سخنگوی جوان وزارت خارجه انگلیس که به بازدید از نمایشگاه شاهنامهی فردوسی دانشگاه کمبریج رفته، میگوید داستان ضحاک نشانگر روح ظلم ستیزی ایرانیان است در حالی که آزادیخواهان ایران امروز به ارتباط با بیگانگان متهم میشوند.
به فاصله حدود دو هفته از جنجال هاى مربوط به سخنان سفیر بریتانیا در تهران که از نقض حقوق بشر و زندانى شدن فعالان سیاسى در ایران ابراز نگرانى کرده و زمینه ساز اعتراضات دولت و مجلس شده بود، این بار سخنگوى وزیر خارجه بریتانیا در اظهارنظرى گستاخانه، به توصیف شرایط موجود در ایران پرداخته است.
انگلیس که ماههاست درگیر سیاستهای غلط اقتصادی خود برای برون رفت از وضعیت فعلی است سعی دارد تا برخوردهای شدید پلیسی و امینتی با دانشجویان و مردم خود را توجیح کند و به همین خاطر دست به هر کاری میزند.
پیش از این سایمون گس سفیر انگلیس در ایران در مطلبی که در سایت سفارت این کشور در تهران منتشر کرده بود از وضعیت حقوق بشر در ایران انتقاد کرده و نوشته بود؛از سال گذشته تا کنون مدافعان حقوق بشر مورد آزار و اذیت قرار گرفته و زندانی شدهاند. یک نمونه از آنها نسرین ستوده است. خانم ستوده وکیلی است که سالها در ایران کار کرده و با استفاده از شیوههای قانونی و معمول در ایران به دفاع از هموطنان ایرانی خود پرداخته است. اما امروز خود او در بازداشت است و در انتظار محاکمه به سر میبرد.گس عنوان مطلب خود را «جرم نسرین ستوده دفاع شجاعانه است»انتخاب کرده بود.
پس از این اظهار نظر گستاخانه و حمایت آمیز سفیر انگلیس در تهران از یک مجرم، مجلس شورای اسلامی طرح قطع ارتباط با این کشور را دوباره به جریان انداخت اما ظاهرا کار به همین جا ختم نمیشود چون سخنگوی وزارت خارجه این کشور در اظهار نظری تازه عنوان مطلب خود را «ضحاک و آزادیخواهان امروز ایران»انتخاب کرده است که در داخل مطلب گستاخیهایی نیز کرده است.
اقدامات دنباله دار دولت انگلیس در اظهار نظرات حساسیت برانگیز در باره جمهوری اسلامی ایران نشان از یک هدف و برنامهی از پیش تعیین شده است.
اکنون که در سالگرد حضور میلیونی و حماسی مردم در 9دی ماه 1388 و در پاسخ مردم به اقدامات نفرت انگیز عاشورای 88 که توسط عدهای از فتنه گران قرار داریم،دولت انگلیس باز هم با سخنان دخالت آمیز در باره ایران قصد ایجاد فتنهای دیگر را دارد.
این سخنگوی جوان که حتی از رسانههای ایران به خاطر پوشش خبری درگیریها و تظاهرات مردم و دانشجویان و نشان دادن ضرب وشتم مردم توسط پلیس این کشور انتقاد دارد،در بازدیدی از نمایشگاه شاهنامه که در سایت سفارت این کشور منتشر شده گفته است؛از میان داستان هاى مختلفى که در شاهنامه آمده، به ماجراى ضحاک علاقهمند شده است. و عاقبت ضحاک را بازمى گوید که از فریدون شکست مى خورد و برای اینکه ایران از گزند و ظلمش در امان بماند تا ابد به کوه دماوند دوخته می شود.
سپس مى گوید: "ان طور که من امروز فهمیدم، فردوسی در فاصله این دو واقعه، یعنی به حکومت رسیدن ضحاک و سرنگونیش، داستانی درباره دو نفر روایت میکند به نامهای ارمایل و گرمایل که برای ضحاک کار میکردند. این دو نفر از هر دو جوانی که باید میکشتند و از مغزشان برای مارهای ضحاک خوراک درست میکردند، یکی رو فراری میدادند. گذشته از نشانههایی که در روایت داستان استفاده شده، از جمله درست کردن خوراک مارها از مغز جوانان، این داستان برای من از این بابت جالب بود که به نوعی آغاز نافرمانی و مقاومت در برابر ظلم رو نشان میدهد. قیام کاوه آهنگر که در واقع شروع سرنگونی پادشاهی ضحاک هست هم به نظر من درخشانترین بخش داستان هست."
او شاهنامه فردوسی را سندی برای اثبات روحیه ظلمستیزی تاریخی ایرانیها مى داند و تاکید مى کند که این روحیه ریشه در اسطورههای بنیادی هویت ایرانی دارد.
سپس مى گوید: "امروز وقتی مثلاً مدافعان حقوق بشر یا روزنامهنگاران ایرانی نسبت به کاستی یا بیعدالتی در ایران اعتراض میکنند به ارتباط با بیگانهها و تاثیرپذیری از خارج متهم می شوند، در حالی که این روحیه ستودنی انها کاملاً بومی و ایرانی است."
این مدافعان به اصطلاح حقوق بشری که وی اشاره میکند تحت حمایتهای دولت انگلس و آمریکا و دیگر کشورهای غربی قرار دارند و به طور یکسویه بحث حقوق بشر را تنها در ایران مطرح میکنند غافل از این که هم اکنون حقوق بشر در اروپا و کشوهایی همچون انگلیس و فرانسه در حال پایمال شدن است.
این مواضع سخنگوی فارسی دان وزارت خارجه انگلیس قطعا باعث واکنش تند و قاطعانه از سوی دولت و مجلس شورای اسلامی خواهد شد.16148
نظر شما