در سال ۹۸ مشکلی به نام بیمه‌ فرشبافان‌ نخواهیم‌ داشت

معاون‌ وزیر صمت‌ و رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: براساس پیگیری وزیر صنعت‌ در سال آینده بیمه قالیبافان‌ به طور کلی حل می شود و مشکلی در این زمینه وجود نخواهد داشت امروز قالیبافان مشکل اصلی خود برای صادرات  را پیمان‌ سپاری ارزی اعلام می‌کنند که امیدواریم‌ در سال آینده این مشکل نیز حل شود.

به گزارش خبرآنلاین از تبریز، فرشته دستپاک در نشست خبری خود در تبریز افزود: بیشترین‌ فعالان‌ هنر صنعت فرش قشر محروم جامعه هستند و تمام تلاش ما کاستن از مشکلات این عزیزان  است .

وی ادامه داد: فرش دستباف امروز به عنوان پرچم دوم کشور در جهان مطرح است و باید گفت هیچ کالایی همانند فرش حامل تاریخ  و تمدن کشور نیست این هنر همانند  داستان های قدیمی‌ به صورت سینه به سینه از مادران به فرزندان خود رسیده و هیچ  صنعتی در کشور در حال حاضر پتانسیل های اقتصادی فرش را ندارد.

دستپاک ادامه داد: براساس آمارهای غیر رسمی حدود ۲ میلیون نفر در زمینه بافت فرش مشغول به کار هستند که این بخش بزرگی از شاغلین کشور را به خود اختصاص می دهد.

وی افزود: المپیاد سیزدهم دانشجویی‌ و دانش آموزی کشور با افتخار و عزت تمام در آذربایجان شرقی برگذار شد که از مسئولان  استانی به خصوص سازمان صنعت، معدن‌ و تجارت  استان کمال  تشکر را داریم‌ .

دستپاک ادامه داد: ۱۹ هزار میلیارد و ۴ هزار میلیارد بصورت جداگانه برای رفع مشکلات بیمه‌ای قالیبافان‌ کشور در سال آینده اختصاص داده شده و منتظر امضای رئیس مجلس هستیم.

 رئیس مرکز ملی فرش ایران، افزود: امسال تعرفه واردات‌ ابریشم از ۱۵ درصد به ۲۳ درصد رسیده بود که قالیبافان‌ را با مشکل روبه‌ رو کرده بود که براساس پیگیری های انجام‌ شده در سال آینده این مقدار را به ۱۵ درصد کاهش خواهیم داد.

وی افزود: براساس توافق با منطقه آزاد چابهار که از تحریم‌ ها مستثنی است  قرار شده ابریشم از این منطقه وارد کشور شود کا ۴۰ تا ۵۰ درصد ارزان  تر خواهد بود 

فرشته دستپاک گفت: امروز رقیبان اصلی ما در بافت فرش دستباف کشورهای، مصر، هند و نپال هستند که در این زمینه هزینه های کلانی‌ انجام داده اند، ما نمی توانیم‌ جلوی پیشرفت تکنولوژی را بگیریم‌ تا کشورهای دیگر نتوانند فرش تولید کنند بلکه باید کیفیت  فرش های خود را حفظ و ارتقا دهیم .

وی گفت: در اردیبهشت ماه امسال با همکاری سازمان‌ بین‌المللی، سی.تی.وان فرش های ایرانی را شناسنامه‌ دار خواهیم کرد تا هر کسی در هر نقطه از جهان با اسکن کردن شناسنامه به اصالت فرش ایرانی پی ببرد تا بتوانیم‌ جلوی کپی کاری برخی کشورها را بگیریم.

وی گفت: اولین کالای تحریمی بعد از نفت فرش بود چون تمدن کشور ما را به جهان‌ صادر می کرد و باید گفت ۳۰ درصد صادرات فرش ما به آمریکا بود که در اثر تحریم ها این بازار را از دست دادیم و به دنبال جایگزین‌ کردن‌ بازارهای جدید به جای آن‌ هستیم.

دستپاک ادامه داد: در سال ۹۸ به دنبال تاسیس کمیته حقوق و دستمزد در استان ها هستیم و قصد داریم‌ با حل مشکلات قالیبافان در استان ها از سودجویی دلالان‌ جلوگیری شود.

وی گفت: در سال گذشته ۴۲۸ میلیون دلار صادرات فرش داشتیم که این مقدار از شش ماهه دوم‌ امسال در اثر تحریم های آمریکا کاهش یافته و به دنبال بازارهای جایگزین‌ هستیم .

معاون‌ وزیر صمت‌ عنوان داشت: فرش یک هنر است و باید همانند سایر هنرها مثل سینما از تحریم ها در امان باشد که ما کارهایی برای رفع تحریم ها انجام دادیم‌ و از گروه های مردم نهاد نیز می‌خواهیم با تهیه نامه هایی این موضوع  را از مجامع بین المللی مثل سازمان‌ ملل پیگیر باشند .

همچنین آویشن رئیس اداره فرش استان در این نشست گفت: نبود هنرستان فرش در استان یکی از مشکلات ما هست که در جشنواره امسال نیز به علت نبود هنرستان فرش در زمینه دانش آموزی‌ موفقیتی نداشتیم البته از سال آینده المپیادهای استانی را برگزار خواهیم کرد تا افراد شایسته به المپیاد کشوری برسند.

وی در پایان‌ گفت: فرشبافان نیازی به دلار ۴۲۰۰ تومانی ندارند چراکه در صورت دریافت باید پیمان سپاری کنند و دلارهای دریافتی ار زمینه صادرات را به قیمت کمتر به دولت برگردانند .

۴۶

کد خبر 1240818

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین