اسماعیل کوثری

جایگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام و مصوبات آن را قانون اساسی مشخص کرده است.

نخستین مسئولیت مجمع تشخیص مصلحت نظام، ارائه مشاوره به مقام معظم رهبری است. این مشاوره در رابطه با سیاست​های کلان نظام است. همچون تعیین سیاست​های کلان نظام در سند چشم انداز بیست ساله و سیاست​های کلی اصل 44 و مبارزه با مواد مخدر.

وظیفه دیگر مجمع تشخیص مصلحت نظام، رسیدگی به اختلاف بین مجلس و شورای نگهبان است. البته تکلیف دیگر مجمع تشخیص که تکلیف دیگر دستگاه​ها و قوا نیز هست، عمل و توجه به بند بند قانون اساسی است.

زمانی که مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره اختلافات میان مجلس و شورای نگهبان اعلام نظر کند، آن مصوبه به قانون تبدیل می​شود. قانونی که برای ابلاغ باز هم باید از مجمع تشخیص مصلحت نظام به مجلس ارجاع شود تا مجلس آن را برای اجرا به دولت ابلاغ کند تا برای همیشه به عنوان یک قانون در دیگر دستگاه به اجرا درآید.

قانون تلقی شدن مصوبات مجمع تشخیص مصلحت نظام مشروط بر آن است که در حیطه قانون اساسی باشد. صراحتا در قانون اساسی با استقلال سه قوه اشاره شده است. از این رو مصوبات مجمع تشخیص مصلحت نظام نباید به تداخل میان قوا بیانجامد.

اگر مصوبه​ای از مجمع تشخیص مصلحت نظام، تداخل در وظایف قوا ایجاد کند، منافی قانون اساسی است و نمی​توان آن را قانون تلقی کرد. چرا که هر قوه​ای می​تواند مستنداتی برای خود بیاورد که اختیاراتش محدود شده و این خلاف قانون اساسی است. از این رو مجمع تشخیص مصلحت نظام باید این مساله را در مصوبات خود رعایت کند.

عضو فراکسیون انقلاب اسلامی و نماینده تهران در مجلس

/30111

کد خبر 122382

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • هدایت اشتری لرکی FR ۱۸:۴۸ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۰
    0 0
    مقام معظم رهبری بارها فرمودند نظرات مجمع تشخیص مصلحت مشورتی و فاقد قدرت اجرایی است. اگر بعضی ها بخواهند به این نظرات مشورت قدرت اجرایی بدهند فاتحه قانون خوانده میشود. ظاهرا یکعده خاص با سپر کردن این مجمع جلوی خود در صدد یک صف ارایی جدید مقابل احمدی نژاد هستند.
  • جدید IR ۲۱:۰۹ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۰
    0 0
    چشم دیگه چی

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین