به گزاش خبرگزاری فرانسه در حالیکه گفته می شود آمریکا به شدت از عملکرد ایهود باراک به دلیل ایجاد مشکلات و اخلال در روند صلح خاورمیانه، از دست ایهود باراک بسیار خشمگین است زمزمه هایی درباره فروپاشی کابینه این رژیم به گوش می رسد.
خبرهای مربوط به بالاگرفتن تنش در کابینه اسرائیل زمانی بود که مردم فلسطین ورود کاروان کمک های اسیایی به غزه را جشن گرفته بودند چرا که این کاروان پیش از ورود به غزه با مشکلاتی پیشبینی نشده از سوی مصری ها مواجه شده بود.
مقامات مصری در اقدامی عجیب 50 دلار بابت عوارض ورود از هر کدام از اعضای کاروان درخواست و اعلام کرده بودند اعضای این کاروان حق ورود به غزه از طریق گذرگاه رفح را ندارند و باید شب را در هتل گذرانده و بابت هر نفر 50 دلار از اعضا به دولت مصر داده شود.
درهمین حال برخی ازمنابع خبری از جمله شبکه الجزیره این احتمال را مطرح کردند که ممکن است نتانیاهو مجبور شود برای تشکیل یک کابینه جدید به زحمت بیفتد. تلویزیون بی بی سی عربی نیز در گزارشی با اشاره به این خبر گزارش داد شماری از وزیران اسرائیلی از حزب کار تهدید کردند درصورت ادامه توقف عملیات صلح، از کابینه ائتلافی بنیامین نتانیاهو کناره گیری خواهند کرد.
اسحاق هرتزوگ وزیر امور اجتماعی اسرائیل گفت آرامش در کابینه نتانیاهو با خطر مواجه است. وی در عین حال خواستار برگزاری کنفرانس حزب کار در ماه جاری برای بررسی تحولات اوضاع در سرزمینهای اشغالی و برنامه این حزب در آینده شد.
هرتزوگ همچنین از احتمال برگزاری انتخابات زودهنگام برای انتخاب رئیس جدید حزب کار به جای ایهود باراک رئیس کنونی این حزب خبر داد.
روز دوشنبه همچنین روزنامه هاآرتص در گزازشی به تشریح نارضایتی آمریکا از ایهودباراک پرداخت و نوشت : به رغم انکارهای وزارت امور خارجه امریکا در برابر انظار عمومی، مقامات ارشد دولت اوباما از ایهود باراک به شدت عصبانی و ناامید شده اند.
دولت اوباما بر این عقیده است که ایهود باراک دولت امریکا را فریب داده زیرا بر قابلیت های خود مبنی بر قانع کردن بنیامین نتانیاهو، رئیس کابینه اسرائیل، به پذیرش شرایط صلح میان اسرائیل و فلسطینیان که مورد تأیید امریکا بوده، بیش از حد تأکید کرده، اما اکنون معلوم شده که ایهود باراک در این زمینه با شکست مواجه شده، و لذا در روند مذاکرات صلح، به هیچ وجه پیشرفتی حاصل نشده است.
این منابع دولتی امریکایی تأیید کردند، باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا و همچنین هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه این کشور بر این باورند که وزیر جنگ اسرائیل، که رهبر حزب کار اسرائیل نیز هست، درباره نقش و توانایی های خود در رابطه با پیشبرد روند صلح، بزرگنمایی و اغراق کرده است.
همین منابع امریکایی که در روز یکشنبه با نشریه هاآرتص تماس برقرار کرده بودند، گفتند، با وجود انکار علنی پی جی کراولی، سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا در برابر خبرنگاران، حقیقت امر این است که امریکا از رفتار ایهود باراک دلسرد و ناامید شده است. 46
نظر شما