیاناً خسارت‌های مادی که به بعضی از شهروندان در این فتنه‌ها وارد می‌آید را باید به نحو مقتضی جبران کنیم و جایگاه و منزلت نظام اسلامی را آن‌گونه که شایسته است به جامعه جهانی نشان دهیم.

به گفته وی طبیعی است کسانی که در این عرصه فتنه آفریده، آشوب نمودند و امنیت اجتماعی را برهم زدند قانون نحوه برخورد با آنها را مشخص کرده است و برخورد قانونی همان‌گونه که امروز این امنیت و این جایگاه را برای نظام آفریده است، این جایگاه و موقعیت را قطعاً ارتقا خواهد بخشید.

کد خبر 11798

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۹:۴۸ - ۱۳۸۸/۰۴/۱۰
    0 0
    به نظر من سخنان ديشب آقاي ابوترابي نشان دهنده متانت و شعور ايشان بود.با احترام بسيار از آقاي موسوي و كروبي ياد مي كردند.كمي حرف منطقي هم از تلويزيون شنيديم
  • سید محمد IR ۱۰:۰۶ - ۱۳۸۸/۰۴/۱۰
    0 0
    دستتون درد نکنه خیلی التیام یافتیم خیلی زحمت کشیدیدانشاالله جبران کنیم
  • صبا IR ۱۳:۰۴ - ۱۳۸۸/۰۴/۱۰
    0 0
    درود بزر شما آقا سید ولی نوشدارو بعد ازمرگ سهراب چه حاصل

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین