مذاكرات غيرمستقيم ايران و آمریکا

ایسنا نوشت: رئیس انجمن ژنتیک ایران، خطر انقراض برخی گونه های گیاهی و جانوری کشور مانند گاو گلپایگانی، شتر دوکوهانه، اسب کاسپین و نیز تعدادی ذخایر طبیعی دیگر را جدی اعلام کرد.

محمود تولایی تغییرات اقلیمی، عدم درک صحیح از شرایط گونه های جانوری و برداشت بی رویه از گونه های نادر گیاهی را موجب در معرض خطر جدی قرار گرفتن و انقراض این سرمایه های ارزشمند دانست.
وی با اشاره به ضرورت توجه جدی به حفظ و نگهداری ذخایر زیستی و ژنتیکی افزود: برای اسب کاسپین، حداقل 10 انجمن تخصصی در سراسر دنیا وجود دارد ولی ما هر روز باید شاهد از دست رفتن این گونه ها باشیم.
تولایی ادامه داد: بعنوان مثال، شتر دوکوهانه، گاو سرابی، گاو گلپایگانی و بز سیستانی ما با آن همه مزیت خاص، در چه شرایطی قرار دارند؟ در صورت تبیین موضوع مهم حفظ و نگهداری ذخایر زیستی و ژنتیکی، می توان حمایت از این سرمایه ارزشمند را از مسئولان مطالبه کرد.
وی به وجود منابع غنی و ارزشمند ذخایر ژنتیکی و گونه های بی نظیر گیاهان دارویی در ‌کشور اشاره کرد و گفت: ایران از جمله کشورهایی است که دارای ذخایر ژنتیکی و گونه های گیاهی و باغی بی نظیر است.
تولایی افزود: کشور از تنوع اقلیمی بسیار برخوردار است و از گرم و خشک تا معتدل و سردسیری را در درون سرزمین خود دارد و هر اقلیم و استان ما، از گونه های اختصاصی و ویژه برخوردار هستند. بعنوان مثال، استان کهکیلویه و بویراحمد کلکسیونی ارزشمند از گیاهان دارویی است و پهنه زاگرس نیز پهنه دیگری از گونه های گیاهی ارزشمند است.
وی، بهره گیری از فناوری های ارزشمند بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک برای حفظ، تثبیت و بهره برداری از ذخایر ژنتیکی را الزام آور دانست و تاکید نمود: تنوع ویژه گونه های گیاهی ایران، فرصتی مناسب برای توسعه اقتصادی و اشتغال پایدار است.
رئیس انجمن ژنتیک ایران اظهار داشت: گونه های گیاهی و ذخایر زیستی پر ارزش کشور ما می تواند از جهت درآمدزایی و هم از جهت امنیت غذایی، مورد بهره برداری صحیح و اصولی قرار گیرد.
تولایی به تصویب قانون حفاظت از ذخایر و منابع ژنتیکی در اواخر سال 97 اشاره کرد و گفت: دستگاه های اجرایی با همکاری انجمن ژنتیک و سایر انجمن های مرتبط، در حال تدوین آیین نامه های اجرایی این قانون هستند.

5656

کد خبر 1252332

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۲:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۲
    1 0
    چرا از انقراض بزرگترین وقوی الجثه ترین گاو ایرانی یا بهتر بگوییم گاو سیستانی وگوسفند بلوچی که دارای بالاترین درصد گوشت،کمترین میزان دنبه وبهترین پشم است سخن به میان نیاوردیدکه در حال انقراض هستند؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین