به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان کرمان، این مسأله متأسفانه در چند سال اخیر به بهانه شرایط بد اقتصادی کشور و پرداخت نشدن سرانه دانشآموزی عملاً به فراموش سپرده شده است به نحوی که اگر نخواهیم بگوییم در تمام مدارس، در بیشتر مدارس خبری از تحصیل رایگان نیست و والدین مجبور هستند مبالغی را در قالب مشارکت در امور مدرسه پرداخت کنند.این جاست که این سوال ذهنمان را درگیر می کند که اصل سی ام قانون اساسی با شرایط موجود که از رایگان بودن تحصیل خبری نیست ، چه کاربردی دارد؟ سوالی که امسال نیز مانند سال های گذشته در زمان ثبت نام از وزیر آموزش و پرورش، آقای بطحایی به عنوان بالاترین مسوول در حوزه آموزش کشور پرسیده شد و ایشان نیز به صورت قاطع پاسخ دادند: «آموزش و پرورش باید رایگان باشد.» اما متأسفانه همانگونه که در چند سال اخیر شاهد هستیم این مشکل هم چنان در کشور وجود دارد و از دانش آموزان در هنگام ثبت نام پول گرفته می شود. زمانی که از وزیر علت این کار پرسیده شد، ایشان گفتند: « بر اساس مقررات کمکهایی که الان اولیا به مدارس می کنند، باید داوطلبانه باشد. البته در بعضی مدارس خبر داریم که به اجبار از اولیا کمکهایی را میگیرند و ما مواردی را که گزارش می شود پیگیری میکنیم و به آنها تذکر میدهیم؛ حتی در مواردی بعضی از مدیران مدارس به دلیل این تخلف جابه جا شدهاند.»
ضعف آموزشوپرورش درخدماترسانی
یکی از اولیای دانشآموز کهنوجی به «خبرآنلاین» میگوید: «درسالهای قبل آموزش وپرورش شیوه بهتری داشت در زمینه خدماترسانی وتنها هزینه پرداختی ما سرایدار وهزینه جهت اردوها بود با این حال فکر میکردیم برای نسل آینده امکانات وخدمات بهتری را درنظر بگیرند اما درحال حاضر ما برای ثبتنام و تحصیل فرزندانمان گرفتار هزینههای سرسامآوری هستیم. علاوه بر این هزینههای کلاسهای جبرانی، هزینه برای طرحهای مختلف و بیمه نیز به این مشکلات افزوده شده است. سوال اولیای دانشآموزان این است که ایا واقعا آموزش وپرورش هزینه کاغذ a۴ را هم ندارد؟ با این شیوه ووضعیت اقتصادی حال حاضر شاید مجبور باشیم دیگر فرزندانمان را راهی مدرسه نکنیم چرا که توانایی پرداخت این هزینههارا نداریم .
نگرانی دانشآموزان ازوضعیت اقتصادی خانوادههایشان
جمعی از دانشآموزان کهنوجی به «خبرآنلاین» میگویند: «برای شرکت درامتحانات باید هزینه کاغذa۴ را پرداخت کنیم که خانوادهها ازاین وضع ناراحت هستند چرا که وضع اقتصادی خوبی ندارند و بیشتر مواقع باید هزینه کلاس جبرانی راهم پرداخت کنند درغیر اینصورت درقبولی درس دچار مشکل خواهیم شد.»
هزینههای اضافی معضلی برای خانوادههای دانشآموزان
قلندری که یکی از اولیای دانشآموزان کهنوجی است میگوید: «۶فرزند مدرسهای در مقاطع مختلف ابتدایی، راهنمایی دبیرستان داریم. اگر قرار باشد هزینه برگه امتحاناتشان رو هم پرداخت کنیم شرایطمان سخت میشود. تعدادی از فرزندانمان به خاطر تحصیل مجبورند قید لباس، کیف و کفشنو را بزنند تا هزینهای کلاسهای جبرانی دورههای مختلف و تحقیق را پرداخت کنند. با این حساب بازهم دچار مشکل میشویم. (هزینههای جشنهای اضافی مگر با برگزارنکردن یک جشن چه اتفاقی پیش میآید وقتی جشن یا برنامهای برگزار میشود دانشآموز علاقه دارد امیدواریم اینگونه درنظام آموزشی توجه بیشتری دراین زمینه شود.)
سلاجقه رییس روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان به «خبرآنلاین» در این رابطه میگوید: «طرحها اختیاری هست و دانشآموز میتواند شرکت نکند. در رابطه باهزینههای اضافی اگر مدرسهای هزینهای خارج از چارچوب و اضافی بگیرد برخورد جدی میشود. والدین میتوانند برای شکایت به سایت آموزش و پرورش دربخش شکایت شکایات خودراثبت کنند تا مورد بررسی قرار گیرد .»
وی افزود:«مدارس حق هرگونه دریافت هزینه برگه A۴ از دانشآموزان را ندارند.ضیا معاونت آموزش ابتدایی اداره کل آموزش وپروش استان کرمان گفت: «طرحهای جابر هزینه خاصی ندارند درصورتی که خود دانشآموز ابزاری را برای طرح آماده کند. هزینه برگه A۴ نباید دریافت شود و برخورد میشود. طرح جابر اختیاری بوده و هیچ دانشآموزی مجبور به استفاده از این طرح نیست.»
۴۶
نظر شما