۷ نفر
۱۳ فروردین ۱۳۹۸ - ۰۷:۱۶
اگر سدها نبودند خوزستان را آب برده بود

اخیرا برخی صاحبنظران در نقد مدیریت بحران سیل اخیر، نوک پیکان حملات انتقادی خود را متوجه نظام سدسازی کشور کرده و با طرح فرضیات اثبات نشده‎ای سدها را عامل نابودی کشور، مسبب سیلاب‌ها و .... معرفی می‎کنند.

اگرچه برخی از این انتقادات بیراه نیست اما در پاسخ به آن بخش از صحبتهای اساتیدی همچون دکتر بحرودی که سدها را مخاطره آمیزتر از سیلاب وانمود می‌نمایند باید عرض شود که سدها در مواقع بحران ناشی از بارشهای زیاد، به عنوان کنترل کننده سیلابها عمل میکنند. بنابراین از این نقطه نظر نمیتوان ایرادی به ساخت سدها وارد دانست. چنانکه بارها و بارها سدهای ساخته شده بویژه در منطقه خوزستان موجب مهار سیلابهای عظیم شده اند که هریک میتوانست خساراتی جبران ناپذیر به کشور تحمیل کند.

در سیلاب اخیر نیز سدهای موجود در مسیر رودخانه ها از نظر اینجانب بسیار خوب عمل کرده اند و خروجی کنترل شده آب سدها نشان میدهد که نظارت خوبی بر آنها حاکم است.

پر واضح است که در صورت وقوع سیلابهای عظیم که فراتر از ظرفیت سدها باشد، کاری از هیچکس برنخواهد آمد و سدهای کشور در حد توان خود از عهده مهار سیلاب‌ها برآمده اند. البته بدیهی است که نقش سدها در تغییر اکوسیستم منطقه قابل بررسی است و مجال بیشتر و پژوهش‎های کارشناسی عمیق‎تری می‎طلبد.

* مدیر آب‌نگاری و جزرومدی سارمان نقشه‌برداری

۱۷۱۷

کد خبر 1246157

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۹:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۳
    1 1
    واقعا جواب خیلی خوبی بود به این مقاله قبلی. آخه چرا ما ایرانی ها همیشه صفر و صدی می بینید همه چی رو.منم دیروز که مقاله رو خوندم به کل دانشگاه تهران هم شک کردم. حتی مزایای سد رو هم به عنوان معایبش نوشته بود.
  • IR ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۳
    0 2
    اگه سدهایی که زمان احمدی نژاد در لرستان ساخته شد مثل ایوشان و مروک و سیمره و.... نبودن قطعا خسارات سیل به لرستان بی حد میشد و این سیلابها دز و کارون و کرخه رو هم نابود میکردن
  • علی IR ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۳
    1 1
    گاهی دشمنان دانای ملت به دهها وسیله بنام کارشناسی ذهن افراد را از موضوعات اساسی منحرف می کنند. به نظر من یکی از انحرافات مقابله با سدسازی است که دلائل آنها را خوانده ام و متوجه بی مبنایی آن شدم.
  • IR ۱۴:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۳
    0 1
    اگر دولت در ساخت سد بختیاری تعلل نمیکرد این سد می توانست تمام سیلاب لرستان و خوزستان را مهار کند
  • مهدی غفاری IR ۱۶:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۳
    2 0
    بعد از سد سازی و کاهش دبی آب رودخانه ها موضوع لایروبی کاملا فراموش شد و با افزایش بارش ها این رودخانه ها که عرض خودشان را از دست داده بودن دیگر توان حمل این همه بار رو ندارن. اما در مورد فایده سدها آن هم به این تعداد جای سوال است. امن فقط به یک مشکل اشاره میکنم که این سدها با افزایش تبخیر آب ها برای کشورهای همسایه ابر درست میکنند.
  • IR ۱۱:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۴
    3 0
    مساله همان نکته آخری است که ایشان آن را به بررسی بیشتر موکول کرده اند. یعنی اول سدهامان را بسازیم بعد بررسی کنیم ببینیم بر محیط اطراف چه اثری گذاشته. مثلا سد گتوند را از همان اول خطر گنبد نمکی را اعلام کردند. دوستان گفتند چنین چیزی نیست. بعد با پتوی رسی خواستند درستش کنند که همان اول آبپیری پتوی رسی از بین رفت. حالا هم چند میلیون مترمکعب آب شور بالادست خوزستان انبار شده است و پایین دست هم زمین های کشاورزی و نخل های از دست رفته. سدهایی که در خوزستان تعادل محیط را از دست رفته و تالاب ها و کاروکسب ها محلی وکشاورزی مبتنی بر آب تالاب ها از بین رفته. تعارضات محلی و امنیتی ایجاد کرده که به این سدها در منطقه می گویند «عرب کش».

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین