دلارهایی که برای آموزش ارتش‌های عربی به هدر رفت

ایسنا نوشت: ایالات متحده آمریکا هفتاد سال زمان و ده‌ها میلیارد دلار پول صرف آموزش ارتش‌های عربی کرده است و تمام فعالیت‌های آن تقریباً هیچ دستاوردی نداشته است.

 فارن پالسی گزارش داد: "متحدان عرب آمریکا بارها و بارها از تحقق انتظارات بازمانده‌اند. نیروهای مسلح مصر که تحت آموزش آمریکا بودند، حین عملیات توفان صحرا در ۱۹۹۱ عملکرد مفتضحانه‌ای داشتند. آنها در جنگ اکتبر ۱۹۷۳ تحت امر شوروی عملکرد نسبتاً بهتری نشان دادند. ارتش عراق که تحت نظارت آمریکا آموزش دید، سال ۲۰۱۴ با حمله هزاران نیروی شبه‌نظامی داعشی متلاشی شد. ارتش سعودی که آمریکا آن را آموزش داد، زمانی که سال ۲۰۱۵ در یمن مداخله نظامی کرد مرتکب اشتباهاتی شد و شدیداً در آنجا گیر کرده است.

اگر قرار باشد ایالات متحده آمریکا همچنان در خاورمیانه فعالیت داشته باشد، باید در روش همکاری با ارتش‌های عربی بازنگری کند. رویاهای جاه‌طلبانه همکاری، مدرن‌سازی ارتش‌ها باید با طرح‌های واقع‌بینانه جایگزین شود. در غیر این صورت واشنگتن پول خود را دور می‌ریزد و متحدان عربی همچنان شکست‌خورده و ناکام می‌مانند.

این بسیار خجالت‌آور است. برای چندین دهه، آموزش ارتش آمریکا عنصر حیاتی ائتلاف‌ها با متحدانی از خاورمیانه بوده است و روش کار به صورتی بود که تعهد به امنیت آنها را نشان بدهد و آنها را قادر سازد تا به آمریکا کمک کنند تا از کشورهایشان حفاظت کند. آمریکایی‌ها در سال‌های اخیر به دنبال راهی برای خروج از خاورمیانه بودند اما برخی با خروج آمریکا و جایگزینی آن با ایران، حزب‌الله، داعش، القاعده یا سایر دشمنان آمریکا مخالف هستند. آمریکا در یک جهان ایده‌آل، پشت متحدان عربی قدرتمندی خواهد بود که قادر به دفاع از خودشان از دشمنان مشترکشان هستند. اما در شرایط کنونی این طور به نظر می‌رسد که ایده ایالات متحده از زمان آغاز آموزش‌های نظامی در دهه ۵۰ میلادی فاصله گرفته است.

از طرفی تلاش برای آموزش ارتش‌های عربی گرچه صادقانه و مداوم بوده اما محکوم به شکست بوده است. نیروی هوایی آمریکا یک دهه است که نیروی هوایی مصر را برای پرواز با اف -۱۶ آموزش می‌دهد. با این حال الگوی استاندارد نیروی هوایی مصر برای اجرای حمله و نزدیک شدن به یک هدف به صورت همزمان از دو طرف به برخورد می‌انجامد. حتی در تمرین‌های آموزشی دو هواپیما هم یکی از آنها در لحظه آخر منحرف می‌شود تا از برخورد جلوگیری شود و همین موجب می‌شود تا بمب‌های آن خلبان بسیار دورتر از هدف فرود آید.

یکی از خلبان‌های آمریکایی که مسؤول آموزش نیروی هوایی مصر بود، می‌گفت "خیلی خوب است" که مصری‌ها حین تمرین از مهمات واقعی استفاده نمی‌کنند، چون در آن صورت آنها تعداد بسیار زیادی از هواپیماها و خلبان‌های خودشان را با این تاکتیک‌های مضحک از دست می‌دادند و تمرین‌های آموزشی را منحرف می‌کردند.

مشکلاتی که خلبان‌های مصری و طراحان عملیاتی با آن مواجه هستند، جز مشکلاتی است که ارتش‌های عربی در دوره مدرن با آنها دست به گریبان هستند. چندین نسل از نظامیان آمریکایی که برای آموزش ارتش‌های عربی راهی خاورمیانه شدند تا بتوانند نیروهای آنها را به گونه‌ای آموزش دهند که همانند نیروهای مسلح آمریکا بجنگند، این مشکلات را لمس کردند. از آنجایی که این مشکلاتی که آنها در تلاش برای رفع هستند از عوامل اجتماعی نشأت گرفته است، این گلایه‌ها را بارها و بارها از یک کشور به کشور دیگر و دهه به دهه شنیده‌ایم. "

52311

کد خبر 1229280

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۵:۲۲ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۶
    0 0
    خب اعراب عصر معاصر مردان جنگ نیستند ک هیچ شاید از سر کوچه ماست هم نمیخرن ...چیزی هست بنام رگ غیرت برای خاک برای زادگاه برای میهن ک خیلیها ندارن